Keddi tutitár

Kupakedd

Ma megint két tippel jövünk, méghozzá két kupameccset találtunk fogadásra érdemesnek...
 
 

Keddi tutitár

Kupakedd

Ma megint két tippel jövünk, méghozzá két kupameccset találtunk fogadásra érdemesnek...
 
 
 

Keddi tutitár

Kupakedd

Ma megint két tippel jövünk, méghozzá két kupameccset találtunk fogadásra érdemesnek...

Burnley-West Ham United Mindkét fél betalál: IGEN!

Pikáns kis meccset láthat ma este a Turf Moor népe! Az elmúlt években rendre gólváltással végződött a két együttes csatája, és szerintünk ma sem szakítanak a hagyományokkal a felek.

Pazar szezont fut Sean Dyche menedzser alakulata: míg tavaly a középmezőnyben szerénykedett a brigád, addig most vezeti a Championshipet! 10-2-1-es mutatója önmagáért beszél, otthon 5-2-0 (14-3) a mérlege, és minden meccsükön betaláltak a Turf Moor-ban! Parádés sorozatból érkeznek a mai összecsapásra: hét nyertes bajnoki van mögöttük, no és a Ligakupában is csak eljutottak valahogy a 4. körig! A Preston és a Nottingham esett a piros-kék-fehérek áldozatául, és elnézve az kupasorozatban felvonultatott összeállítást, a klub bizony nem veszi fél vállról ezt a kiírást sem.

A csapat szombaton rangadót vívott a QPR ellen, és Ingsék a második játékrészben kivívták a győzelmet (2-0). Az Ings-Vokes támadópáros eddig életveszélyesen teljesít, mindketten nyolc találatnál járnak már. A Burnley menedzsere ugyan még nem jelölte ki a kezdőcsapatot, ám a keretben mindketten szerepelnek internetes források szerint.

Big Sam vegyes érzelmekkel értékelte a Swansea elleni pontszerzést. Sam Allardyce együttese vasárnap 0-0-ra végzett Walesben, így a kalapácsosok egyelőre nem tudtak elmozdulni a veszélyes zónától. 8 fellépésen 9 egységig jutottak Nolanék, akik elsősorban hazai környezetben botladoznak (1-0-3), vendégségben elfogadható mérleget produkáltak eddig (1-3-1).

Nem az attraktív támadófutballjáról híres az idén a WHU - igaz, a védelemmel sincs gond. A találati mutatója 8-8, öt bajnokit kapott gól nélkül úszták meg Cole-ék. A csatársor gyámoltalansága viszont egyfelől érthető: Caroll nem bevethető, Carlton Cole pedig most tért vissza a hét végén. A hórihorgas center örömmel nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának: kiemelte, hogy reményei szerint mielőbb visszanyeri kondiját, erre pedig remek alkalom lehet a Burnley elleni Ligakupameccs. Vaz Te viszont épp a Swansea ellen sérült meg, le is kellett cserélni még az első játékrészben. Szóval, a baj nem kicsi...

A londoniak eddig a Cheltenham és a Cardiff ellen jutottak tovább a második számú kupasorozatban. Mindkétszer hazai közegben és egy góllal bizonyultak jobbnak aktuális riválisuknál. A walesiek ellen erős kerettel harcolták ki a 3-2-es sikert a kalapácsok. Íme az akkori összeállítás: Adrian; Chambers, Collins, Tomkins, McCartney (Rat 82); Morrison (Diame 59), Taylor, Collison; Vaz Te, Maiga (Petric 46), Jarvis. Cserék: Henderson, Nolan, Ruddock, Moncur. Annyit mindenképpen általánosságban megjegyezhetünk, hogy a Ligakupa megítélése mindenképpen nagyot változott Angliában: lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a sorozat, mint mondjuk a 2000-es évek elején.

A két gárda legutóbbi 9 ütközete közül hétszer mindkét kapu megzörrent. Bár a West Ham támadósora az idén nem brillírozik, ennek ellenére képesnek érezzük a londoniakat, hogy bevegyék a Burnley kapuját. A másodosztály listavezetőjében pedig mindig benne van a gól. Izmos kis csata lesz, gólváltással!

FC Eindhoven-NEC Nijmegen 2! +2,5!

Osztálykülönbség van a két gárda között, ám tippünket nem elsősorban erre alapozzuk...

A holland kupában a 3. fordulót rendezik a napokban. Az FC Eindhoven évek óta a második vonalban küzd, hol a bennmaradásért, hol a feljutásért. Egy biztos: nagyon kiszámíthatatlanul nyomta a mögöttünk lévő évtizedben. A brigád most a jobbik arcát mutatja: míg tavaly csak a két megszűnt alakulat állt mögötte a tabellán, addig most az előkelő 5., rájátszást érő helyről várja a folytatást. Jean Paul de Jong együttese azért a szeszélyességből valamit megtartott az idei kiírásra is: az elmúlt öt fordulóban 2-1-2-es sort hoztak össze. Az Almerénél fölényesen nyertek, majd a hétvégén az Excelsiortól csúnyán kikaptak otthon.

A Jan Louwers Stadionban 4-2-2 a mérlege, ehhez 15-12-es ólarány párosul. A találatokkal tehát nem állnak hadilábon a fiúk: saját közönségük előtt 6/2 az over-under mutatójuk. A kupa első körében az EHC elnevezésű kiscsapat ellen nem különösebben kellett megizzadniuk De Grootéknak (1-4). Szombaton a De Graafschap ellen idegenbeli rangadó vár a társulatra.

A Nijmegen-i klubnál megunták a sikertelenséget, és az edzőváltás mellett döntöttek a közelmúltban. A piros-zöld-feketéktől Alex Pastoor ment, Anton Janssen jött. És a tréner idegenbeli iksszel (Heracles), majd hazai környezetben győzelemmel (Heerenveen 2-1) mutatkozott be. A szakvezető felrázta tehát a NEC együttesét, amely e négy egységnek köszönhetően el is mozdult a sereghajtó pozíciójából.

A NEC már tavaly is gyengélkedett, éppen csak a vonal fölött zárva a pontvadászatot, és olybá tűnik, az idén is a kiesés elleni harc lesz a legfontosabb célkitűzés.

A bajnokságban pokolian nehéz meccsek várnak Higdonékra: előbb elutaznak Enschedébe, majd fogadják az Ajaxot. Nem feltétlenül ezeken a találkozókon gyarapítja majd egységei számát a NEC...

A kupamérkőzés viszont remek alkalom lehet arra, hogy a közelmúltban kinevezett tréner még egységesebbé gyúrja a társulatot. A két együttes egyszer már kupázott 2009-ben, épp így a 3. körben 2-3 lett a végeredmény.

Egyrészt gólokat várunk a meccstől, hiszen a holland bajnokságban rendre jönnek az eseménydús ütközetek, másrészt a vendégek sikerével kalkulálunk. Továbbjutásuk 1.5-öt ér, győzelmük 2-es szorzó felett mozog - bár az odds csökkent valamelyest.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.