Szombati tutitár

Nyeretlenek csatája

Ma egy Bundesliga és egy Premier League mérkőzést választottunk ki magunknak...
 
 

Szombati tutitár

Nyeretlenek csatája

Ma egy Bundesliga és egy Premier League mérkőzést választottunk ki magunknak...
 
 
 

Szombati tutitár

Nyeretlenek csatája

Ma egy Bundesliga és egy Premier League mérkőzést választottunk ki magunknak...

Nürnberg-Freiburg 1(x)!

Újabb holland tréner kötött ki a Bundesligában: Gertjan Verbeek ma mutatkozik be a Grundig Stadionban - szerintünk lesz oka az örömre...

Michael Wiesingernek október elején főtt le a kávé: a klubvezetés a Hamburgtól kapott hazai ötös után vált meg a szakvezetőtől. Az átmeneti megoldást követően Gertjab Verbeek mondott igent a piros-feketék felkérésének, és a németalföldi tréner nyomban ponttal mutatkozott be Stuttgartban. Ami azért nem rossz nyitány, főleg annak ismeretében, hogy a svábok az edzőváltás után igencsak jól tolják...

Az egy pont tehát jól jött, igaz, ezzel nem nagyon tudott ellépni a veszélyes zónából a Nürnberg. A brigád ugyanis még nyeretlen, 10 fellépésen 7 iksz és három zakó jött össze Drmicék. A Bayern, az Augsburg és a Hamburg tudta legyőzni Kiyotakeéket, akik például pontot csentek a Borussiától. Odahaza 0-2-2 a vonatkozó statisztikájuk, gólarányuk pocsék: 3-9 - összességében is csak 11 rúgott találatnál járnak a fiúk, azért ez kevésnek tűnik, a kieső helyen lévő együtteseken kívül csak a brémai támadók impotensebbek náluk.

A stuttgarti pontszerzés biztosan jót tett a futballisták önbizalmának, ám minden kétséget kizáróan most már egy siker kellene a totális hangulatjavuláshoz. A keretben friss sérült nincs, Gebhart (5), Esswein (4) és Balitsch (5) nem lesz ott a mai ütközetben.

A Freiburg sem brillírozik az idén... Az előző kiírásban az 5. helyen zártak a piros-feketék, ehhez képest most 10 fellépést követőn 0-5-5-ös mutatóval kieső helyen állomásozik. Christian Streich vezetőedzőt tavaly a szakma az év trénerének választotta, most viszont hamarosan munka nélkül maradhat. Mert persze egyelőre mindenki kiállt a szakember mellett, ám ha folytatja ámokfutását a fekete-fehér sereg, akkor eljön a búcsú pillanata.

Épp a tavalyi jó szereplés miatt egyelőre többfrontos küzdelmet vívnak Mehmediék: az EL-ben a csoportkörben is érdekelt, ám ott is döcög a szekér. A közelmúltban a nem túl veretes Estoril is pontot tudott szerezni nála.

A forma tehát gyenge, és az idegenbeli teljesítmény is. Csak Brémában és a Hoffenheimnél sikerült remizniük Freiséknek, másik három túrájuk totális csőddel ért véget. Találati mutatójuk 9-21, tehát a Freiburg támadószekciója sem életveszélyes - nem úgy a védelme, amely csak egyszer úszta meg gól nélkül (Werder 0-0).

Az alapcsapatból senki nem sérült, a két hiányzó védő és a támadó csak peremember.

Az elmúlt esztendőkben a Freiburg kvázi a mumusa volt a Nürnbergnek: 2008 óta nem tudta legyűrni a vendégeket a piros-fekete együttes a Grundig Arénában!

Ám most az új tréner felrázza a Nürnberget, amely három pontot érhet. Szerintünk a hazaiaknak jót tett az edzőváltás, és a stuttgarti pontot egy siker követi!

Newcastle-Chelsea 2!

Mourinho mester együttese elkapta a fonalat: a hétközben túlórázó szarkák ma megadják magukat...

A 10. fordulót rendezik a hétvégén a Premier League-ben. A játéknap a 11. helyen találta a hazai alakulatot, amely 11 egységig jutott eddig (3-2-4). Odahaza, a St. James's Parkban 1-2-1-es sort felvonultatva. A Fulhamot verték, a Hulltól kikaptak Taylorék, ikszeltek a Liverpoollal és a West Hammel. A múlt hét nem sikerült fényesre a csíkosaknak, ugyanis előbb tartományi rangadót buktak el a Sunderland otthonában, majd a Ligakupában a ManCy dolgát ugyan megnehezítették, ám a hosszabbításban búcsúzni kényszerültek. Alan Pardew erős csapatot vezényelt pályára szerdán, és a 120 perces küzdelem biztosan sokat kivett a szarkákból. Ryan és Steven Taylor, Coloccini, Gutierrez és Yanga-Mbiwa sérült, tehát nem lesz egyszerű dolga a menedzsernek összepakolni a csapatot.

Mourinho mester rendesen összepakolta a londoni kékeket. Igaz, az igazolásoknál sem kellett figyelni a pénztárcát, úgyhogy a Chelsea bormbaerős kerettel vágott neki a pontvadászatnak - és már a 2.! 9 fellépésen 20 pontot gyűjtöttek Torresék, vendégségben 1-2-1-es soruk viszont azért azt mutatja, hogy távol a Stamford Bridge-től azért hajlamos a hibára. No, de ne legyünk igazságtalanok, hiszen Lampardék jártak már az Evertonnál, a Manchester Unitednél, a Tottenhamnál és Norwichban. Az utóbbi ellenfelet le is gyűrték Oscarék, a vereség a Godison parkban csúszott be.

Szeptember közepe óta nem kapott ki bajnokin a Chelsea, legutóbbi három csatáját behúzta, vasárnap például a Manchester Cityt verte rangadón. Az Arsenalt idegenben verte Ligakupa-ütközetben, és a BLben a kezdeti botlást is kijavították már Hazardék. A keretben már csak Van Ginkel sérült, úgyhogy a londoniak hihetetlen brutális kerettel utaznak Newcastle-be.

Tavaly ugyan nyertek ebben a felállásban a csíkosak, ám előtte jobbára a kékek sikerével értek véget a randevúk. És noha a Chelsea-re a hét első felében BL-mérkőzés vár (Schalke otthon), ennek ellenére azt gondoljuk, hogy Mourinho mester alakulata sokkal erősebb a szarkáknál, így a pontok a fővárosba vándorolnak. Tippünk tehát: 2-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.