A Rangadó.hu szakértője

Pécsi slusszpoén: siker Fehérváron

A PMFC meglepetésre 2-1-re győzött a Videoton otthonában az élvonal utolsó fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Pécsi slusszpoén: siker Fehérváron

A PMFC meglepetésre 2-1-re győzött a Videoton otthonában az élvonal utolsó fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Pécsi slusszpoén: siker Fehérváron

A PMFC meglepetésre 2-1-re győzött a Videoton otthonában az élvonal utolsó fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Torghelle Sándor, Brachi, Haraszti Zsolt és Paulo Vinícius sérült, a vendégektől pedig Akassou, Balogh Béla, Gaál Miklós, Lázár Pál és Nagy Olivér hiányzott.

Hazai helyzettel indult a meccs: Mitrovics passza után Paraiba elcsúszott, ellökte Uzomát is, így a fehérváriak játékosa hét méterről lőhetett, de Sánta András résen volt, és vetődve védett. A harmadik percben Kovács István passza teljesen üresen találta középen Nikolicsot, aki 14 méterről zavartalanul lőhetett a hálóba (1-0). A folytatásban is támadásban maradt a Videoton, jöttek is a lehetőségek, amelyek inkább kisebbek, mint nagyobbak voltak. Aztán az első félidő második felében visszafogottabbá váltak a fehérváriak, a PMFC is eljutott ellenfele kapuja elé, de ezek a látogatások potenciális gólveszélyt nem hordoztak magukban.

Az 57. percben Nikolics becselezte magát a kapu elé, de mielőtt lőhetett volna, ütközött Horváth Adriánnal, és Uzoma felszabadított. Az 59. percben Grumics egyedül nyargalhatott a kapu felé, de amikor lövőhelyzetbe került, addig várt, amíg Stopira utolérte és felrúgta. Teljesen egyértelmű tizenegyes lett volna, de a játékvezető nagy meglepetésre nem ítélt semmit. A 65. percben Paraiba került a földre Krejcí mellett a tizenhatoson belül, de ez sem ért büntetőt. Két perccel később a teljesen hazai védelem elaludt, úgyhogy Grumics passza nyomán a labda Márkvárt Dávid elé került, ő pedig akadálytalanul lőhetett a hálóba (1-1).

A 73. percben Szatmári Lóránt remek indításával Koller Krisztián lépett ki a leshatáron, Tujvel bizonytalanul lépett ki a kapujából, a pécsi játékos elvitte mellette a labdát, és egészen a gólvonalig vezette, majd a hálóba passzolta (1-2). A hajrában képtelen volt sebességet váltani a házigazda, így nagy meglepetésre kikapott hazai környezetben. A pécsiek megérdemelten győztek, mert a gyors kapott gól után sem adták fel a meccset, és a második félidőben többet tettek a sikerért.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára elemezte:

Ez a produkció méltatlan volt önmagukhoz képest, a tavaszi szereplésükhöz képest, és a közönséggel szemben is. Úgy indult a meccs, ahogy ilyen esetben kell: örömfutballal. A találkozónak nem volt tétje, a harmadik percben szerzett gól pedig megadta a meccs alaphangulatát. Gólra gól kellett volna, és akkor egy könnyed, izzadtság nélküli mérkőzést lehetett volna játszani. Kiszolgálhatták volna a közönséget, ha önmagukkal szemben igényesebbek. De a kapott gól után már látni lehetett, hogy nem tudnak felkapcsolni nagyobb sebességre.

Már az első félidőben visszaálltak, átadták a területet a Pécsnek, és kiegyenlített játék zajlott a pályán. Egyik kapu sem forgott veszélyben, de a PMFC kijött a sokkból, mert a Videoton hagyta. A vendégek felálltak a padlóról és vérszemet kaptak. A becsületükért küzdöttek, mert csalódást okoztak a híveiknek és önmaguknak is. Valamit korrigáltak a tavaszi gyenge produkciójukon ezzel a sikerrel. Teljesen megérdemelten nyertek. A fehérváriaktól többet várt mindenki játékban és hozzáállásban is, ettől függetlenül az összkép jó, de lerontották ezzel a teljesítménnyel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.