A Rangadó.hu szakértője

Mélyponton az Újpest

A Videoton 3-0-ra győzött a negyven percen keresztül emberhátrányban játszó Újpest ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Mélyponton az Újpest

A Videoton 3-0-ra győzött a negyven percen keresztül emberhátrányban játszó Újpest ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Mélyponton az Újpest

A Videoton 3-0-ra győzött a negyven percen keresztül emberhátrányban játszó Újpest ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiektől hiányzott a sérült Ahjupera és Kabát Péter, illetve a csapat csak egy kapussal érkezett. A fiatal szerb hálóőrnek továbbra sincs játékengedélye, Banai Dávidnál pedig magas vérnyomást diagnosztizáltak, így nem is edzhet. A fehérváriak csatára, Nemanja Nikolics mandulagyulladással bajlódott, Kovács István pedig továbbra sem épült fel. A hazaiaknál három, a vendégeknél négy magyar játékos szerepelt a kezdőben...

Kiegyenlített játékkal kezdődött a meccs, kevés volt a helyzet. A tízedik percben Kleinheisler egészpályás szólót mutatott be, majd a lövése csupán centikkel ment a kapu mellé. A folytatásban még inkább rákapcsolt a Videoton: előbb Kleinheisler lövését védte lábbal Balajcza, Nildo ismétlése viszont nagyon pontatlan volt. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a listavezető, de leginkább mezőnyjátékkal telt az idő, és gól nélkül ért véget az első félidő.

A 48. percben Nildo indítása után Zé Luis lefutotta Vermest, és a hálóba lőtt (1-0). Az 51. percben Ngawa felrúgta a gólhelyzetben lévő Nildót a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető kiállította, és büntetőt ítélt a Videotonnak, amit Zé Luis a kapufára lőtt. Két perccel később Kleinheisler lövése a hálóba vágódott (2-0). Ezután az Újpest teljesen beszorult saját térfelére.

A 66. percben Nildo beadását röviden vágták ki az újpestiek, a támadást kísérő Zé Luis pedig a hálóba lőtt (3-0). Háromgólos előnyben sem álltak le a hazaiak, de a 78. percben majdnem szépített az Újpest, ám Simon Krisztián az oldalhálóba lőtt. A 82. percben Szolnoki Roland lövését védte vetődve Balajcza. Négy perccel később Gyurcsó bombáját védte a vendégkapus, majd Nildo ismételt, sikertelenül.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa elemzte:

Az első félidőben alapvetően meghatározta az Újpest támadójátékának hatékonyságát Kabát Péter és Ahjupera hiánya. A huszonötödik percben volt az első, és egyben utolsó kapura lövésük. A Videoton lassú, körülményes és ötlettelen volt. Kevés mozgással játszottak a hazaiak, ezért nem tudtak helyzetet kialakítani. Unalmas és ötlettelen volt a játék.

A második felvonásban tíz perc alatt több esemény történt, mint az első periódusban összesen. A kiállítással el is dőlt a mérkőzés, és a továbbiakban már csak az volt a kérdés, erőlteti-e a góllövést, vagy csak szórakozik. Végül szórakozva is rúgtak még egy gólt, és közönségszórakoztató, látványos játékkal növelték előnyüket a tabellán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.