A Rangadó.hu szakértője

Itt az első Fradi-zakó

Nikolics duplájával a Videoton 2-0-ra győzött a Ferencváros ellen a Puskás-stadionban.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Itt az első Fradi-zakó

Nikolics duplájával a Videoton 2-0-ra győzött a Ferencváros ellen a Puskás-stadionban.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Itt az első Fradi-zakó

Nikolics duplájával a Videoton 2-0-ra győzött a Ferencváros ellen a Puskás-stadionban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A forduló rangadóján összesen nem volt egy csapatra való magyar játékos a kezdőkben. Böde Dániel és Gyömbér Gábor csak a kispadon kezdett a Fradinál, míg a vendégeknél Torghelle Sándor szorult a cserék közé, bár utóbbi immár megszokottnak tekinthető.

Érdekesség, hogy a nagy hőség miatt jóval kevesebben voltak a lelátókon, mint a két csapat előző fővárosi meccsén.

Az FTC csapatában Mark Otten nyolc hónapja, tavaly december elején volt legutóbb kezdő. Valószínűleg honfitársa, Ricardo Moniz vezetőedző hamar megbánta, hogy ismét beállította, mert a hetedik percben elvesztette a labdát, amire Nemanja Nikolics gyorsan lecsapott, és Jova Levente mellett a hálóba lőtt (0-1). A 15. percben jött a Fradi első nagy helyzete, de Tuijp lövését Calatayud lábbal védte.

A fővárosiak a huszadik perc tájékán átvették az irányítást. Előbb ismét Calatayud tisztázott Tuijp elől, majd a 27. percben Vinícius csúszott be a nagy helyzetben kiugró holland támadó elé. A 35. percben Tuijp lesgyanús helyzetben egyedül találta magát a tizenhatos vonalánál, de óriási helyzetben csúnyán eltörte a labdát. A 44. percben Kovács István lövését Jova biztosan védte. A szünet előtt egy szögletet követően Calatayud elvétette a labdát, de az érkező Otten sem érte el, pedig nem lett volna nehéz dolga...

A második félidőt is a Ferencváros kezdte intenzívebben, előbb Jenner lövése okozott veszélyt, de az 56. percben a másik oldalon Szolnoki Roland nagy bedobása után Kovács István is gólt szerezhetett volna. A hatvanadik percben Böde lövését hárította Calatayud, aki hamarosan lábbal védett, miután Somalia beadását Stopira majdnem a saját kapujába juttatta. Egyre nagyobb lehetőségei voltak a Fradinak, a 71. percben Jenner beadása után Böde volt pontatlan.

A 74. percben Juhász Roland elesett a tizenhatoson belül Alempijevics mellett, ezért Kassai kiállította az FTC játékosát, és tizenegyest adott. A büntetőt magabiztosan Nikolics értékesítette, ezzel eldőlt a meccs (0-2). A 83. percben Kovács István lövését vetődve védte Jova Levente. A hajrában a csereként beálló Torghelle kétszer veszélyeztetett, elsőre a kapufát találta el.

Mivel több gól nem esett, a Ferencváros a második fordulóban elszenvedte első vereségét a bajnokságban. Létszámegyenlőségnél a Fradinak több helyzete volt, de ezekkel nem tudott élni.

– Déjá vu-m volt, mert ez a meccs nagyon hasonlított a tavaszihoz. Akkor a Videoton rögtön az első percben gólt szerzett, Torghelle Sándor egy egyéni hibának köszönhetően volt eredményes, és Nikolics találata most is nagy mértékben befolyásolta a meccs kimenetelét – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hrutka János, a Ferencváros egykori válogatott védője. – Összességében ugyanannyi helyzete volt a két csapatnak, de Tuijp az FTC összes lehetőségét kihagyta. Örömteli, hogy a magyar játékosokat ki lehetett emelni, Szolnoki, Juhász és Kovács is jól játszott, a másik oldalon Holman Dávid, illetve a külföldiek közül Somalia teljesített jól. Nem a tizenegyes volt a fordulópont, hanem az, hogy előtte a Fradi négy százszázalékos helyzete közül egyet sem tudott értékesíteni. Ami a büntetőt illeti, Alempijevics valóban megfogta a támadó mezét, de akkor már nem volt Juhásznál a labda. Ezért tizenegyest és kiállítást adni... Döntő ítéletnek bizonyult, mert onnantól a Ferencváros egy kicsit már feladta a küzdelmet. Ha a Fradi kommunikációjában hirdetett dolgokat valóra szeretnék váltani, ennél jóval több kell...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.