Kétezer szurkoló látta a Debrecent

A DVSC-TEVA 2-0-ra nyert a román élvonalban szereplő Gaz Metan elleni felkészülési mérkőzésen.
 
 

Kétezer szurkoló látta a Debrecent

A DVSC-TEVA 2-0-ra nyert a román élvonalban szereplő Gaz Metan elleni felkészülési mérkőzésen.
 
 
 

Kétezer szurkoló látta a Debrecent

A DVSC-TEVA 2-0-ra nyert a román élvonalban szereplő Gaz Metan elleni felkészülési mérkőzésen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozón pályára lépett egy magyar származású ukrán kapus, Olekszandr Nad, aki 27 éves és korábban csak az FC Goverla Zakarpattya együttesében védett – írja a DVSC honlapja.

Sokan, mintegy kétezren látogattak ki az Oláh Gábor utcai stadionban rendezett mérkőzésre, ami jelzi, hogy a szurkolók kíváncsiak az új játékosokra, a formálódó csapatra.

Az első helyzet a Debrecen előtt adódott: az ötödik percben Rezes nagy erejű lövését blokkolták a védők, majd egy perccel később Ferenczi János a jobbösszekötő helyéről próbálkozott, de a kapus védett. A mérkőzésen megsérült Szécsi Márk, amikor a vendégek egyik labdarúgója keményen odalépett, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

Egy ideig mezőnyjáték folyt, nagy volt a küzdelem, de kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 28. percben azonban ez megváltozott, amikor vezetést szerzett a Loki: Ferenczi János lerázta védőjét, középre vitte a labdát, onnan Horváth Zoltánhoz passzolt, aki a kimozduló kapus fölött a hosszú sarokba pörgetett. Ezt követően – az előzetes terveknek megfelelően – Kondás Elemér lecserélte a gólszerző csatárt, aki nagy tapsot kapott a szurkolóktól.

Felpörgött a játék, Rezes László akár növelhette is volna az előnyt, de 12 méterről fölé lőtt, majd Lázár Pál küzdött nagyot nyakán egy védővel a tizenhatoson belül, Kulcsár Tamáshoz fejelt, akinek lövését az utolsó pillanatban szögletre mentették. A félidő végén a vendégek előtt is adódott egy lehetőség, Lázár Pál azonban még időben felszabadított.

A második félidő elején egy nagy Loki-helyzet kimaradt, ám az 53. percben növelte előnyét a házigazda egy olyan támadás végén, amely után a közönség hosszasan tapsolt: Damahou szerzett labdát a középpályán, megindult előre, megkerült két védőt, majd pontosan centerezett Kulcsár Tamás elé, aki kapásból, 18 méterről a kapuba lőtt.

Később is mezőnyfölényben futballozott a DVSC, a medgyesiek semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura. Állandóan a románok térfelén folyt a játék, újabb gól azonban már nem született, bár Selim Bouadla jó 25 méteres lövése majdnem beakadt a jobb felsőbe, végül a lécről pörgött ki a labda.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.