A Rangadó.hu szakértője

Megtört Bányász-átok

Az NB II kilencedik fordulójában: Tatabánya–Cegléd 2-1.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megtört Bányász-átok

Az NB II kilencedik fordulójában: Tatabánya–Cegléd 2-1.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megtört Bányász-átok

Az NB II kilencedik fordulójában: Tatabánya–Cegléd 2-1.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első negyedórában mindkét oldalon egy-egy nagyobb helyzet adódott, de egyikből sem született gól. A 18. percben a ceglédiek betaláltak, de a játékvezető támaszkodás miatt szabálytalannak ítélte a gólt. A 35. percben Bakos Szabolcs közelről nem tudott a kapuba fejelni, pedig nagy helyzetben volt. A szünet előtt Markó ívelése után Rebryk nagy helyzetben, tisztán fejelhetett, de nem találta el a kaput. Nem volt túl izgalmas az első félidő, a hazaiak akartak jobban, de a Ceglédnek is volt veszélyes támadása.

A fordulás után jobban kezdett a vendégcsapat, amely többet támadott, de komoly helyzetet nem alakított ki, a hazaiaknál viszont alig volt a labda. Ennek ellenére az 57. percben egy labdavesztés, és Weitner megindulása után a kapus belekotort a labdába, ami a kapufáról kipattant, de Beszterczei Attila közelről a hálóba lőtt (1-0). A gól után megélénkült a meccs, hátrányban is nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját a Cegléd, de nagyon paprikássá vált a hangulat. A 65. percben újabb érvénytelen gólt szerzett a Cegléd, ezúttal les miatt fújt a bíró, a vendégek nem is reklamáltak.

Érett a ceglédi egyenlítés, és a 74. percben meg is született az első érvényes vendéggól: Kormos László szabadrúgásból volt eredményes (1-1). Az egyenlítés után szétszakadt a pálya, mindkét csapat nyerni akart, de sok hiba csúszott a játékba. A 81. percben Markó lövése után a kipattanót Takács öt méterről az üres kapu főlé lőtte (1-1). Négy perc múlva Kis beadása után Bakos ordító helyzetet hagyott ki, az ötös sarkáról nem találta el a kaput...

A 87. percben Farkas István kezezett a tizenhatoson belül, Weitner elől vitte el a labdát, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. Bakos Szabolcs állt a labda mögé, és nem hibázott (2-1). A második félidő alapján megérdemelt a Tatabánya győzelme, főleg a ceglédi gól után volt jó iramú a meccs, de végig sok volt a végig – tudósított az onlajnok.com.

– Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. A Tatabánya némileg megijedt a lehetőségtől, illetve attól, hogy megint mindenképpen nyernie kell – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott játékosa. – A Cegléd az első félidőben jobban játszott, összeszokott csapat benyomását keltette. Tudták, mit akarnak játszani, de a hazaiaknak mégis sikerült gólt rúgniuk. Az egyenlítés után eldönthették volna a találkozót a vendégek, de a legvégén egy tizenegyesből mégis a Tatabánya szerzett győztes gólt. Játékban nem láttam többet a házigazdáktól, mint eddig, a Cegléd formálisan inkább csapatnak nézett ki. A tatabányaiakban ezzel a sikerrel talán áttört egy gát, és ezután felfelé vezet a csapat útja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.