Mezőkövesd-Zsóry - Szombathelyi Haladás 

A Rangadó.hu szakértője

Vesztőember volt az újonc védője

Fótyik Dominik hibái miatt a Mezőkövesd 2-0-ra kikapott a vendég Haladástól az élvonal 11. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Vesztőember volt az újonc védője

Fótyik Dominik hibái miatt a Mezőkövesd 2-0-ra kikapott a vendég Haladástól az élvonal 11. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Vesztőember volt az újonc védője

Fótyik Dominik hibái miatt a Mezőkövesd 2-0-ra kikapott a vendég Haladástól az élvonal 11. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyiek közül Guzmics Richárd sérülés miatt hiányzott a csapatból, viszont a szezon során először volt kezdő Andorka Péter, aki az Ajka elleni Ligakupa-mérkőzésen szerzett öt góljával győzte meg Artner Tamás vezetőedzőt.

A harmadik percben Harsányi pontos passzát Kiss Máté kevéssel a kapu fölé lőtte. A hetedik percben egy vendégszöglet után előbb Iszlai Bence, majd Andorka lövését védte Szántai Levente, de a kipattanót csapattársa, a felszabadítani igyekvő Fótyik Dominik a saját kapujába bombázta (0-1). A gól alaposan felpörgette a borsodiakat, akik azonnal támadásba lendültek, leginkább Dobos Attila volt aktív.

A huszadik percben egy hazapasszolt labda megpattant egy buckán, és megtréfálta Szántait, de szerencséjére nem lett belőle gól, mert elgurult az üres kapu mellett. A 26. percben Pilibaitis távoli szabadrúgása után a labda a kapufa érintésével hagyta el a játékteret. Tíz perccel később Halmosi Péter találta telibe a kapufát. Érdekesség, hogy Szabó Zsolt játékvezető nyolc másodperccel a rendes játékidő letelte előtt lefújta az első félidőt.

A második félidő elején Simon Ádám lövését védte vetődve a mezőkövesdiek kapusa. Ismét megélénkült a játék: az 58. percben egy hazai beadás után Devecseri nagyot mentett Harsányi elől. A másik oldalon Nagy Gábor lövését védte Szántai. A 64. percben Halmosi beadását Radó a hálóba fejelte (0-2).

A 68. percben az öngólt szerző, és a második vendégtalálat előtt szintén hibázó Fótyik Dominik szabálytalankodott a gólhelyzetben kilépő Németh Márióval szemben, ezért a játékvezető kiállította. Három perccel később Szalai Vilmos bravúros szerepléssel megakadályozta, hogy Radó András megszerezze második gólját. A létszám hamarosan kiegyenlítődött, mert Iszlai Bence megkapta második sárga lapját.

A 79. percben Harsányi beadása után Rózsa kiejtette a labdát, ami Bogdány kézzel maga elé tett, majd a kapufáról lőtt, végül sárga lapot kapott. A 84. percben Harsányi Zoltánt is kiállította a bíró, második sárga lappal. Ahhoz képest, hogy egyáltalán nem volt kemény vagy durva a meccs, háromszor villant a piros...

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Haladás és a Zalaegerszeg egykori válogatott védője elemezte:

Teljesen egyértelmű meccs volt, a Haladás minden tekintetben jobb és egységesebb csapat benyomását keltette. Két éve együtt játszanak, ezért pontosan tudják, hol a helyük pályán. A hazaiaknál éppen ez hiányzott, egyedül Balajti Ádám improvizatív játéka számított elfogadható teljesítménynek, egyébként lagymatag volt a Mezőkövesd. Sanszuk sem volt a borsodiaknak, mert számottevő helyzetük nem adódott, a védelmük pedig gyatra volt. Úgy látom, olyan játékosokat igazoltak, akik más kluboknál a perifériára kerültek. Belőlük nehéz jó csapatot csinálnia Véber Györgynek, mert a képességek behatároltak.

Mint volt szombathelyi, szeretném kiemelni, hogy nagyon büszke vagyok rá, hogy nagyon odafigyelnek a magyar játékosok szerepeltetésére a Haladásnál. Nagyon jól kialakult ez a klubkultúra, ami példaértékű a magyar futballban, és erkölcsileg nagyon sokat számít a csapatnak. Egységesnek tartom a Haladást, és ahhoz viszonyítva, hogy mennyit invesztálnak a klubba, rendszerint pariban tudnak lenni azokkal az ellenfelekkel, amelyeknél lényegesen több pénzből gazdálkodhatnak. Ezúttal is nagyon sok szép, kreatív dolgot láttam a szombathelyiektől, nem kell a meccs után borogatni a labdát...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.