Szombati tutitár

Kupaszerda!

Ma egy parázs talján ütközet után átvágunk Germániába!
 
 

Szombati tutitár

Kupaszerda!

Ma egy parázs talján ütközet után átvágunk Germániába!
 
 
 

Szombati tutitár

Kupaszerda!

Ma egy parázs talján ütközet után átvágunk Germániába!

Napoli-Roma Mindkét csapat betalál: IGEN!

Az első meccset kis híján elbohóckodta a fővárosi együttes, így ma szerintünk kénytelenek lesznek gólt lőni a döntőbe jutáshoz. Viszont a San Paolóban kapott találat nélkül nem könnyű megúszni...

Egy héttel ezelőtt az Olimpiai Stadionban minden a farkasok terve szerint alakult - úgy fél óráig... Aztán A déliek összekapták magukat, és hathatós római segítséggel egyenlíteni tudtak. A hajrában Gervinho megmentette a bordó-sárgákat, így minimális előnnyel utazhatnak a San Paolóba Rudi Garcia fiai.

A Nápoly lemondhat a bajnoki címről, 13 pontos hátrányt bajosan dolgozik le Rafa Benitez alakulata. A dobogó második fokáért épp Tottiékkal állnak harcban a halványkékek, ugyanakkor a Fiorentina is nyomul, tehát hátra is kell tekintgetniük Hamsikéknak. Otthon erősek (8-3-1, csak a Parma nyert nála), gólaránya 27-10 - egyszer nem lőttek gólt a 12 fellépésük közül. A kupában az Atalanta és a Lazio vérzett el a San Paolóan. A keretben Reveillere, Zuniga és Mesto bajlódott sérüléssel, lapértesülések szerint a Napoli teljes fegyverzettel vág neki a kupavisszavágónak. Jó a hangulat a gárda háza táján: a hétvégi Milan elleni siker jót tett Callejonék önbizalmának.

A farkasok ikszeltek a derbin vasárnap délután, így nem tudtak közelebb kerülni a Juvéhoz. Vélhetően bele kell törődniük Pjanicéknak, hogy nem nyerik a scudettót, ugyanakkor a biztos BL-t érő ezüstérem simán összejöhet. A kisebb hullámvölgyből kijöttek Benatiáék, és bár nem sikerült nyerniük a derbin, összességében jól tolják mostanság.

És vendégségben sem gyengék a rómaiak (6-4-1), a Juve kivételével valamennyi ellenfelüknek betaláltak. És erre ma is jó esélyük van Destróéknak... A kupában eddig két 1-0-ás siker áll a nevük mellett: előbb a Samp, majd a Juve kapitulált a fővárosban.

Az egymás elleni mérkőzések rendre eseménydúsra sikeredtek az elmúlt esztendőkben, és ezt várjuk ma is. A hazaiaknak menniük kell előre, Gervinhoék pedig ezt kihasználhatják. Az az érzésünk, hogy simán benne van a pakliban a gólváltás, de akár a +2.5 is!

Hoffenheim-Wolfsburg +2,5! Továbbjutó: Wolfsburg!

Sok gólt, és összességében zöld-fehér továbbjutást várunk a találkozótól.

Már az elődöntő a tét a csapatok számára: aki nyer, a legjobb négy között van. A hazaiaknak nincs más esélyük a nemzetközi porondra jutáshoz, mint elhódítani a kupaserleget. A zöldek ezzel szemben harcban állnak az EL-t érő 6. helyért, sőt, ha rátennének még egy lapáttal a farkasok, akkor akár a BL-selejtező is befigyelhetne...

Amit nyugodt szívvel állíthatunk: mindkét együttes kiemelt jelentőséget tulajdonít a sorozatnak, a két tréner a lehető legjobb összetételben küldi pályára legénységét. A Hoffenheimra az idén attraktív támadás és botrányos védekezés jellemző - Firminoék 17/3-as over-under mutatóval rendelkeznek. Otthon nagyon szeszélyesek (2-5-3, 22-23), és az idei esztendőt is bohókásan kezdte Markus Gisdol brigádja: vesztett, nyert, remizett... A kupában egy túlórás találkozót követően a Schalkénél tudott diadalmaskodni - ezért ez nagy szó mindenképpen. A keret majdnem teljes, a szakmai stáb erős csapatot vezényelhet pályára.

Dieter Hecking együttese betagadt a tavaszi rajtnál, két zakóval nyitott (Hannover otthon, Schalke idegenben), ám a hétvégén mát javítottak Perisicék, és egy sima hármassal küldték haza a Mainzot. Otthon félelmetesek, idegenben sebezhetőek az idén (3-2-5), ugyanakkor mellettük szól, hogy az első négy túrájukat baltázták el, majd két hete a gelsenkirchenit. A zöldek kerete erős, Diego ugyan távozott az Atleticóhoz, ám ennek ellenére még mindig izmos kis alakulattal dolgozik Hecking mester.

A kupában eddig szerencséjük volt Olicéknak, hiszen hazai környezetben szerepelhettek mindkétszer, ráadásul másodosztályú alakulatokkal kerültek szembe. Az Aalen és az Inglostadt sem jelentett komolyabb akadályt, így jutottak Dosték a negyeddöntőbe. Caligiuri a bajnokiról hiányzott eltiltás miatt, ma bevethető, Medijovic és Polak szereplése viszont kérdéses.

Alapjaiban véve két támadófelfogású brigád feszül egymásnak. Ősszel, fordított felállásban 2-1-re nyertek a farkasok, 2012-ben és 2011-ben pedig a WIRSOL Rhein-Neckar-Arenában egyaránt 3-1-re nyertek a zöldek. Ma is gólokat várunk, no és valamiért a Wolfsburg továbbjutásában bízunk. E két tippel rohamozzuk meg ezt a találkozót!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.