Karrier

Megrekedtek az egyeztetések

Az Ausztriában légióskodó Orosz Péter szívesen szerződött volna haza.
 
 

Karrier

Megrekedtek az egyeztetések

Az Ausztriában légióskodó Orosz Péter szívesen szerződött volna haza.
 
 
 

Karrier

Megrekedtek az egyeztetések

Az Ausztriában légióskodó Orosz Péter szívesen szerződött volna haza.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem igazol Magyarországra a háromszoros válogatott támadó, Orosz Péter. A 2010 óta Ausztriában légióskodó játékos egy korábbi Rangadó.hu-nak adott interjújában arról beszélt, könnyen meglehet, hogy ismét a honi bajnokságban folytatja pályafutását. Azonban mára kiderült, megrekedtek a tárgyalások, így nagy valószínűséggel továbbra is az osztrák harmadosztályban léphet pályára.

A Rangadó.hu érdeklődésére Orosz Péter elmondta, felbontotta szerződését csapatánál, és nagy valószínűséggel korábbi együttesében, a Vorwarts Steyr színeiben folytatja karrierjét.

– Alig egy hónapja még úgy volt, lehet, hogy hazaigazol.

– Ebből nem lett semmi – mesélte a legutóbb itthon a Lombard FC Pápában játszó támadó. – Szívesen igazoltam volna haza, volt is egy konkrét megkeresésem. A csapatot nem szeretném megnevezni, azt azonban elmondhatom, hogy az edző szeretett volna leigazolni. Viszont elmondta, hogy nem csak rajta áll a döntés, így nem tőle függ, hogy mehetek-e. Végül megszakadt a kapcsolat a csapattal, nem kerestek többet. Szívesen maradtam volna Magyarországon, de nem jött össze a szerződéskötés. Talán ha kihasználhattam volna az átigazolási időszakot, akkor augusztus 31-ig sikerült volna más klubot találni magamnak. Azonban erre nem volt lehetőségem, hiszen múlt vasárnap utaztam vissza Ausztriába. Hétfőn kezdődött a felkészülés a Vöcklamartnál, ha nem térek vissza, az szerződésszegés lett volna.

– Említette korábban, hogy szerződést bontanak a Vöcklamarttal.

– Így van, ez meg is történt pénteken. Nagy valószínűséggel visszaigazolok korábbi klubomhoz, a szintén harmadosztályú Vorwarts Steyrhöz. Kerestek a vezetők, edzők és még a szurkolók is, szerettek a csapatnál, és most is sokszor érdeklődtek irántam, szívesen szerződök vissza az együtteshez. Valószínűleg már a szombati, Sparta Praha elleni edzőmeccsen is pályára lépek régi-új csapatomban.

– Egy fél idényt töltött a Vöcklamartnál. Elégedett ezzel az időszakkal?

– Tizenöt meccse volt tavasszal a csapatnak, ebből tizennégy bajnokin végig a pályán voltam, csak az utolsó fordulóban maradtam ki a keretből, eltiltás miatt. Azt hiszem, ha nem ment volna jól a játék, akkor nem jutok ennyiszer lehetőséghez. Egy héttel a bajnokság zárása után a kupa első fordulójában léptünk pályára, és az én két gólommal nyertünk 2-0-ra. Úgy érzem, jól sikerült ez a fél szezon.

– Hasonló teljesítményt várhat öntől új csapata is?

– Bízom benne, hogy igen. Augusztus másodikán rajtol a bajnokság, de a kupában már szombaton pályára lépünk. Nagyon remélem, hogy sikerül kivívni a továbbjutást. Ami a szezont illeti, az biztos, hogy erős lesz a harmadosztály mezőnye, nem lesz könnyű dolgunk. Bízom benne, hogy elkerülnek a sérülések, és a lehető legjobb teljesítménnyel tudok előrukkolni. Tudom, hogy otthonról is figyelnek, szeretnék bizonyítani mindenkinek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.