Pápa

Versenylázban ég az újonc

Végre megismerhetik Eszlátyi István nevét, aki az élvonalban is bizonyíthatja, hogy értékes játékos.
 
 

Pápa

Versenylázban ég az újonc

Végre megismerhetik Eszlátyi István nevét, aki az élvonalban is bizonyíthatja, hogy értékes játékos.
 
 
 

Pápa

Versenylázban ég az újonc

Végre megismerhetik Eszlátyi István nevét, aki az élvonalban is bizonyíthatja, hogy értékes játékos.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, Eszlátyi István végre révbe ért. Két évvel ezelőtt nem maradhatott a PMFC-nél, aztán Kozármislenyben sem tartottak rá igényt. A BKV Előre együttesénél megtalálta a helyét, hiszen a másodosztályú fővárosi csapatban eredményesen futballozott. Tavaly nyáron az osztályváltás sem tűnt lehetetlennek, de különböző okok miatt a Siófok és az Eger sem írt alá szerződést, pedig mindkét klubnál volt próbajátékon. Az őszi időszak végén ismét felcsillant a remény, mert a Lombard FC hívta, két Ligakupa-mérkőzésen pályára is lépett, de az átigazolás megint elmaradt.

Manapság már nem is Zsivóczky Gyula a pápaiak edzője, de mivel utódja, Tóth Bálint is ragaszkodott a fiatal csatárhoz, a bakonyiak hivatalosan bejelentették, hogy első nyári igazolás gyanánt megszerezték a BKV Előre játékosát. Igen ám, de Eszlátyi István a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, némileg meglepte a hír, hiszen még nem is írták alá a szerződést, csak szóbeli megállapodást kötöttek.

– Már tavaly, az őszi idény végén is megfordult Pápán...

– Két Ligakupa-meccsen szerepeltem, de nem igazán ment a játék, és fejben sem voltam teljesen rendben, ezért abban maradtunk, hogy játsszak még fél évet a BKV-ban – mesélte Eszlátyi István. – Most azt mondták, hogy jöhetek, és feltettünk az i-re a pontot. Bár egyelőre csak szóbeli a megállapodás, a szerződést ezen a héten írjuk alá, hogy jövő hétfőn én is elkezdhessem a felkészülést a csapattal. Az edzővel személyesen beszélgettünk, nyilván nincs biztos helyem a csapatban, meg kell küzdenem érte, de versenylázban égek!

– Korábban két élvonalbeli klubnál is járt, miért csak most ért célba?

– Siófokon nem csak én voltam a hibás, Horváth Károly sem volt velem szemben korrekt, de ez már a múlt, nem foglalkozom vele. Azt pedig a történtek ismeretében nem is bánom, hogy végül nem szerződtem Egerbe. Az volt mindig is a célom, hogy a magyar élvonalban bemutatkozzak, ismerjék meg a nevemet, és bizonyíthassam, hogy értékes játékos vagyok.

– Milyen érzésekkel búcsúzik a BKV Előre csapatától?

– Az utolsó tíz meccsre álltunk össze igazán. Sajnos, nem értük el az osztályozót, de meg lehetett volna menteni az együttest, ha kicsit korábban összeszedik ezt a brigádot. Bánom, hogy nem tudtam segíteni, de mindent megtettem, ezért felemelt fejjel tudok távozni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.