Hétfői tutitár

Nagycsapatok napja!

Ma egy olasz és egy skót találkozónak jártunk kicsit utána...
 
 

Hétfői tutitár

Nagycsapatok napja!

Ma egy olasz és egy skót találkozónak jártunk kicsit utána...
 
 
 

Hétfői tutitár

Nagycsapatok napja!

Ma egy olasz és egy skót találkozónak jártunk kicsit utána...

Roma-Cagliari +2,5! (0-1) 1!

A Roma és a Cagliari hagyományosan gólgazdag összecsapásokat játszott egymással a közelmúltban. Ma is várunk találatokat, és a hendis hazai sikert is adhatónak tartjuk...

Vajon visszatalál-e a helyes útra Rudi Garcia alakulata? Az első tíz játéknapon százszázalékos farkasok a legutóbbi két fordulóban már veszítettek pontokat: Torinóban, a bikákkal szemben ez még nem is volt ciki kategória, nem úgy az újonc Sassuolo elleni, hazai megingás (1-1).

A 13. játéknap előtt 32 pontja volt tehát a fővárosiaknak, akik otthon 5-1-0-ás pompás mérleget tudnak felmutatni. A gólarányuk hazai környezetben 14-1, és összességében is félelmete3: 26-3! A válogatott szünet előtti két botlás több okra is visszavezethető. Egyrészt sérülések és eltiltások sújtották Garcia mester keretét. Totti, Gervinho, Benatia, Marquinho - hogy csak néhány nevet említsünk a hiányzók közül. Most sem rózsás a helyzet, ugyanis jó néhány futballista szerepeltetése kérdéses.

Totti, Torosidis biztosan kihagyja a mai csörtét, De Rossi, Balzaretti és Boriello ugyancsak hiányozhat. De azért van jó hír is: Benatia visszatér, mint ahogy Marquinho és Maicon is ott lehet a nevezettek listáján. Közel sem ideális állapot, ám azért így sem rossz a bordó-sárgák kerete.

Hiányzó lesz az ellenoldalon is. Méghozzá Agazzi kapus, valamint a szárdok motorja, a háromtüdejű Nainggolan. Előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt hagyja ki a római túrát. És a Perico-Pinilla-Ekdal trió sem biztos, hogy bevethető állapotban lesz ma este...

De azért ne szaladjunk ennyire előre: a piros-kék együttesnél szokás szerint zajlott az élet a közelmúltban: a tulaj végre hazavitte trieszti száműzetésből csapatát a Sant'Elia-ba! A klub és a helyhatóság vitái rendeződni látszanak, és Diego Lopez mester tanítványai is összekapják magukat.

Contiék nem kezdték rosszul a szezont: bár sokat ikszeltek, voltak köztük értékes pontszerzések (Fiorentina, Inter). Aztán jött egy gödör, amelyből két hete - olybá tűnik - kikecmeregtek (Torino 2-1). A forduló előtt 13 ponttal a 13. helyezést foglalták el, vendégségben 0-2-4-es szerény sort felvonultatva. Remizni Firenzében és Livornóban tudtak a szigetlakók.

Az elmúlt években rendre gólgazdag összecsapásokat hozott e két társulat randevúja: tavasszal például a vendégek 4-2-re nyertek az Olimpicóban - igaz, akkor Zdeman mester ült még a farkasok kispadján, és ugye az ősz mester nem feltétlenül a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt...

Az az érzésünk, hogy megint összejöhet három találat - a több gólt a farkasoktól várjuk. Akár hendivel is diadalmaskodhatnak Pjanicék!

Abroath-Rangers (1-0) 2!

Kettővel is nyerhet az eddig makulátlan mérleggel rendelkező Rangers a kiscsapat otthonában!

A skót harmadik vonalba viszonylag ritkán látogatunk el, ám a csőszök miatt képesek vagyunk egy kicsit körülnézni ebben a ligában is. A hazai együttesről viszonylag kevés információval rendelkezünk. A gárda hivatalos honlapján vezető hírként a Rangers vendégjátéka szerepel, de nem szakmai szempontból, hanem elsősorban biztonságtechnikai megközelítésből...

A piros-fehérek egyébként tavaly a középmezőnyben zártak, és idén is ott tanyáznak egyelőre. 13 ütközetben 13 pontig jutottak, otthon masszívabbak (3-1-2), idegenben nagyon kutyák (1-0-6). A formájuk ebből kifolyólag igencsak hektikus, szeptember közepe óta nem találtak legyőzőre hazai környezetben, idegenben viszont mindenki elverte a fiúkat. Eseménydús összecsapások jellemzik mérkőzéseiket: 13-ből 12-szer jött a +2,5-ös opció.

A Rangers noha jelenleg csak a harmadik vonalban szerepel, teljesen más volumenű együttes. Tavasszal utcahosszal nyerte meg a League II-t, és most is jó esélye van az osztályváltásra. Mind a 12 csatáját megnyerték a kék-fehérek, gólarányuk pedig 47-6! Idegenben csak a Brechintől kapott gólt, és hat túrája közül négyszer jött a hendis siker.

A keret szinte teljes lesz hétfőn este, a protestánsokat pedig sokan elkísérik majd a kiscsapat otthonába.

Eddig háromszor randevúztak a felek, és a mérleg 0-0-3, a gólarány pedig 1-12. Nem érzünk meglepetést, a Rangers kettővel verheti az Abroathot, már csak a hagyományok miatt is!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.