Vasárnapi tutitár

Edzőváltás után...

Ma egy német és egy hazai bajnoki került terítékre...
 
 

Vasárnapi tutitár

Edzőváltás után...

Ma egy német és egy hazai bajnoki került terítékre...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Edzőváltás után...

Ma egy német és egy hazai bajnoki került terítékre...

Hamburg-Stuttgart 1!

Az edzőváltás óta az északiak kezdenek magukhoz térni, és egy sikerrel végre elmozdulhatnának a veszélyes zónából...

A piros-kék-fehér klub borzalmasan kezdte a bajnokságot: az első három fordulóban mindössze egy pontot szereztek az északiak, aztán ugyan legyőzték a Braunscgweiget simán, majd újabb két zakó következett. A klubvezetés a váltás mellett döntött, a kispadra a rutinos holland trénert, Bert van Marwijk-et ültette. A németalföldi szakember a Fürth elleni nyertes kupameccsen mutatkozott be, majd jött két idegenbeli bajnoki: pontot szereztek van der Vaarték Frankfurtban, majd a frankoknak rajzoltak egy ötöst Nürnbergben!

Az Imtech Arénában a Bréma és a Hoffenheim is nyerni tudott, és mint említettük, csak az újoncot verték Adlerék. 8 mérkőzésen 8 pont, 17-19-es gólaránnyal - náluk csak a Hoffenheim kapott több gólt.

Diekmeyer és Rincon sérült - ők már pályára léptek az idén a csapatban. A többiek, akik a maródiak listáján szerepelnek - még nem kaptak szerepet ebben a kiírásban.

Az edzőváltás általában nagy lökést ad a csapatnak, és azt gondoljuk, hogy ezt a hullámot meglovagolhatja a HSV.

A Stuttgart is túljutott már egy edzőváltáson: Labbadia ment, helyére Thomas Schneider érkezett: a tréner korábban az utánpótlással foglalkozott. És bejött a húzás, ugyanis már a 7. a csapat 11 egységgel. Idegenben 2-0-2 a mérlege: Mainzban és Augsburgban kikaptak Ibisevécék, viszont Berlinben és Braunschweigből három ponttal tértek haza.

Harnikék augusztus vége óta nem kaptak ki a Bundesligában, a kupából viszont már búcsúztak: Freiburgban esett ki a sorozatból a gárda.

Ulreich és Leitner sérült, a többi hiányzó jobbára peremember.

A két együttes egymás elleni mérlege nagyon kiegyensúlyozott, ám érdekesség, hogy az elmúlt években inkább mindig az aktuális vendég alakulat volt eredményesebb.

Ma viszont inkább a hazaiaknak szavazunk bizalmat. Bert van Marwijk ma mutatkozik be bajnoki meccsen az Impact Arénában, és szerintünk behúzza csapata a három pontot. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Kaposvár-Ferencváros 2!

Pocsék formában lévő zöld-fehér együttesek csapnak össze ma Somogyországban. A fővárosiak örülhetnek a lefújás után...

Nagy bajban van a Rákóczi: 10 mérkőzésen mindössze négy pontot zsebeltek be a Prukner-legények - a bennmaradást érő 14. pozíciótól 6 egység a lemaradásuk. Otthon eddig egy iksz és három zakó (az Újpest ellen 2-2), gólarányuk Kaposváron 3-10.

A nyáron nagyon meggyengült a zöld-fehér brigád: fél kezdőcsapata igazolt máshová, és a pótlásuk nem sikerült. Elnézve a Rákóczi keretét, kisebbfajta csoda lenne, ha sikerülne kivívni a bennmaradást. Oláhék rossz szériában vannak, az elmúlt két bajnokijukat elvesztették, ráadásul Szombathelyen Jánvárit kiállította a játékvezető, így ő eltiltását tölti.

A Fradi sem brillírozik mostanság. Moniz mester alakulata igencsak szeszélyes az idén: 6-0-4-es mérleget produkáltak eddig Besicsék. Arattak szép sikereket, de az elmúlt hetekben két kínos vereség is becsúszott: a Puskástól idegenben, a Honvédtól otthon kaptak ki Jennerék.

A válogatott szünet jót tett a Ferencvárosnak, hiszen ideje rendezni a sorokat. Mert hiába népszerű Ricardo Moniz, a türelem azért fogytán van, hiszen a Vidi tegnapi sikerével az éllovastól már 10 pont a lemaradása a IX. Kerületieknek. Böde beteg volt a héten, játéka kérdéses.

Amióta visszajutott a Fradi az élvonalba, még nem tudott nyerni Kaposváron! Kétszer iksz lett, kétszer pedig a hazaiak örülhettek a három pontnak.

Ma viszont szerintünk Gyömbérék megverik a Rákóczit! A két keret között óriási a minőségbeli különbség, és ez ma ki is jön a pályán. Nálunk fix 2-es történet...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.