A Rangadó.hu szakértője

Nem fékezett a listavezető

Az NB II 18. fordulójában: Nyíregyháza–Békéscsaba 2-0.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem fékezett a listavezető

Az NB II 18. fordulójában: Nyíregyháza–Békéscsaba 2-0.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem fékezett a listavezető

Az NB II 18. fordulójában: Nyíregyháza–Békéscsaba 2-0.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb nehéznek ígérkező mérkőzés várt a listavezető Nyíregyháza csapatára a másodosztályban, az ellenfél a Békéscsaba volt. A szabolcsiaknál az utolsó edzésen Szokol Zsolt bokája megsérült, így Rubus Tamás mellett a védelem másik meghatározó tagja is hiányzott.

Az első félidő inkább lehetőségeket hozott, nagy helyzetet nem. A 28. percben a Békéscsaba szerezhetett volna gólt, de egy legurítás után pontatlan volt a lövés, míg a másik oldalon Huszák Tamás próbálta távolról bevenni Póser kapuját, de mellé ment a labdája. Mindkét csapat stabilan védekezett, így a kapuk nem forogtak veszélyben, jobbára mezőnyjáték folyt.

A második játékrészben mintha új meccs kezdődött volna. Előbb Leucuta hagyott ki nagy helyzetet, majd Huszák lőtt fölé. Az 53. percben megint Huszák előtt adódott lehetőség, de a gólra még két percet várni kellett. Ekkor Törtei Tamás végzett el szabadrúgást. Élesen belőtt labdájába senki nem ért bele, és az a hosszú sarokban landolt (1-0). Az 59. percben kettőre nőtt a Szpari előnye: Kákonyi Dániel ért el egy kipattanó labdát az alapvonal előtt, azonnal középre passzolt, és Rezes László megszerezte első gólját nyíregyházi színekben (2-0).

A gól után is a hazaiak maradtak támadásban, és Bajzát Péter lövését bravúrral tolta szögletre Póser. A hátralévő időben aztán a Spartacus megtartotta előnyét, és fontos három pontot szerzett – tudósított a klub honlapja.

– Az első félidő tapogatózó játékkal telt, mindkét oldal volt egy-egy lehetőség, de összességében nem forogtak veszélyben a kapuk. A szünet utáni első percben volt egy kapussal szembeni ziccere a Békéscsabának, de Balogh János hárított, ezután pedig tizenöt perc alatt eldöntötte a meccset a Nyíregyháza. A folytatásban a vendégek is próbálkoztak, a hazaiak is növelhették volna a különbséget, de több gól nem született. A Szpari megérdemelten győzött – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.