A Rangadó.hu szakértője

Küzdelem volt, gól nem

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott az Újpesttel a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Küzdelem volt, gól nem

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott az Újpesttel a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Küzdelem volt, gól nem

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott az Újpesttel a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy derbit rendeznek az idei szezonban, hiszen a bajnokságbeli két találkozó mellett a Magyar Kupa ötödik fordulójában is megmérkőzik egymással a Ferencváros és az Újpest.

A harmadik percben Kabát Péter nevéhez fűződött a találkozó első helyzete: az újpesti támadó Besicset megelőzve pörgetett a Fradi kapuja mellé. Egy perccel később Balajcza szerencsétlenkedett a vendég kapu előterében, de nem alakult ki nagyobb helyzet. A 12. percben Somalia iramodott meg a bal oldalon, de beadását magabiztosan húzta le Balajcza.

Az első negyedórában az Újpest átadta a kezdeményezés jogát a Fradinak, de a zöld-fehérek nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. Kissé kijött a szorításból a vendég csapat, egymás után rúghatta a szögleteket, de ezek nem rejtettek magukban különösebb veszélyt. A 25. percben Somalia tekert középre, de nem jutott el a labda Bödéig.

Nem igazán találták a kapukig vezető utat a csapatok, nem volt sok dolga a kapusoknak, a védelmek jól zárták a területeket. A 36. percben ezt unta meg Böde Dániel, aki jó 25 méterről lőtt kapura, de életerős lökete a kapufa mellett suhant el. Két perccel később Somalia beadása okozott bonyodalmakat a vendégek ötösénél, de Balajcza ki tudta paskolni a labdát.

Négy perc telt el a második félidőből, mikor Vasziljevics szánta el magát lövésre. Löketét azonban blokkolták a hazai védők. Az 53. percben egy FTC-szögletet bólintott fölé Mateos. Egy órát kellett várni a mérkőzés legnagyobb helyzetére: Busai ívelt középre, Jenner pedig mintegy öt méterről a felső lécre bólintotta a labdát.

A hajrába érve is folytatódott a Fradi meddő mezőnyfölénye, az Újpest gyakorlatilag csak a védekezésre koncentrált. A 82. percben változott a játék képe: Besics megkapta a második sárgáját, így az utolsó majdnem tíz percre megfogyatkozott a Ferencváros. Ekkor már inkább a lilák járatták többet a labdát, de az ívelgetések elhaltak a hazai védőkön. A 89. percben Eninful szerencsétlenkedése után alakulhatott volna ki nagyobb helyzet, de Diallo rosszul kezelte le a labdát, így elhalt a lehetőség.

A végén még felívelgetéssel próbálkozott az Újpest, de nem sikerült a védők mögé kerülni, így 0-0-al zárult a 19. kupaderbi.

– Egy tipikus kupamérkőzés volt – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője. – Az Újpest elsősorban a biztonságra törekedett, míg a Fradi próbálta begyömöszölni az első gólt. Izgalmasabban alakulhatott volna a találkozó, ha valamelyik csapat gólt szerez, de a null-nullás állás végett a vendégek nem kockáztattak. Az eredmény miatt nem nyugodhat meg az Újpest, hiszen a gólnélküli döntetlen nagyon veszélyes lehet hazai pályán akkor, ha a Fradi gólt szerez. Természetesen többet ért volna egy 1-1-s vagy 2-2-s iksz. A visszavágó ugyanolyan presztízsmeccs lesz, mint a többi derbi. Ha ott a Fradi előnybe kerül, az végzetes lehet a lilák számára. Elmarasztalni nem lehet a csapatokat a mai meccs miatt, hiszen volt benne minden, ami egy rangadóhoz kell – munka, taktika, küzdelem –, csak éppen mindez az élvezhetőség rovására ment. Célfutballt játszottak a csapatok, így a döntés a második mérkőzésre marad, amely ugyanúgy háromesélyes lesz, mint a mai találkozó.

Magyar Kupa, 5. forduló, első mérkőzések:
Dunaújváros PASE – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK 0-3 (0-0)
Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)
Videoton FC – Diósgyőri VTK 0-0
Kaposvári Rákóczi – Győri ETO 1-2 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

A visszavágókat december 3-án és 4-én rendezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.