Csütörtöki tutitár

Hazai esélyek

Egy osztályozó és egy bajnoki meccs került mai étlapunkra...
 
 

Csütörtöki tutitár

Hazai esélyek

Egy osztályozó és egy bajnoki meccs került mai étlapunkra...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Hazai esélyek

Egy osztályozó és egy bajnoki meccs került mai étlapunkra...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Go Ahead Eagles-Volendam 1!

A közelmúltban már egyszer kibabráltak a sasok a vendégekkel. Miért ne tennék meg ma is?

A holland bajnokság alapszakasza már véget ért, ám jó néhány alakulatnak még tart a szezon. A tét óriási, hiszen az EL-indulásról, valamint az élvonalbeli tagságról döntenek az összecsapások. A mi választásunk ezúttal egy alsóházi rangadóra esett...

A Go Ahead Eagles a 6. helyen zárt a másodosztályban, otthon erősnek bizonyult, idegenben kevésbé. Aztán jött a rájátszás, amelynek első körében a Dordrecht ellen hazai sikerrel és idegenbeli iksszel vette az akadályt. A 2. fordulóban az élvonalbeli Venlot kettős győzelemmel ejtette ki a piros-fekete alakulat - így jutva el a Volendam elleni párosmeccshez.

Amennyiben a Go Ahead sikerrel veszi az akadályt, akkor döntőt vív majd a Roda-Sparta páros nyertesével. A győztes pedig jövőre az élvonalban szerepelhet! Ennél nagyobb motivációra nincsen szükség.

Az elmúlt években ebben a felállásban a Go Ahead zömében hozta a meccseket. A legutóbbi igazán pikánsra sikeredett: az utolsó fordulóban ha nyert volna a Volendam, akkor most páholyból nézhetné a többiek csatározásait. Nem így történt, a narancssárgák pont nélkül maradtak (3-1)...

Tehát a Volendam nagy csalódásként élheti meg, hogy pótvizsgára kényszerült. A gárda az utolsó játéknapig esélyes volt az aranyérem megszerzésére, de mint említettük, az utolsó fordulóban betliztek a fiúk. Ami biztos: rengeteg gólt rúgtak (70), és idegenben is rendre eredményesek voltak. A play off első körében a Maastrichttal találkoztak Tuypék, és magabiztosan vívták ki a 3. fordulóba jutást.

A tét tehát hatalmas, és szerintünk a Go Ahead ismételten kibabrál a Volendammal. Azt gondoljuk, hogy a sasok előnyből várhatják majd a visszavágót!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Lahti-Jaro 1! Szerez gólt az 1-es csapat: IGEN!

Gyengélkedő csapatok csapnak össze ma délután a Lahden Stadionban. A gödörből a hazaiak mászhatnak ki...

A 7. meccsükre készül mindkét alakulat: a házigazdák a 11., a vendégek a 9. helyről várják a folytatást. A Lahti 6 meccsen 5 pontig jutott, és ezen egységeket az első három játéknapon szerezték meg a feketék. Két iksz után a Kupsot verték Lansitaloék, azóta viszont úgy buktáztak háromszor, hogy még csak gólt sem rúgtak. Igaz, előtte sem sokat: 6 csatában mindössze kétszer köszöntek be, négyszer impotensek maradtak... Odahaza eddig kétszer próbálkoztak: a Kups elleni siker mellett a bajnokkal nem bírtak a fiúk ( HJK 0-1).

A Jaro tavaly nagy mázlival maradt az élvonalban, idén is ez a célja. És olybá tűnik, hogy bizony ebben a kiírásban is a vonal feletti létért küzdenek majd a pirosak. Jelenleg 7 egység áll a nevük mellett, idegenben 1-0-2-es sort tudnak felmutatni. A MyPanál nyertek, az Inter Turkunál és a Mariehamnnál viszont nem jártak szerencsével. Formájuk nem az igazi, hiszen az előző két játéknapon nem sikerült győznie a brigádnak.

Tavaly a Lahti erős középcsapat volt, masszív hazai mérleggel. A Jaróról már szóltunk, végig a kiesés ellen harcoltak a srácok. A Lahti eddig otthon csak kétszer szerepelt, és a sorsolása sem volt egyszerű. Az egymás elleni mérleg teljesen kiegyensúlyozott (10-4-10), úgyhogy abból nem nagyon lehet kiindulni.

Maradunk a megérzésnél, amely azt súgja, hogy a hosszú gólcsendet megtöri a hazai társulat, és ha ez így lesz, akkor vélhetően a pontok is otthon maradnak!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.