Szombati tutitár

Tarolnak a hazaiak?

Itthon mentális problémára, a galloknál pedig lyukas védelemre bukkantunk...
 
 

Szombati tutitár

Tarolnak a hazaiak?

Itthon mentális problémára, a galloknál pedig lyukas védelemre bukkantunk...
 
 
 

Szombati tutitár

Tarolnak a hazaiak?

Itthon mentális problémára, a galloknál pedig lyukas védelemre bukkantunk...

Gyirmót-Békéscsaba 1!

A feljutásra gyúró hazai együttes otthon tarthatja a három pontot a mostanság inkább a fegyelmi ügyeiről elhíresült viharsarkiakkal szemben.

A sárga-kék alakulat évről évre megpályázza a feljutást, ám eddig ez nem jött össze a győrieknek. Az előző kiírásban Csank János vezette a gárdát, most már Sisa Tibor ül a padon. A szakember remek pedagógus hírében áll, és ezúttal erős kerettel is dolgozhat.

Orossék a 4. helyen tanyáznak 13 ponttal, otthon 2-0-1-es sort produkáltak: a Siófoktól kikaptak, az Ajkát és a Szigetszentmiklóst viszont úgy győzték le Graszlék, hogy gólt sem kaptak.

Magasföldiék a múlt héten kikaptak Dunaújvárosban: hiába játszottak jól a győriek, kapufát rúgtak, több helyzetet is kidolgoztak, ám a második félidő elején két gyors góllal elhúztak a Fejér megyeiek. Az utolsó fél órában rohamoztak rendesen a sárgák, de ezen a délutánon nm jött össze semmi.

A győriek kerete erős, tele volt élvonalbeli futballistával. Azt gondoljuk, hogy ezzel az állománnyal a dobogón kell végeznie a csapatnak. Győzelmi kényszerben lépnek pályára Balogék, hiszen az éllovas Nyíregyháza már 21 egységnél jár, de a 2. Siófok is 19-ig jutott.

A Békéscsaba is nagy tervekkel vágott neki az NB/II-nek, ám egyelőre nem a fényes sikereiről hangos a sajtó a lilákkal kapcsolatban... Komjáti András alakulata ugyanis csak a 9., mindössze 8 pontjuk van a viharsarkiaknak (2-2-3). Idegenben eddig mindent csináltak már a fiúk: ikszeltek a Fáy utcában, kikaptak Egerszegen, és nyertek Sopronban. És a gondok itt kezdődtek...

Három légiós ugyanis alaposan megünnepelte a sikert - tették ezt a klubvezetés tiltása ellenére (tétmeccs vár hétközben a gárdára...). A srácok lebuktak, ketten pénzbüntetést fizettek, egyikükkel pedig szerződést bontott a klub. A szakvezetésnek az említett problémán kívül is adódott már gondja néhány játékossal, fegyelmi okok miatt szintén...

A hétvégén a Balmazújváros látogatott a Kórház utcába, és a lilák buktak is... A Békéscsaba egyelőre nagyon messze áll a feljutástól, ám elnézve a keretüket, talán nem is realitás a dobogó...

A Gyirmótot erősebb csapatnak tartjuk, minőségi futballisták sora szerepel a dunántúliaknál. A csabaiak eddig elmaradnak a várt teljesítménytől, és szerintünk ma sem táltosodnak meg. Az erősebb brigád nyer, azaz tippünk: 1-es!

Nantes-Evian 1 (x)!

A kanárik jó passzban vannak, és odahaza félelmetesek! Szerintünk pontokkal gazdagodnak ma is!

Örülhet mostanság a Stade de la Beaujoire népe! Az újonc eddig nagyszerűen szerepel, 8 fellépést követően 13 egységgel az előkelő 6. pozíciót foglalja el. Odahaza 3-0-1 a mérlege, csak a Párizs tudott nála nyerni. Djordjevicék legyűrték a Bastiát, a Sochaux-t és a Nice-t, ez utóbbi siker bravúrnak számított, elnézve a déliek idei sorozatát.

A nyáron a kanárik nem voltak aktívak a játékospiacon, mindössze 3 millió eurót költöttek, az érkezők egy része venezuelai légiós - érdekes döntés volt a klub részéről mindenesetre, hogy e piac felé nyitott. Az új játékosok közül néhányan már beilleszkedtek a csapatba, Aristeguieta és Vizcarrondo egyre több lehetőséget kap Michel Der Zakarian vezetőedzőtől.

A csapat formájára nem lehet panasz, elmúlt négy csatájukból hármat behúztak, csak Lyonban kaptak ki. A múlt hétvégén Rennes-ből hozták el mindhárom pontot!

Az Evian az előző kiírásban a kiesés ellen küzdött - sikerrel! Remekül hajrázott a gárda, legutolsó három hazai bajnokiját behúzta, így menekült meg. A nyáron nem költekezték túl magukat... A legnagyobb fogás a Nimes-ből érkezett Benezet volt (1,5 millió euró), rajta kívül zömében kölcsönjátékosok érkeztek a csapatba.

Az Evian 8 mérkőzésen 9 pontig jutott, idegenben 1-0-2 a vonatkozó statisztikája. Az Ajaccio-nál nyert (2-3), Marseille-ben és Lille-ben viszont rúgott gól nélkül kapitulált. Az elmúlt három bajnokiján nem ünnepelhetett sikert: két hazai remi mellett volt a Lille-t kiruccanás. A múlt hétvégén a gyengélkedő Bordeaux vizitált nála, és a rossz formában lévő vendégek ponttal távoztak...

És akkor nézzük a sérültlistát! A www.betinf.com szerint bizony a vendégek meglehetősen tartalékosak lesznek ma este. A védelemből Dja Djedje (5 fellépés), Mensah (8) és Ehret (3) sem lesz hadrafogható! A hazaiaknál Veigneau (4) hiányzik majd a középpályáról, rajta kívül csak perememberek bajlódnak sérüléssel.

Bár eddig bajnokikon csak az Evian nyert e párosításban (mindössze két randevújuk volt), most mégis a hazaiaknak szavazunk bizalmat. A kanárik egyben vannak, odahaza mindenkire veszélyesek, és manapság a vendégek nem számítanak nagyágyúnak. Ráadásul lyukas is a védelmük...

Nálunk 1-es a történet, esetlegesen egy iksszel megtámogatva...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.