Mezőkövesd

„Mindenért magunkat okolhatjuk"

Bognár István jó teljesítménye nem kerül előtérbe az öltözőben, mert inkább csapatszinten szoktak értékelni.
 
 

Mezőkövesd

„Mindenért magunkat okolhatjuk"

Bognár István jó teljesítménye nem kerül előtérbe az öltözőben, mert inkább csapatszinten szoktak értékelni.
 
 
 

Mezőkövesd

„Mindenért magunkat okolhatjuk"

Bognár István jó teljesítménye nem kerül előtérbe az öltözőben, mert inkább csapatszinten szoktak értékelni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd-Zsóry csapata még nyeretlen az NB I tavaszi időszakában. Véber György tanítványai hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Kecskeméttől, ezután Pápán játszottak 1-1-es döntetlent, majd vasárnap ismét hazai környezetben szenvedtek 1-0-s vereséget az Újpest ellen. A borsodiak tehetséges játékosa, Bognár István az egyetlen, aki a rossz eredmények ellenére kiemelkedik a csapatból. Irányítójátéka és remek passzai élményszámba mennek. A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy csak magukat okolhatják a rossz eredményekért, és mostantól minden mérkőzésen az életükért játszanak.

– Mi nem működött az Újpest ellen?

– Borzasztóan játszottunk. Finoman fogalmazva nem nyújtottunk jó teljesítményt. Ennek köszönhetjük a vereséget – kezdte Bognár István.

– „Az ellenfél címerétől, és a belerajzolt csillagoktól összetojta magát a csapat. A játékosok megijedtek az Újpesttől.” Egyetért Véber György szavaival?

– Nem hiszem, hogy erről lett volna szó, hiszen ha nyerünk, akkor megelőztük volna az Újpestet a tabellán. Majdnem azonos pozícióban voltunk a lila-fehérekkel, úgyhogy nem hiszem, hogy ez lett volna az oka a gyengébb játéknak. Nyilván mindenkinek megadjuk a kellő tiszteletet, de senki ellen nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára.

– A Kecskemét ellen is voltak a helyzeteik és a Pápa is csak Szűcs Lajosnak köszönhette a pontszerzést a Mezőkövesd ellen. Sok szó esik a gyenge helyzetkihasználásról az öltözőben?

– Sokat foglalkozunk ezzel a problémával, mert mostanában pocsék a helyzetkihasználásunk. Ha a helyzeteinknek csak a felét berúgjuk, már akkor is legalább hat pontunk lenne tavasszal. Sokkal jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt. A Pápa ellen négy-nullára kellett volna vezetnünk az első félidőben, és nincs miről beszélni.

– Ezt hogy lehet gyakorolni? Többet kell kapura lőni edzéséken, vagy pedig ez szimplán mentális probléma?

– Ez egy összetett dolog. Amikor a meccsen odakerül az ember, akkor koncentrációra van szükség. Edzéseken lehet finomítani, hogy melyik szögből, hogyan érdemes lőni. Nyilván minél többet gyakorolunk, annál jobb a helyzetkihasználás is.

– Az eredmények ellenére önnek elég jól megy a játék. Szokták dicsérni, vagy a gyengébb eredmények mellett ilyenkor a jó teljesítmény is a feledés homályába merül?

– A mérkőzések után főleg csapatszinten szoktunk beszélni. Az egyének ritkán kerülnek szóba. Véber György mindig csapatban gondolkodik, és nyilván akkor leszünk eredményesek, ha mindenki egyénileg beteszi a tudását a csapatba.

– Véber György a mérkőzés után azt is mondta, hogy semmilyen komolyabb célt nem tűzhetnek ki maguk elé. Egyetért vele?

– Úgy gondolom, hogy vannak nálunk gyengébb csapatok is, akik előttünk vannak a tabellán. Állhatnánk sokkal jobban is, de csak magunknak köszönhetjük, hogy nem állunk ott. Ezt a dolgot nekünk kell megoldanunk. Bár jelen pillanatban a bennmaradás a legfontosabb.

– Szombaton élet-halál meccset játszanak a Puskás Akadémia ellen. Hogy készülnek a találkozóra?

– Most már majdnem minden meccs ilyen lesz. Sorozatban ez lesz a negyedik összecsapásunk, amire úgy futunk majd ki, hogy ezt mindenképpen meg kell nyernünk. Ez most egy igazi hatpontos meccs lesz. Annak nagyon örülök, hogy a Videoton pályáján játszunk, mert jó minőségű a talaj, és ez nekünk fekszik. A hazai pályánknak nem a legjobb a minősége. Úgy gondolom, ha sikerül annyi helyzetet kialakítanunk, mint a Pápa ellen, akkor most már nem fogunk hibázni. Mindenki átérzi, mennyire fontos lesz ez a meccs.

– A Mezőkövesdnek idegenben sokkal jobb a mérlege. Imént említette a rossz talajú hazai pályát. Ez az oka, hogy otthon nem megy?

– Nem mondom, hogy ez az oka, de biztos, hogy közrejátszik a dologban. Nyilván nem lehet a pályára fogni – hiszen az ellenfélnek sem jó –, de tény, hogy idegenben jobban megy nekünk. Ez csak egy apró tényező, de erre semmiképpen sem fognám a gyenge szereplésünket.

– A Mezőkövesdnek több játékosa is újpesti kötődésű. A napokban mennyi szó esik a lila-fehér klub problémáiról az öltözőn belül?

– Beszéltünk róla, de télen ugyanígy szóba került a pécsi helyzet is. Nyilván, akik többet voltak Újpesten – én csak két évet töltöttem ott –, mint Vermes Krisztián, Horváth Tamás, vagy Rajczi Péter, őket talán még jobban megérinti ez a történet, hiszen ők jószerivel ott nevelkedtek. Nyilván senki nem szeretné, ha az Újpestet kizárnák, mert szükség van rájuk az első osztályban. Szerintem be fogják fejezni a bajnokságot és nagyon remélem, hogy jövőre is lesz Mezőkövesd–Újpest meccs az NB I-ben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.