A Rangadó.hu szakértője

Máris eldöntötte az MTK?

A fővárosi kék-fehérek 3-0-ra nyertek a Kecskemét otthonában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Máris eldöntötte az MTK?

A fővárosi kék-fehérek 3-0-ra nyertek a Kecskemét otthonában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Máris eldöntötte az MTK?

A fővárosi kék-fehérek 3-0-ra nyertek a Kecskemét otthonában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak két játékosra nem számíthattak. Vladan Szavics még a Puskás FC ellen kapott rúgást a combjára, Barry pedig kisebb húzódás miatt maradt ki. Az MTK sem tartalékolt, Garami József egyedül a rutinos Dragan Vukmirt ültette a padra, a kapuban pedig Groppioninak szavazott bizalmat.

Az ötödik percben nagy ziccert hagyott ki a házigazda: Nagy Patrik szerzett labdát, majd Gréczi Gáborhoz passzolt, de a lövését Groppioni kivédte. A másik oldalon Csiki beadását Eppel a kapu fölé lőtte. A 11. perc Balázs Zsolt labdát szerzett, csinált egy szép cselt, de gyengén lőtt. Kisvártatva Eppel Márton lőtt 16 méterről, de Antal Botond szögletre ütötte. A 23. percben Fejes András lőtt szabadrúgásból, 25 méterről a kapu mellé.

Lendületbe került az MTK: hat perccel később Eppel centerezése után Vukaszovics nagyot mentett. A 34. percben Csiki Norbert távoli lövését fogta a vendégkapus. Három perccel később Eppel fejese a kapufáról Antal Botondra, majd oldalra pattant. A meccs elején volt két nagy kecskeméti helyzet, majd volt két MTK-lehetőség is, de összességében kiegyenlített játék zajlott az első felvonásban.

A szünet után megszereztek a vezetést az MTK: Vass Patrik lőtt húsz méterről, a labda lepattant Antal Botond előtt, majd a kapuban kötött ki (0-1). Az 58. percben Pölöskei Zsolt szabadrúgása nem sokkal ment a kapu mellé. Öt perccel később kontrát vezetett a fővárosi együttes, végül Kanta József passzából Horváth Zsolt lőtt a hálóba (0-2). A 73. percben egy szép akció végén Kanta József került helyzetbe, de a kapufát találta el.

A 76. percben Pölöskei egy szólót követően húsz méterről lőtt, a labda nem sokkal a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A túloldalon Balázs Zsolt szerzett labdát, egyedül vezette kapura, de Groppioni ezt is kivédte. A 92. percben Antal Botond szabálytalankodott a kiugró Horváth Zsolttal szemben, ezért büntetőt kapott az MTK, amit Kanta József értékesített (0-3). Az MTK háromgólos előnyt szerzett idegenben, s ezzel valószínűleg eldöntötte a továbbjutást – tudósított a KTE honlapja.

– Az első félidőben két nagyon nagy helyzettel kezdett a Kecskemét, de mindkettőt kihagyta. A fordulás után az MTK rögtön gólra váltotta az adódó lehetőségeit. Az első felvonás kiegyenlített volt, de a másodikban a vendégek lefutballozták a KTE-t. Az MTK jó csapat, ezt most is bizonyította, a második félidőben sokkal jobban játszott – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét és a Ferencváros egykori kiváló játékosa.

Korábban:
Dunaújváros PASE – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)

A további program
18 óra: Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias
November 27. szerda
13 óra: FGSZ Siófok – Lombard Pápa Termál FC
17 óra: Videoton FC – Diósgyőri VTK
17 óra: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO
17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás
18 óra: Ferencvárosi TC – Újpest FC (TV: Sport1)

A visszavágókat december 3-án és 4-én rendezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.