A Rangadó.hu szakértője

Kilencig meg sem álltak

A Bp. Honvéd kiütéssel győzött hazai pályán a montenegrói Cselik Niksics ellen az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kilencig meg sem álltak

A Bp. Honvéd kiütéssel győzött hazai pályán a montenegrói Cselik Niksics ellen az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kilencig meg sem álltak

A Bp. Honvéd kiütéssel győzött hazai pályán a montenegrói Cselik Niksics ellen az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispesti kezdőcsapatból Vécsei Bálint és Nagy Gergő kikerült, Diakité távozott, Tandia pedig nemes egyszerűséggel eltűnt... A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Honvéd olasz légiósa, Andrea Mancini édesapja, az egykori kiváló játékos, illetve edző, Roberto Mancini.

A tízedik percben Diarra lövése jelentette a meccs első helyzetet, de a vendégkapus szögletre mentett. A 14. percben az első meccs hőse, Filip Holender egy szép csel után 15 méterről lőtt a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a Honvédnak (1-0). Néhány perc múlva Holender beívelése után Diarra arasznyival a kapufa mellé fejelt, majd Hidi Patrik lövése suhant el kevéssel a léc mellett.

A 19. percben jött egy újabb zseniális Holender-passz, de Délczeg képtelen volt jól levenni a labdát a kapu előtt... A 21. percben egy hazai szöglet után Délczeg Gergely fejelt a montenegrói kapus kezei közé, nagy helyzetben. Két perccel később bizonyosodott, hogy nincs Honvéd-gól Holender nélkül: ezúttal is lefutotta a védőket, majd önzetlenül Diabyt hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki az üres kapuba passzolt (2-0).

A 32. percben Alcibiade beadása után Diaby nagy helyzetben a kapu fölé bombázott. A 34. percben Holender beadását Diarra öt méterről a felső kapufára lőtte. Két perccel később Holender szöglete után Diarra lőtt a kapuba (3-0).

A szünet után Jovovocs a tizenhatoson belül lerántotta Délczeg Gergelyt, a jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (4-0). A 62. percben Diarra bombázott a lécre. A 64. percben Vukovics lerántotta a csereként beálló Testardit a tizenhatoson belül, ezért is tizenegyes járt a Honvédnak, és a sértett ezt is belőtte (5-0). Nem sokkal később a Holender helyére beálló Kozma Richárd beadását Alcibiade bombázta a hálóba (6-0). A 75. percben ismét Kozma beadásából lett a gól, ezúttal Testardi jóvoltából (7-0).

A 81. percben Diarra passza után Kozma Richárd helyezte a labdát a hálóba (8-0). A 88. percben Testardi kilépett a védők között és egy lövőcsel után a kapuba helyezett (9-0).

– A nemzetközi kupamérkőzés során fontos, hogy a magyar csapatok minél több mérkőzést nyerjenek, és minél több pontot szerezzenek. Örömteli volt, hogy a Honvéd nagyarányú vezetése után is végig fegyelmezetten, a taktikát betartva futballozott, és nem hagyta kibontakozni ellenfelét – értékelte a meccset a Rangadó.hu szakértője, Hrutka János, a Ferencváros és a válogatott egykori kiváló védője. – A Honvéd dicsérete, hogy ilyen erejű ellenféllel szemben is végig letámadást tudtak játszani. Ehhez jó erőnlét, jó fizikai állapot szükséges, és nem hiszem, hogy a felkészülésük végén lennének. Ez az edzőmeccsszerű kupameccs jól illeszkedett a programjukba. Nem kell magyarázat, ez egy nemzetközi kupamérkőzés volt, és meg kell emelni kalapot a kispestiek előtt. Nagy pozitívum volt a sok magyar fiatal akadémista jó játéka, örömteli, hogy gólt szereztek és magabiztosan játszottak. A Honvéd példája jól mutatja, hogy így is lehet... Ami a Videotont illeti, egyértelmű, hogy a két ellenfél tudásbeli különbsége is hozzájárult az eltérő végeredményhez. A fehérváriak kiesése nagy negatív meglepetés, pláne a lehetőségeiket ismerve.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.