Nyíregyházára igazolt Farkas Ádám

Egy kieső csapatban is lehet jó szezont produkálni, erre remek példa az Eger 25 éves középpályása.
 
 

Nyíregyházára igazolt Farkas Ádám

Egy kieső csapatban is lehet jó szezont produkálni, erre remek példa az Eger 25 éves középpályása.
 
 
 

Nyíregyházára igazolt Farkas Ádám

Egy kieső csapatban is lehet jó szezont produkálni, erre remek példa az Eger 25 éves középpályása.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es Nyíregyháza Spartacus csapatában folytatja pályafutását az élvonalból sereghajtóként kieső Egri FC egyik meghatározó tagja, a 25 éves Farkas Ádám. A középpályás egy plusz egy éves szerződést kötött új klubjával. A legutóbbi szezonban 25 mérkőzésen szerepelt az első osztályban, három gólt szerzett és három gólpasszt adott. Korábban az MTK és a Budaörs játékosa is volt, s a Pest megyei településen együtt dolgozott a nyírségiek vezetőedzőjével, Lucsánszky Tamással.

Farkas Ádám a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem csak emiatt szemelte ki őt a feljutást megcélzó Spartacus.

– A budaörsi kapcsolat is közrejátszott a szerződtetésekor?

– Tény, hogy régebb óta ismerem Lucsánszky Tamást, de nem csak ennek köszönhető a megkeresés, hanem az NB I-es szerpelésemnek is, hiszen egész jó szezont zártam egy kieső csapatnál. Ez keltette fel a nyíregyháziak érdeklődését, a vezetőedzővel való korábbi munkakapcsolatunk csak plusztényező volt – magyarázta Farkas Ádám.

– Ami az Egert illeti, a feljutással végződött NB II-es szereplés, vagy a dicstelen élvonalbeli évad emlékei élénkebbek mostanság?

– Mindkettőnek megvolt a szépsége. Bajnokságot nyerni az NB II-ben is nagyszerű érzés, és az első osztályban a forduló gólját rúgni úgyszintén óriási élmény. Mindkettőnek voltak pozitív oldalai, tehát az NB I-es szezon közismert nehézségei ellenére abból is ki tudnék emelni kellemes emlékeket.

– Milyen lesz az új nyíregyházi csapat?

– Nem titkolom, azzal a szándékkal szerződtem a Spartacushoz, hogy azonnal az élvonalba jussunk, ezt a cél nyugodtan kijelenthetjük. Minden lehetőség és körülmény adott hozzá, lesznek még erősítések is, tehát mindenképpen szeretnénk kiharcolni a feljutást. A felkészülést július elsején kezdjük, ekkortól érvényes a szerződésem is.

– Mit gondol, milyen lesz az új, egycsoportos NB II?

– Biztosan nehezebb lesz, mint egy évvel ezelőtt az Egerrel. Színvonalasabb lesz, nagyobb támogatottságot kap, és személy szerint nézőszám-emelkedést is várok. Itt is lesz öt-hat-hét kiemelkedő klub, ezek fel tudják venni a versenyt az első osztály hátsó régiójával is.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.