Vasárnapi tutitár

Mediterrán kirándulás

Ma egy spanyol és egy olasz meccset veséztünk ki. Hazai sanszokkal számolunk...
 
 

Vasárnapi tutitár

Mediterrán kirándulás

Ma egy spanyol és egy olasz meccset veséztünk ki. Hazai sanszokkal számolunk...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Mediterrán kirándulás

Ma egy spanyol és egy olasz meccset veséztünk ki. Hazai sanszokkal számolunk...

Sevilla-Almeria 1!

Unai Emery csapata egyre jobb formát mutat - ugyanez nem mondható el az újoncról. Ebből hazai lesz szerintünk...

Alsóházi rangadót rendeznek Délen: a 14. Sevilla a 19. Almeriát látja vendégül a Ramon Sanchez Pizjuan-ban. A helyzet roppant egyszerű: mindkét együttesnek égetően szüksége van a három pontra, hiszen ha ma nem nyernek, nagy bajba kerülhetnek...

A fehérek eddig nem brillíroztak a bajnokságban: 6 pontjuk van, ebből 4-et odahaza szereztek (1-1-1), az Atleticótól kikaptak, a Malagával ikszeltek, a Rayot pedig leverték. Az elmúlt két játéknapon nem kaptak ki Rakiticék (Rayo-verés, majd értékes pont az Anietában), és az Európa Ligában is behúzták a három pontot (Freiburg, 2-0).

A szezon elejétől problémát jelentett a sevillaiaknál, hogy rengeteg sérült volt a keretben. Nos, a helyzet némiképpen javult, ugyanakkor még mindig tekintélyes a maródiak listája: M'Bia, Navarro, Carrico és Cicinho nem bevethető, Cala pedig piros lapos eltiltása miatt marad ki a keretből.

Az Almeria a másodosztályban a 3. helyen zárt, így jutott fel az élvonalba. A csíkosak rengeteg gólt rúgtak, és bizony sokat is kaptak. És ezen a szokásukon nem is változtattak eddig Rodriék: 7 csatában 10-szer voltak eredményesek, viszont kaptak 17-et!

A nyáron nem sikerült jelentősen megerősíteni a keretet, a legnagyobb fogás Suso leigazolása volt a Liverpoolból, rajta kívül elsősorban a második vonalból hoztak új futballistákat. A gárda nem is teljesít jól, mindössze 3 pont áll a neve mellett, idegenben a Getafe elleni pontszerzést két zakó követte: a Vicente Calderonban és Malagán sem jártak sikerrel. A múlt hétvégén odahaza a Barcával szemben sem sikerült a bravúr - nem is csoda, hogy a 19. pozícióból várják a mai rangadót.

A keretben Marcelo Silva játéka kérdéses, rajta kívül mindenki bevethető.

Az elmúlt években kétszer tudott nyerni az Almeria a Sevilla otthonában (2008, 2010), kétszer viszont kikapott (2009, 2010). És ma is az a határozott meggyőződésünk, hogy a pontok a fehéreknél maradnak. Unai Emery alakulata egyre jobb formába lendül, és a bajnokságban sem engedheti meg magának a társulat a botladozást. Ennek megfelelően hazai sikert várunk!

Juventus-Milan 1!

A vörös-feketék sebezhetőek az idén, és bár a Juve sem brillírozik, azért a rangadón a pontokat begyűjti a Conte-legénység.

A Juve nagyon simán nyerte meg a 2012/2013-as bajnokságot, ám az idén több kihívója is akad az öreg hölgynek. A Napoli, a Roma és az Inter is remekül kezdte a pontvadászatot, így a Juve a játéknap előtt a 3. helyről várta a folytatást.

A Conte-legénység 6 mérkőzésen 16 pontig jutott, veretlen még (5-1-0), otthon pedig eddigi két találkozóját behúzta: a Lazio és a Verona is kapitulált a Juventus Stadiumban. Vidalék csak az Interrel remiztek, a többi öt bajnokin nyertek - hol kisebb, hol nagyobb szerencsével... A múlt hétvégén a városi derbin is diadalmaskodtak, igaz, jókora játékvezetői segítség kellett a három ponthoz... A keretben Pepe, Caceres, Vucinic sérült, Lichtsteiner szereplésére is csekély az esély, Barzagli viszont ott lehet a keretben.

A bajnokság mellett a BL-ben is érdekeltek a zebrák, a héten a Galata ellen pontokat veszítettek hazai pályán...

A Milan megint beragadt a rajtnál: Allegri mester fiai mindössze 8 pontig jutott, vendégségben pedig még nyeretlenek a vörös-feketék: 0-2-1 a mérlege. Kikaptak Robinhoék a nyitófordulóban Veronában, azóta két túra, két pont... De milyen pont. Mind Torinóban, mind pedig Bolognában a sírból hozta vissza a döntetlen a csapat, ami mentális erőt jelent - más kérdés, hogy a védelmi hibák viszont minden túrán befigyeltek.

Az elmúlt két bajnokin viszont nem kaptak ki Poliék: előbb Bolognában remiztek, majd megverték nyögve-nyelős meccsen a Sampot. És a BL-ben is gyűlnek a pontok a Milan neve mellett: a Celtic legyőzését egy amszterdami pont követte. Balotelli a ráadásban belőtt 11-ese ért döntetlent.

Viszont a csatár még eltiltását tölti a bajnokságban, és rajta kívül nem lesz ott a rangadón Kaka, El Shaarawy, De Sciglio, Bonera, Pazzini és Birsa. Matri talán bevethető állapotban lesz ma este.

Az egymás elleni mérlegük kiegyensúlyozott, ám az elmúlt években azért a Juve-dominancia jellemző. És ma is a zabrák sikerét várjuk, a Milanban sok a sérült, a torinóiak pedig ezt kihasználhatják. A mi tippünk: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.