A Rangadó.hu szakértője

A Videotonnál megtanulták Perea nevét

A Honvéd 91. percben rúgott góllal győzött Székesfehérváron az élvonal 12. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Videotonnál megtanulták Perea nevét

A Honvéd 91. percben rúgott góllal győzött Székesfehérváron az élvonal 12. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Videotonnál megtanulták Perea nevét

A Honvéd 91. percben rúgott góllal győzött Székesfehérváron az élvonal 12. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a Diósgyőr és a Debrecen is döntetlent játszott szombaton, a listavezető Videoton ellépni készült üldözőitől a tabellán, és a Honvéd ellen ennek megfelelően kezdett.

A nyolcadik percben Kleinheisler László távoli szabadrúgását fogta Kemenes Szabolcs. Két perccel később Nikolics hatalmas ziccerbe került, tíz méterről azonban centikkel a kapu mellé tekert. Meggyőző fölényben játszottak a hazaiak, az első negyedórában a Honvéd nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A 21. percben Sándor György lövése egy vendégvédő lábáról a középen berobbanó Nikolics elé pattant, aki könnyedén a hálóba lőtt (1-0).

A 28. percben Holender passza után Nagy Gergő távolról a hálóba lőtt, ezzel egyenlített a Honvéd (1-1). Ez a gól szemmel láthatóan meglepte a fehérváriakat, mert visszavettek korábbi lendületükből. A korábbi jó iram látványosan visszaesett, majd a szünet előtt Kovács István 25 méterről lőtt, de Kemenes látványos mozdulattal szögletre ütötte a labdát.

Az 54. percben Kovács István került helyzetbe, de közvetlen közelről csúnyán a kapu fölé lőtt. A másik oldalon Hidi Patrik távoli kísérletét vetődve védte Calatayud. A tavaszi ezüst- és bronzérmes meccsének második félideje meglehetősen gyenge játékot hozott. A 68. percben Szolnoki beadásáról épphogy lemaradt középen Kovács István és Nikolics. A 77. percben a frissen beállt kolumbiai Perea lövését védte bravúrral a hazaiak kapusa.

A hajrában komoly nyomást gyakorolt a kispesti kapura a Videoton, mégis a vendégek szereztek gólt: Ikenne-King beadását az őrizetlenül hagyott Perea lőtte a hálóba (1-2).

– A Videoton langyos játékból ez jött ki... Ezúttal olyan csapattal találkoztak, amely kihasználta a hazaiak gyengéit. Húsz percig szinte semmi nem történt, majd a fehérváriak lőttek egy gól, de kisvártatva a Honvéd a semmiből egyenlített egy szép átlövésnek köszönhetően – mondta a Rangadó.hu szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – A második félidőben sem láttam, hogy a Videoton meg akarja nyerni a találkozót. Úgy voltak vele, hogy majd csak történik valami, de ötlettelenek voltak, a játékuk sok kívánnivalót hagyott maga után. A közönség nem azt várja, hogy egy bajnokesélyes csapat ilyen szánalmas játékot nyújtson. A szombati eredményeket ismerve elléphettek, és tekintélyt parancsoló előnyt szerezhettek volna, de nem éreztem a törekvést erre. A Honvéd edzője kiváló stratégiával és jó taktikával felkészítette a csapatát, amely még a végén is bátran kontrázott, és tudatos futballt játszott, ezért teljesen megérdemelt a győzelme.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.