Válogatott

Volt ennél rosszabb premier is

Csank János és Egervári Sándor nyomdokain járt Pintér Attila, hiszen két elődje is vereséggel kezdett.
 
 

Válogatott

Volt ennél rosszabb premier is

Csank János és Egervári Sándor nyomdokain járt Pintér Attila, hiszen két elődje is vereséggel kezdett.
 
 
 

Válogatott

Volt ennél rosszabb premier is

Csank János és Egervári Sándor nyomdokain járt Pintér Attila, hiszen két elődje is vereséggel kezdett.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vereséget hozott az új szövetségi kapitány bemutatkozása: Pintér Attila irányításával 2-1-re vesztett Finnország ellen a magyar válogatott szerdán, Győrben. A mutatott játékot rengeteg kritika érte számos fórumon, és az eredményre sem lehet büszke az együttes, de a Rangadó.hu legújabb összeállításából kiderül, hogy az elmúlt 18 évben sem tudott minden kapitány győzelemmel debütálni a kispadon.

Csank János

Először 1996. április 10-én irányította a válogatottat, amely 4-1-re kikapott az Eszéken rendezett barátságos meccsen a házigazda Horvátországtól. A folytatás sem sikeredett valami fényesre, hiszen az osztrákok, az angolok és az olaszok ellen is vereséget szenvedett együttesünk, amely ráadásul még gólt sem lőtt, mégsem követelték kórusban a bajuszos mester távozását. Aztán az Egyesült Arab Emírségek ellen végre összejött egy siker, majd kezdetét vette az világbajnoki selejtezősorozat, amelynek nyitányán a magyarok 1-0-ra győztek Finnország ellen.

Bicskei Bertalan

Az osztrákok elleni, bécsi 3-2-es sikerrel debütált a kapitány (1998. március 25.), aki további négy barátságos mérkőzésen veretlen maradt a csapattal, de aztán jött az első Európa-bajnoki selejtező, amely Portugália ellen az első kudarcot is elhozta.

Gellei Imre

Mivel elődjét a grúziai világbajnoki selejtező után rúgták ki, a beugró kapitánynak nem volt lehetősége kísérletezni, hogy néhány nappal később máris jött a Románia elleni, budapesti tétmeccs, amelyen a mieink 2-0-ra kikaptak 2001. szeptember 5-én.

Lothar Matthäus

Egy ciprusi felkészülési torna jelentette a német tréner bemutatkozását 2004. február 18-án, amikor csapatunk 2-0-ra nyert Örményország ellen.

Bozsik Péter

Ő 2006. május 24-én, Budapesten mutatkozott be az Új-Zéland elleni barátságos meccsen, amelyet 2-0-ra megnyertek a magyarok.

Várhidi Péter

Elődje gyors menesztése után az ő debütálására is 2006-ben került sor, méghozzá november 15-én, Székesfehérváron, amikor a válogatott 1-0-ra győzött Kanada ellen.

Erwin Koeman

A holland edző 2008. május 24-én, Budapesten irányította először a magyar csapatot, amely 3-2-re megverte a regnáló Európa-bajnokot, a görög válogatottat.

Egervári Sándor

Az előző kapitány is 2-1-es vereséggel debütált, de a 2010. augusztus 11-én, Londonban rendezett, Anglia elleni találkozó végeredményét könnyebben elfogadta a hazai közvélemény, mint a Pintér-féle finn 1-2-t... Egervárinak nem volt lehetősége további tesztelésre, mert máris kezdődött az Európa-bajnoki selejtező, amelynek első négy meccsét három győzelemmel és egy vereséggel abszolválta válogatottunk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.