A Rangadó.hu szakértője

A helytállásért nem járt pont

Dicséretesen küzdött a Kaposvár, de 2-1-re kikapott a Videoton otthonában az OTP Bank Liga 28. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A helytállásért nem járt pont

Dicséretesen küzdött a Kaposvár, de 2-1-re kikapott a Videoton otthonában az OTP Bank Liga 28. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A helytállásért nem járt pont

Dicséretesen küzdött a Kaposvár, de 2-1-re kikapott a Videoton otthonában az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kaposvári részről Zámbó Bence, Bank István, Horváth Tamás, Bojan Pavlovics, Major Ádám és Waltner Róbert hiányzott, a székesfehérváriaktól pedig Haraszti Zsolt, Nemanja Nikolics és Filipe Oliveira volt kénytelen kihagyni a meccset.

A várakozásoknak megfelelően a hazaiak kezdeményeztek, mezőnyfölényük azonban ígéretes lehetőségeknél többet nem eredményezett eleinte. A tízedik percben a másik kapu forgott veszélyben: Szafarics lövését kellett vétődve védenie Tujvelnek, a szöglet után pedig Okuka fejelt fölé. Kisvártatva Vrucina lőtt éles szögből, de ezt is hárította a hazaiak kapusa.

A 18. percben Mitrovics bombáját fogta másodszorra Hajdúch. Torghelle majdnem odaért a kipattanóra... A 24. percben Paraiba cselezte be magát a kapu elé, majd megcélozta a bal alsó sarkot, de hat méterről leadott lövését védte kaposvári hálóőr.

A 29. percben beadása a lesen álló Torghelle felé szállt. Igen ám, de ő visszalépett, ezzel annyira meglepte a rá vigyázó Kovács Olivért, hogy a kaposvári védő elfelejtett beleérni a labdába, ami így a másik oldalon egyedül érkező Álvarez elé került, ő pedig a hálóba lőtt (1-0). A vezetőgól után is támadásban maradt a Videoton: előbb Álvarez duplázhatot volna, majd Torghelle lőtt az oldalhálóba, végül Paraiba veszélyeztetett. A 35. percben Tujvel szabálytalankodott Vrucinával szemben a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A félidő hajrájában Álvarez szabadrúgását Juhász Roland fejelte arasznyival a felső léc fölé.

A fordulás után csupán 15 másodperc telt el, és máris jött a vendégek első helyzete, de Vrucina elpuskázta az ígéretes lehetőséget, és a kapusba lőtt. Két perccel később szintén Vrucina volt a főszereplő, ezúttal közvelten közelről a kapufára bombázott. Az 52. percben Álvarez lövésig cselezte magát, a tizenhatosról lőtt, de Hajdúch lábbal védett. Egy perccel később Álvarez ívelését Torghelle fejelte le az érkező Kovács István elé, aki a kapus mellett a hálóba passzolt (2-0).

A 67. percben Szolnoki Roland fűzte be védőjét a jobb oldalon, visszagurított, Mitrovics pedig a jobb felső sarok mellé tekert. A 74. percben Gyurcsó szabadrúgását Torghelle csúsztatta a jobb alsó sarok mellé az ötösről. Két perccel később Vrucina ziccerét fogta nagy bravúrral Tujvel. A 77. percben szépített a Kaposvár: Thian 17 méterről tekert a kapu bal oldalába (2-1). Tíz perccel a vége előtt Paraiba lövését szépen védte Hajdúch.

A vártnál szorosabb, de megérdemelt győzelmet aratott a félgőzzel játszó Videoton.

– Nem láttam azt, amit a portugál edző beharangozott, hogy ki akarják szolgálni a közönséget, és támadófutballt szeretnének játszani. Az első félidő elején ebből semmi nem látszott, és a második felvonás elején sem – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Akadtak időszakok, például az első félidő közepe-vége, illetve a másodiknak a közepe, amikor voltak lehetőségek, de nem tudták kihasználni az utolsó passzok pontatlansága miatt. Összességében nem volt megnyugtató a Videoton játéka, többet vártam, annak tudatában pláne, hogy ismert volt az MTK eredménye. Magabiztosabb győzelmet vártam, közönségszórakoztatóbb, jobb játékot. A szurkolók az első perctől kezdve buzdították a játékosokat, függetlenül attól, hogy nem játszottak valami jól. Eladott labdákat, gyengébb teljesítményeket láttam. Ettől függetlenül a győzelmet nem kell megmagyarázni, a játék viszont nem volt annyira jó... A mostani sikerrel megnyílt a lehetőség a második hely, az Európa Liga-szereplés elérésére, márpedig kimondva-kimondatlanul ez volt a cél. A bajnoki cím hiú ábránd volt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.