Hétfői tutitár

Hétfői kiesési rangadók

Ma Izlandra és Finnországba látogatunk. Mindkét bajnokságban kiesési rangadót rendeznek...
 
 

Hétfői tutitár

Hétfői kiesési rangadók

Ma Izlandra és Finnországba látogatunk. Mindkét bajnokságban kiesési rangadót rendeznek...
 
 
 

Hétfői tutitár

Hétfői kiesési rangadók

Ma Izlandra és Finnországba látogatunk. Mindkét bajnokságban kiesési rangadót rendeznek...

Fylkir-IA Akranes +2,5!

A csörgőlabda csapatok csatája vélhetően szép számmal hoz gólokat!

Kiesőjelöltek feszülnek egymásnak ma este a Fylkisvöllur-ban! Az utolsó előtti Fylkir fogadja a seregható IA Akranest. A bajnokságból immár elment 10 forduló, és e két alakulat bizony nagyon gyúr a kiesésre. Mindketten 3 pontig jutottak, a különbség annyi, hogy a Fylkir gólaránya "csak" -10, az Akranesé -13. A hazai együttes még nem nyert (0-3-7), odahaza mind az öt bajnokiját elbukta! A kupából is búcsúzott a közelmúltban, ugyanakkor a pontvadászatban mostanság vannak biztató jelek. Egyrészt a Vikingurtól pontot rabolt vendégségben, másrészt pedig két élcsapatot is megszorongatott június végén. A HR és a KR is csak egy góllal gyűrte le a brigádot!

A vendégek egy siker mellett kilencszer égtek meg, egyedül a Framot gyűrték le még május közepén. Aztán előtte és utána is csak zakók... A forma tehát adott, és ami még tetézi a bajt, hogy a legutóbbi meccsein a gyengébb alakulatoknak is megadta magát az IA Akranes.

Ma szerintünk inkább a hazaiaknak áll a zászló, de elnézve az egymás elleni korábbi meccseiket, inkább a gólokra voksolunk. Az a határozott érzésünk, hogy három találat simán összejöhet a mai kilencven perc alatt!

Kups-JJK 1! +2,5!

A Kups stabil középcsapat, a JJK viszont meggyengült az idei szezonra. Ebből hazai lesz...

A finn bajnokságban immáron a 19. fordulót rendezik. A Kups egyelőre hozza a kötelezőt: nincs a kiesőzónában, 18 fellépésen 22 egységig jutott, így most a 8. a bajnokságban. Hazai környezetben azért lehetne meggyőzőbb is a sárga-fekete brigád: vonatkozó statisztikája 4-2-3, gólaránya pedig 12-7. Az otthoni kudarcok közül nyilvánvalóan a Lahti elleni a legdühítőbb, hiszen akkor a rivális még az utolsó helyen állomásozott. A Kups az elmúlt hetekben szeszélyesen teljesített: verte a dobogóra hajtó Vaasát, ugyanakkor kikapott a Rops-nál. Ami viszont mostanság jellemző volt a csapatra, az a góliszony. Alig rúgtak, igaz, alig is kaptak az elmúlt négy összecsapáson... Azért minden sorozat megszakad egyszer! A kieső helytől 8 pont távolságra van, tehát nyugodtan készülhetnek az összecsapásra a fiúk.

A JJK nagyon meggyengült tavasszal, így különösebb meglepetést nem okoz, hogy ezúttal a kiesés ellen küzd az alakulat. A pirosak 17 meccsen 14 egységet húztak be, idegenben pedig különösen gyengék: 1-1-7-es soruk legalább is erről tanúskodik. A Mypát verték június elején, azóta három kirándulás, három vereség a mérleg. Az elmúlt két hazai ütközetükben viszont négy pontot termeltek: előtt szerencsétlen körülmények között remiztek a Rops-szal, majd verték a 2. Honkát. Azért ez biztató eredmény mindenképpen.

Hátrányuk 4 egység a Lahtival szemben, tehát nem reménytelen a helyzetük. Viszont ehhez vendégségben is el kellene kezdeni a pontgyűjtést...

Tavaly kétszer is meglepte a Kupsot a JJK: ebben a felállásban gólgazdag meccseken nyertek a vendégek. Viszont ma szerintünk a fenti állításnak csak egy része lesz igaz. Bízunk a találatokban, ám ma a hazai egyletnek szavazunk bizalmat!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.