Három gól a harmadosztályúnak

A Puskás Akadémia FC 3-0-ra nyert az osztrák harmadosztályú SC Ritzing elleni felkészülési mérkőzésen.
 
 

Három gól a harmadosztályúnak

A Puskás Akadémia FC 3-0-ra nyert az osztrák harmadosztályú SC Ritzing elleni felkészülési mérkőzésen.
 
 
 

Három gól a harmadosztályúnak

A Puskás Akadémia FC 3-0-ra nyert az osztrák harmadosztályú SC Ritzing elleni felkészülési mérkőzésen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az osztrák csapat megalkuvás nélkül kezdett, játékosai nem ismertek elveszett labdát, lelkesen fociztak, nehéz volt ellenük támadni, s bizony a magyar élvonal újoncának védekeznie is kellett. Igaz, Somodi kapusnak szinte semmi dolga nem akadt – tudósít a PFLA honlapja.

Többet birtokolta a labdát a Puskás FC, de az első veszélyes akcióra csaknem fél órát kellett várni: a 28. percben Szakály Dénes remekül ugratta ki a Fabiót, akinek erős lövését védte a kapus. A 39. percben Szakály rúgott szögletet, úgy tűnt, nem túl jól, hiszen a labda nem jutott el Bertus Lajoshoz, de a védő elnézte, így Polonkai lőhetett középről, 18 méterről, de a kapus védett. Egyre inkább átvette az irányítást a felcsúti csapat, de gól nem született.

Az eddigi szokásnak megfelelően teljes sort cserélt a szünetben Benczés Miklós vezetőedző. A fiatalok nagy lelkesedéssel kezdtek, Barcsay lőtt mellé, majd Károly Bálint talált a hálóba, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt. Az 57. percben Nagy Zsolt beadása után Molnár Tibor fejjel szerezte meg a vezetést, négy perccel később Gajdost szerelte szabálytalanul a kapus, de a játékvezető nem adta meg a jogos tizenegyest, mert a labda Barcsay elé pattant, de róla az alapvonalon kívülre került.

A 63. percben növelte előnyét a magyar csapat: Uros Nikolics indította a jobb szélen Vachtlert, aki remekül adott be, s a jókor érkező Károly közelről a kapuba lőtt. A 88. percben nagyon szép akciót vezetett a Puskás FC: Uros Nikolics indította a Molnár Tibort, ő beadott középre, s a jókor érkező Barcsay nyolc méterről állította be a végeredményt (0-3).

– Az első félidőben inkább a küzdelem dominált, ellenfelünk talán túl keményen védekezett, mi is pontatlanabbul játszottunk, mint korábban, ezért nem tudtunk előnyt szerezni. A második félidőben szervezett és lendületes futballal sok helyzetet tudtunk kialakítani, három gólt is szereztünk, fiataljaink jelezték, hogy érdemesek a figyelemre – nyilatkozta Benczés Miklós.

Csütörtökön a csapatépítés jegyében raftingolni megy a csapat Palfauba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.