Utánpótlás

Így kell megverni a finneket

Az U19-válogatott a keddi 1-0 után csütörtökön 4-0-ra győzött az északiak korosztályos csapata ellen.
 
 

Utánpótlás

Így kell megverni a finneket

Az U19-válogatott a keddi 1-0 után csütörtökön 4-0-ra győzött az északiak korosztályos csapata ellen.
 
 
 

Utánpótlás

Így kell megverni a finneket

Az U19-válogatott a keddi 1-0 után csütörtökön 4-0-ra győzött az északiak korosztályos csapata ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyári, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott két barátságos mérkőzést játszott Finnország fiataljaival, Telkiben. A keddi találkozót a győri Mervó Bence találatával 1-0-ra nyerték a mieink, akik csütörtökön is sikerrel jártak. Ezúttal az MTK játékosa, Asztalos Dávid két gólt lőtt, rajta kívül a Puskás Akadémia neveltje, Lorentz Márton, és a szombathelyi Medgyes Zoltán is eredményes volt (4-0). Érdekesség, hogy mindhárman védők.

A keddi mérkőzésen a helyzetek száma alapján nagyobb különbségű is lehetett volna a magyar győzelem, de a lehetőségek zöme kimaradt. Csütörtökön, a két csapat második meccsén több kulcsjátékos (Tamás Krisztián, Varga Szabolcs, Kalmár Zsolt) is kimaradt a mieink keretéből, a szakmai stáb lehetőséget biztosított azoknak a labdarúgóknak is, akik kedden kevesebb szerepet kaptak, vagy nem léptek pályára.

Gyorsan magához ragadta az irányítást a magyar válogatott, a kilencedik percben Németh Márió szabadrúgása után Bobál Dávid fejelt a keresztlécre. Két perccel később megszereztük a vezetést, egy bedobás után a vendégek védői nem tudtak felszabadítani az öt és felesről, Asztalos Dávid pedig közelről a kapuba lőtt (1-0).

A 28. percben Farkas Zoltán, majd nem sokkal később Mervó Bence hibázott nagy helyzetben, a 36. percben viszont pontos volt a befejezés: Németh szabadrúgását követően Lorentz Márton öt méterről továbbított a hálóba (2-0). A szünetig lőttünk még egy gólt, ezúttal is Asztalos húzódott előre, és csapott le egy labdára a finn kapu előtt, majd a hálóba helyezett (3-0).

A második félidőben minden kerettag lehetőséget kapott, de az irányítást egy percig sem engedte ki a kezünkből a csapat, amely további gólokat szerezhetett volna, ha a kapu előtt kicsivel jobb a koncentráció. Az utolsó másodpercekben végül sikerült megszerezni a negyedik találatot, Nagy Dominik beadása után Medgyes Zoltán hat méterről a bal alsó sarokba passzolt (4-0) – tudósított az MLSZ honlapja.

– Az első mérkőzésen is voltak kimondottan jó periódusaink, de most egy fokkal még jobban játszott a csapat – mondta Mészöly Géza. – Szervezett volt a védekezésünk, mindenképpen pozitívum, hogy a keddi után a mai meccset is lehoztuk kapott gól nélkül, sőt, a finneknek nem voltak igazi helyzeteik sem kidolgozott akciókból. Külön örülök, hogy két gólt is szereztünk rögzített szituációból, mert ez is fontos része a játéknak, és az első meccsen nem sikerültek jól a pontrúgásaink.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.