A Rangadó.hu szakértője

Változatos meccset nyert a MÁV

Az NB II nyolcadik fordulójában: Szolnok–Dunaújváros 3-2.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Változatos meccset nyert a MÁV

Az NB II nyolcadik fordulójában: Szolnok–Dunaújváros 3-2.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Változatos meccset nyert a MÁV

Az NB II nyolcadik fordulójában: Szolnok–Dunaújváros 3-2.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály harmadik helyezettjei találkoztak, azzal a fontos különbséggel, hogy a vendég DPASE a bronzérmes pozícióban tanyázik a tabellán, a házigazda szolnokiak viszont nem kezdték valami jól a szezont, és csak a 14. helyen állnak.

Tapogatózó játék jellemezte a meccs elejét, de a hatodik percben máris megszületett az első gól: Thiago szép szólója után az őrizetlenül hagyott Godslove elé passzolt, aki magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). A 12. percben egy hazai szöglet után Mile Krisztián öt méterről a kapu mellé fejelt. Hat perccel később egy újabb szolnoki sarokrúgást követően Grúz Tamás bólintott a hálóba (1-1).

A 22. percben Böőr Zoltán villámgyors akciója után a keresztlécet bombázta telibe. Öt perc elteltével egy pontos beívelést Máté János fejelt kapura, a nappal szemben álló Milinte Árpád csak belekapni tudott a labdába, ami a hálóba pattogott (2-1). A 43. percben Godslove szabadrúgását Burucz fejelte a léc fölé. Egy perccel később Thiago fejese kipattant Pokorni kapusról, de Nagy István felszabadított. A bedobást követően Godslove szögletét Böőr fejjel megcsúsztatta, Pokorni rosszul mozdult ki, Burucz pedig a kapuba lőtt (2-2).

A folytatásban változatos mezőnyjáték zajlott a pályán. A 57. percben Papp Máté szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. A 66. percben Szepessy Róbert fejesét védte Milinte, a 73. percben Papp Máté lövése elzúgott a kapu fölött. Két perccel később Thiago beadását Böőr arasznyival a kapufa mellé fejelte. A 81. percben Magos Mátyás kísérlete kerülte el a kaput. Öt perccel később Magos Mátyás kiharcolta a helyzetet, majd B. Tóth Balázshoz passzolt, ő pedig a hálóba lőtt (3-2).

A 92. percben Burucz nagy lövését blokkolták, ezzel ért véget a mérkőzés. A második félidő nem volt annyira izgalmas és látványos, mint az első felvonás, a találkozó összképe alapján a Szolnok sikere bravúrosnak mondható.

– Az első félidőben gyorsan gólt kapott a Szolnok, ez némileg megzavarta a csapatot, de később sikerült fordítania. A szünet előtt elég volt egy kavarodás, egy védelmi megingás a Dunaújváros egyenlítéséhez – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Bontovics Ferenc, a Szolnok előző vezetőedzője. – A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a végén pedig a Szolnok megszerezte a győzelmet. A hazaiak sokat tettek érte, hogy a szerencse ezúttal melléjük pártoljon. Bizonyos szituációkban önbizalomhiány is felfedezhető volt a szolnokiaknál, a közelmúlt sikertelensége nyilván visszavetette őket. Hátha ez a siker megnyugtatja a csapatot, és elindít egy olyan sorozatot, amely méltó a klubhoz.

A további program

Október 5. szombat
15 óra: Szigetszentmiklósi TK-Erima – FC Tatabánya
15 óra: Kisvárda – Kozármisleny SE
15 óra: FGSZ Siófok – FC Ajka
15 óra: Restart-Ceglédi VSE – Zalaegerszegi TE FC
16 óra: Soproni VSE-GYSEV – Nyíregyháza Spartacus
17 óra: Gyirmót FC – Békéscsaba 1912 Előre FC
Október 6. vasárnap
15 óra: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Vasas FC

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.