A Rangadó.hu szakértője

Megszerezte első győzelmét a Honvéd

A Puskás Akadémiát verték hazai pályán 3-0-ra a kispestiek az OTP Bank Liga 4. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megszerezte első győzelmét a Honvéd

A Puskás Akadémiát verték hazai pályán 3-0-ra a kispestiek az OTP Bank Liga 4. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megszerezte első győzelmét a Honvéd

A Puskás Akadémiát verték hazai pályán 3-0-ra a kispestiek az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután az újonc Puskás Akadémia együttesét fogadta hazai pályán a Budapest Honvéd csapata az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Két eddig nyeretlen, és 1-1 ponttal álló gárda feszült egymásnak a Bozsik Stadionban.

A Honvéd keztde jobban a találkozót, egy-egy beívelés után forgott veszélyben a vendégek kapuja, de gól nem esett. A másik oldalon egy Tischler lövést lehetett feljegyezni az első tíz percben. A 18. percben Diaby fejelte fölé Vernes szögletét, nem sokkal később pedig Lőrinczy lőtt mellé 22 méterről. A csapatok egyébként nagyon nyugodtan, visszafogottan futballoztak a nagy hőségben. A 32. percben vezetést szereztek a hazaiak, Vécsei közeli lövése pattant szögletre, a pontrúgást pedig Ignjatovics fejelte nagy erővel a felső sarokba (1-0).

A 40. percben megint a Honvéd veszélyeztetett, egy visszagurított labdát Hidi lőtt a felső léc főlé 18 méterről. A bekapott gól teljesen megfogta a Puskás gárdáját, többnyire a hazaiak támadtak a félidő végén. A nagy nyomásnak meg is lett az eredménye, kettőre növelték előnyüket a vendéglátók, Vernes 24 méteres szabadrúgása landolt a hosszú sarokba a 44. percben (2-0).

A második félidő elején hamar betalált a Honvéd, és el is döntötte a találkozót. Vernes szabadrúgása után pattogott a labda a kapu előtt, a védelem nem tudott felszabadítani, az érkező Zsivanovics pesig közelről a hálóba bombázott, és kialakította a végeredményt(3-0). A későbbiekben próbálkozott mindkét együttes, de óriási helyzetekig nem jutottak a mérkőző felek.

– A mérkőzés színvonala a harmadosztály szintjét ütötte meg – mondta Tiber László, a Rangadó.hu állandó szekértője, a Videoton és a Siófok egykori kiváló csatára. – Csalódtam a Puskás Akadémiában, ötlettelen játékkal kapott ki a mai összecsapáson. A Honvéd annyit játszott, amennyit kell. Racionálisan futballozott, és megérdemelt győzelmet aratott. Az egy tragikomédia, hogy ilyen játékkal is játszi könnyedséggel tudta legyőzni ellenfelét. Az Akadémia játékosai nem tudtak felpörögni úgy, mint mondjuk a Pápa elleni első fordulóban. El kell érni, hogy ezek a fiatalok érezzék, hivatásnak vegyék a labdarúgást, hogy minden találkozójukon a legjobb tudásukkal rukkoljanak elő, adjanak ki mindent a pályán magukból. Ha ez sikerül, és ezzel a mentalitással futnak ki mindig a gyepre, akkor ki lehet kapni akár ilyen arányban is egy jobb ellenféltől. Amely klub színében pályára lép egy játékos, annak teljes mértékben alá kell rendelnie magát, és mindent meg kell tenni a sikerért. Ezt ma nem láttam, gyenge játékkal rukkoltak elő a felcsúti fiatalok.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.