Száz perc emberhátrányban

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Eger–Nyíregyháza 1-1, tizenegyesekkel 3-4.
 
 

Száz perc emberhátrányban

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Eger–Nyíregyháza 1-1, tizenegyesekkel 3-4.
 
 
 

Száz perc emberhátrányban

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Eger–Nyíregyháza 1-1, tizenegyesekkel 3-4.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lendületesen kezdett a Nyíregyháza, és már a harmadik percben vezetést szerezhetett volna, ám Pákolicz Dávid kapáslövése után a keresztlécről kipattant a labda. Nagy fölényben játszott a mérkőzés elején a vendégcsapat, és kapujához szorította az egrieket. A 17. percben megint Pákolicz volt a főszereplő, amikor kilépett volna, de Mikó szabálytalanul akadályozta. A hazai védő piros lapot kapott, így a Spartacus emberelőnybe került.

A 26. percben aztán góllá érett az NB II-es listavezető fölénye: Polényi adta be a labdát, amelyre Bajzát érkezett, de a kapufát találta el, a kipattanót viszont Reznek Donát helyezte a kapuba (0-1). A gól után is a Nyíregyháza játszott fölényben, több ígéretes támadást is vezetett, mégis az Eger szerzett a 39. percben, amikor Milics érkezett pontosan egy szögletre, és a kapuba fejelt (1-1). A szünetig nem változott az állás.

A fordulás után is a Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, az Eger pedig próbált kontrázni. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól nem esett. A Nyíregyháza az utolsó negyedóra kezdetén folyamatosan rohamozott, de hősiesen védekeztek az emberhátrányban lévő egriek, így kilencven perc után maradt a döntetlen, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Bajzát Péter többször is helyzetbe került, de lövéseit a korábban Nyíregyházán is védő Illyés Dániel bravúrral hárította. A hosszabbítás második félidejében kapujához szegezte ellenfelét a Spartacus, de sorra kimaradtak a helyzetek, így a tizenegyesek döntöttek. Ovszijenko rögtön az elsőt megfogta, viszont Illyés is hárította Gengeliczki lövését. Az egrieknél Milovanovics belőtte, csakúgy, mint Pákolicz. A folytatásban Ovszijenko megint védett, Haburcsák labdáját tolta a lécre. Majd Reznek és Borlean következett, egyikük sem hibázott. Szilágyi is betalált, amire Ablonczy válaszolt (3-3). Az utolsó tizenegyest Bajzát Péter értékesítette, így a legjobb 16 közé jutott a Nyíregyháza – tudósít a klub honlapja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.