Szombati tutitár

Megtörik a Celta átka?

A vígói együttes a Balaidosban egyszerűen képtelen nyerni, sőt, már gólt sem rúgott emberemlékezet óta saját közönsége előtt. A farkasok a Dortmundot látják vendégül...
 
 

Szombati tutitár

Megtörik a Celta átka?

A vígói együttes a Balaidosban egyszerűen képtelen nyerni, sőt, már gólt sem rúgott emberemlékezet óta saját közönsége előtt. A farkasok a Dortmundot látják vendégül...
 
 
 

Szombati tutitár

Megtörik a Celta átka?

A vígói együttes a Balaidosban egyszerűen képtelen nyerni, sőt, már gólt sem rúgott emberemlékezet óta saját közönsége előtt. A farkasok a Dortmundot látják vendégül...

Wolfsburg-Borussia Dortmund +2,5!

Gólgazdag meccset várunk a Bundesliga mai rangadóján!

Érdekes kis szezont futnak eddig a farkasok: Dieter Hecking együttese 11 fellépésen 18 egységet gyűjtve jelenleg az 5. pozíciót foglalják el. Meglepő, hogy a zöld-fehérek még nem remiztek! Mérlegük 6-0-5, a Volkswagen Arénában 4-0-1! A Schalke, a Hertha, a Hoffenheim és a Bréma is kapitulált nála, viszont a gyengécske Braunschweig elvitte a pontokat. Idegenben eleinte nagyon rosszul tolták Olicék, négy sitt után kétszer győztek a fiúk: előbb Augsburgban, majd legutóbb Frankfurtban taroltak.

Évek óta az a határozott véleményünk, hogy a Wolfsburg kerete lényegesen erősebb, mint a leadott produkció. A középszerűségből nem tudott kitörni a csapat, a korábbi sikeredző, Felix Magath is megbukott a feladattal. Az idén Dieter Hecking talán jó választásnak tűnik, és ha sérülések nem nehezítik a szakember dolgát, akár még EL.t érő pozícióba is odaérhetnek Naldoék.

És, ha már a sérülések szóba kerültek: a frankfurti mérkőzésen a gárda irányítója, Diego megsérült, fél óra után le is kellett cserélni. Rajta kívül Trasch, Vieirinha és Koo Ja Cheol nincs bevethető állapotban. A hiányzó irányítót Caligiuri pótolhatja majd, elől pedig ismét a kezdőben kaphat helyet Olic mellett az elmúlt három meccsen mindig eredményes Maximillian Arnold.

Ami a találatokat illeti: csak az újonc ellen nem voltak eredményesek a farkasok, egyébként két gólt mindig bevertek saját közönségük előtt...

A Borussia kikapott, ráadásul gólt sem szerzett! Ilyen sem gyakran fordul elő a sárga-feketékkel. No jó, nem a Bundesligában esett meg a Klopp-tanítványokkal ez a szégyen, hanem a BL-ben. A Dortmund így az elitligában kissé nehéz helyzetbe hozta magát, ám Reussékak még van esélyük a javításra.

A bajnokságban eddig mindössze egyszer kapituláltak Lewandowskiék, igaz, akkor is lenullázták őket ('Gladbach). A második helyen érte őket a 12. forduló 28 egységükkel (9-1-1), vendégségben 3-1-1-es sorukkal. Az említett zakó mellett még Nürnbergben hagytak pontokat Aubameyangék.

Mkhitaryanék összességében remek futballt adnak elő hétről-hétre, a múlt héten például a Stuttgart ijesztett rá a dortmundi drukkerekre, ám Sokratisék gyorsan helyre állították a világ rendjét, és gurítottak egy hatost a sváboknak.

A keret erős, így elbírja a többfrontos terhelést. Sérülés miatt nem lesz ott a mai bajnokin Gündogan és Piszczek.

Az előző kiírásban a Borussia nem tudta legyőzni a farkasokat! Dortmundban nyertek a zöldek, Wolfsburgban pedig 3-3 lett a vége. Egyébként az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag ütközeteket hoztak a két egység randevúi.

Perisicék jó passzban vannak, otthon bárkire veszélyesek, ugyanakkor a dortmundiak kerete erősebb. Mindkét brigád a támadófutballt részesíti előnyben, így maradunk a góloknál. 1,55-ért tuti, hogy összehoznak három gólt a fiúk!

Celta Vigo-Rayo Vallecano 1!

Azért az csak nem járja, hogy a halványkékek képtelenek nyerni, sőt mostanság gólt rúgni a Municipal de Balaidos-ban!

Az előző kiírásban éppen csak bennmaradt az élvonalban a vígói együttes; mindössze egy egységgel gyűjtöttek többet a kékek a már búcsúzó Mallorcánál. A nyáron Luis Enrique nehéz feladatra mondott igent: stabilizálni kell a gárdát a La Ligában. Az erősítések a viszonyokhoz képest ültek. Jött - többek között - Rafinha kölcsönbe a Barcától, érkezett a másodosztály gólkirálya Charles (Almeria), és ugyancsak a támadószekcióba Nolito a Benficától.

És a rajt kimondottan jól sikerült, az első 5 fordulóban 1-3-1-es sort produkáltak Fontasék, ám utána egy négymeccses zakó-sorozatba szaladtak bele a fiúk. Október végén a kisebb krízisben lévő Malagához látogattak Mináék, és ha már ott jártak, szórtak is egy ötöst a délieknek! A hazai átok nem szakadt meg, igaz, a Barca ellen ez nem is volt elvárható, ugyanakkor a 0-3 ellenére is voltak biztató jelek. A múlt héten Sevillában is totális sikert arattak a vígóiak, ehhez pedig azért kellett a hazai kapus óriási hibája.

A társulat 12 találkozón 12 egységig jutott, ám ebből a Balaidosban csak 3-at zsebeltek be a kékek (0-3-3)! És már arra is régen volt példa, hogy egyáltalán gólt rúgjanak hazai környezetben Alex Lopezék...Augusztus végén Rafinha talált be a Granadának, azóta Vígóban impotensek a fiúk. Szerintünk ez a rossz széria megszakad ma, az alapcsapat szinte teljes, Jon Aurtenetxe az egyetlen olyan hiányzó, aki az idén már pályára is lépett: a védő ötször szerepelt eddig a brigádban.

A Rayo az elmúlt esztendőkben az egyik üde színfoltja volt a hispán élvonalnak. A támadófutballt erőltették a darazsak, amolyan "adunk is, de kapunk is" taktikát felvállalva. Paco Jemez együttese a nyáron gyengült, az újak jobbára máshol mellőzött futballisták voltak. A keretből ráadásul sokan hiányoznak: két védő, három középpályás és egy támadó neve is a maródiak listáján szerepel...

A madridi egység az utolsó helyen áll, mindössze 9 pontot szerzett, idegenben pedig csak az Almeria nem verte meg, sőt, onnan három egységgel tértek haza a csíkosak (1-0-5). A formájuk pocsék, három vereségből érkeznek Vígóba - mellettük szól viszont, hogy a múlt hétvégén hazai környezetben alaposan megizzasztották a Realt (2-3).

Buenoék még nem ikszeltek az idei kiírásban (3-0-9), a támadósoruk gyenge, a védelmük tragikus - így már nem is meglepő, hogy a gólarányuk 10-30!

És a Celtának lenne mit törlesztenie a Rayoval szemben: 1997 óta nem nyertek a kékek a Balaidosban a darazsak ellen! Tavaly oda-vissza nyertek a fővárosiak... Ám most szerintünk megtörik két átok is. Egyrészt, most már nyernie kell a hazaiaknak végre, ehhez pedig gólt, gólokat kell szerezniük Charleséknak! Mi bizalmat szavazunk a Vígónak, húzzuk be a hazait!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.