Pontrúgásokkal nyert a Ferencváros

Kíméletlenül kihasználta a paksi védelem megingását a Fradi az OTP Bank Liga 26. fordulójában.
 
 

Pontrúgásokkal nyert a Ferencváros

Kíméletlenül kihasználta a paksi védelem megingását a Fradi az OTP Bank Liga 26. fordulójában.
 
 
 

Pontrúgásokkal nyert a Ferencváros

Kíméletlenül kihasználta a paksi védelem megingását a Fradi az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Álmosan kezdtek a csapatok, az első percekben mezőnyben folyt a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben. Mindkét együttes a széleken próbálta meglepni ellenfelét, de a beadások nem jelentettek komoly veszélyt a kapukra, jól zártak a védelmek, vagy éppen az ívelések voltak pontatlanok. Talán Leonardo volt a mezőny legaktívabb játékosa, sokszor próbálta meg egyedül megverni a paksi védelmet, de mivel segítséget nem kapott a társaktól, ezért az ő megugrásai is elhaltak. Komoly helyzetek nélkül folyt a játék, úgy tűnt, gólnélküli döntetlennel zárul az első félidő, azonban Leonardo szerencsésen megpattanó szabadrúgása utat talált a sorfalon keresztül a hazaiak kapujába, így Ferencváros-előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőre nem változott sokat a játék képe, küzdelmes, harcos játék folyt a pályán, komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül. Akcióból továbbra sem ment egyik csapatnak sem, azonban a Ferencváros ismét eredményes tudott lenni, újfent egy pontrúgásból: Besics nem kérte ki a kilenc métert, inkább gyorsan kapura tekerte a labdát, ami így a meglepett paksi kapus mellett a kapuba csorgott. Meggyűlt a baja az állított szituációkkal a hazaiaknak, alig tíz perccel a második Fradi-találat után már jött is a harmadik gól, ezúttal egy szögletet fejelt közelről a hálóba Martin Klein. A gól után kicsit megrázta magát a Paks, és Eppel révén közel kerültek a szépítéshez, de a támadó csak a kapufát találta el. Visszavett a tempóból a Ferencváros, átvette az irányítást a Paks, de mindez csak meddő mezőnyfölényben mutatkozott meg, a jól záró vendég védelemmel nem tudtak mit kezdeni. Lázok révén szintén pontrúgásból, egész pontosan büntetőből szépített a Paks nem sokkal a vége előtt, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

– Úgy láttam, a Paks nem hitte el, hogy nyerhet a Ferencváros ellen – mondta a Rangadó.hu szakértője, Wukovics László, a Fradi egykori kiváló játékosa. – A vendégeknél nagyon meglátszott Jenner és Aborah hiánya, nem volt olyan játékos, aki egy az egyben párharcokat tudott volna nyerni. Az első játékrészben Bödéhez el sem jutott a labda, nem volt olyan csapattárs, aki ki tudta volna szolgálni. Az FTC játéka leginkább Leonardótól függött, az ő egyéni villanásai után tudott helyzeteket kialakítani a Ferencváros, neki volt köszönhető, hogy az első félidő végén vezetéshez jutott a csapat. A második játékrészben aztán újabb gólt találtak a vendégek, ami el is döntötte a mérkőzés sorsát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.