Ligakupa

Kimaradt a Videoton tizenegyese

A székesfehérváriak 1-1-et játszottak Kaposváron, és magabiztosan jutottak tovább.
 
 

Ligakupa

Kimaradt a Videoton tizenegyese

A székesfehérváriak 1-1-et játszottak Kaposváron, és magabiztosan jutottak tovább.
 
 
 

Ligakupa

Kimaradt a Videoton tizenegyese

A székesfehérváriak 1-1-et játszottak Kaposváron, és magabiztosan jutottak tovább.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha egy klub kezdőcsapatában kevesebb magyar játékos szerepel, mint az ellenfélként érkező Videotonnál, akkor ott már nagyon nagy baj van! Márpedig kedden kora délután ez volt a helyzet Kaposváron, hiszen az első mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedő Rákócziban mindössze három honfitársunk kapott helyet, a fehérváriaknál pedig négy.

A negyedik percben Haraszti Zsolt lőtt méterről, de Jahics védett. A tizedik percben Haraszti szabadrúgását az ötösről Tar kevéssel a kapu fölé fejelte. Egy perccel később Álvarez 16 méterről leeresztett, lapos lövését Jahics vetődve védte. A 13. percben egy hazai szöglet után Haruna fejelt közelről a kapu fölé. A másik oldalon Hadaró szabálytalankodott a tizenhatoson belül Harasztival szemben, ezért a bíró büntetőt ítélt, Oliveira lövését azonban Jahics lábbal védte.

A lendületes kezdés után visszaesett a meccs, a mezőnyjáték dominált, és kevés helyzet adódott mindkét oldalon. A szünet előtt egy vicces jelenet játszódott le a pályán: Álvarez talált egy sípcsontvédőt, és miközben állt a játék, a magasba emelte, hogy kiderítse, ki hagyta el. Mindenki elkezdte nézni a lábát, majd Haruna jelentkezett nevetve, hogy az ő sípcsontvédője hiányzik, de észre sem vette, amikor elhagyta. A 43. percben Oliveira beadását Hudák nyolc méterről a kapu fölé fejelte.

Az ötvenedik percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: egy szögletet Tujvel röviden ütött ki, a labda Murai Márk elé került, aki nyolc méterről, szép mozdulattal emelt az üres kapuba (1-0). Öt perccel később Firtulescu került nagy helyzetbe, 12 méterről lőtt, de Tar Zsolt az utolsó pillanatban a lövés útjába vetődött, így góltól mentette meg csapatát. A Kaposvár birtokolta többet a labdát, de a gól után egy ideig egyik csapat sem alakított ki újabb helyzetet.

A 65. percben Zé Luis passzolt fejjel Álvarez elé, aki 17 méterről, kapásból lőtt a kapu mellé. Négy perccel később egy veszélyes hazai szabadrúgás után kisebb tűzijáték alakult ki a Videoton kapuja előtt, de a védők végül felszabadítottak. A 73. percben Álvarez beadásáról a kapu előterében Zé Luis csak centikkel maradt le. A 77. percben Álvarez távoli szabadrúgása csak centikkel ment a kapufa mellé. A 82. percben kissé szerencsés körülmények között került a labda egy gyors kontratámadás végén Zé Luis elé, aki hét méterről nem hibázott (1-1) – tudósított a vidi.hu.

Edzői értékelések

Selymes Tibor, Kaposvár: – A mérkőzés pozitívuma, hogy mindenki játéklehetőséget kapott. A fiatal játékosok jól játszottak, de biztos vagyok abban, hogy még ennél is jobb teljesítményre képesek. Sajnos voltak elemi hibáink, melyből például a gólt is kaptuk, de összességében örülök annak, hogy mindenki pályára tudott lépni.

José Gomes, Videoton: – Egy nagyon komoly sérülés és hosszú kihagyás után játszott Paraiba ismét tétmérkőzést a csapatban. Rajta kívül több tehetséges fiatal játékos is bizonyítási lehetőséget kapott. Az ő teljesítményükkel összességében elégedett vagyok, a találkozó végeredményével azonban nem. A legfőbb célunkat viszont sikerült teljesítenünk, és a legjobb nyolc közé jutottunk a Ligakupában.
(forrás: vidi.hu)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.