Románokat vert a Videoton

A fehérváriak 1-0-ra győztek a Steaua Bucuresti ellen.
 
 

Románokat vert a Videoton

A fehérváriak 1-0-ra győztek a Steaua Bucuresti ellen.
 
 
 

Románokat vert a Videoton

A fehérváriak 1-0-ra győztek a Steaua Bucuresti ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését az ausztriai Jenbachban edzőtáborozó Videoton FC, amelynek kedd esti ellenfele a román rekordbajnok Steaua Bucuresti volt.

A meccs elején a román csapat agresszíven letámadta a fehérváriakat, de a két tizenhatos között zajlott a játék. A találkozó első negyedórájában valamivel aktívabb volt a bukaresti együttes, de aztán átvette a játék irányítását a Videoton. Ahogy telt-múlt az idő, ismét a magyar csapat térfelén zajlott a játék. Nagyobb helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a szünetig nem született gól.

A második félidő elején nem sok esemény történt, nagy mezőnyharc dúlt a mezőnyben, de helyzetet nem alakítottak ki a csapatok. A 62. percben Álvarez tekert a bal szélről a kapu elé egy szabadrúgást, amit végül Caneira lőtt a kapuba (1-0). A gól után is kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán. A hajrára aztán igazán lüktető, jó iramú lett a játék, minden labdáért hatalmas harc volt a pályán. A legvége izgalmasan alakult, a románok érthetően az egyenlítésért küzdenek, de a Videoton is szeretett volna gólt szerezni. Ez végül egyik csapatnak sem sikerült már, így a fehérváriak 1-0-ra győztek – írja a klub honlapja.

A mérkőzés egyetlen gólja a Videoton sikerét jelentette

Felfüggesztett eltiltással megúszták

Egy évre eltiltotta a nemzetközi kupaszereplésektől a Steaua Bucuresti csapatát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzestáska-ügyként elhíresült korrupciós botrány miatt, de a büntetést ötéves próbaidőre felfüggesztette, így a román csapat részt vehet a Bajnokok Ligája-selejtezőben – írja az MTI.

Az UEFA fegyelmi bizottsága azt követően indított vizsgálatot a Steaua ügyében, hogy Romániában június elején jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetésért Gigi Becalit, a csapat szponzorát és egy év felfüggesztett börtönre bűnpártolásért Victor Piturcát, a magyar csapattal azonos világbajnoki selejtező csoportban szereplő román válogatott szövetségi kapitányát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.