A Rangadó.hu szakértője

Juhász Roland csatár volt és gólt lőtt

A Videoton fél óra alatt hatszor volt eredményes a Siófok ellen.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Juhász Roland csatár volt és gólt lőtt

A Videoton fél óra alatt hatszor volt eredményes a Siófok ellen.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Juhász Roland csatár volt és gólt lőtt

A Videoton fél óra alatt hatszor volt eredményes a Siófok ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videotonnál még a keretbe sem került be az előző meccsen két gólt szerző Szekeres Adrián. A kispadra szorult Tóth Balázs, Gyurcsó Ádám, Torghelle Sándor, Brachi és Caneira is, viszont hazatérése után először kezdő volt Juhász Roland. A fehérváriak kezdőcsapatában ismét csak két magyar szerepelt. A pályát játékra alkalmas állapotba hozták, bár a tizenhatoson belül mindkét oldalon nagy kiterjedésű világos felületek csúfították a gyepszőnyeget.

A siófokiak kerete jelentősen változott a legutóbbi székesfehérvári meccs óta, ezért úgy látszik, a 7-0-s zakó emléke már él olyan élénken a balatoniakban, hiszen kulturáltan, bátran kezdtek. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak domináltak, labdabirtoklási fölényben voltak, de a tizenhatoson belül elfogyott a tudományuk. A legnagyobb helyzetet a 21. percben alakították ki: Álvarez beadását Gomes fejelte kapura, a labda elakadt egy védőben, Paraiba fordulásból lőtt, de Kurucz nagyot védett. A vendégeknek is voltak ígéretes lehetőségeik: a 27. percben például Kecskés közeli lövése Juhászról pattant a kapu fölé.

Fél óra elteltével Kovács István, illetve Vad II István játékvezető került a figyelem középpontjába. Előbb Takács Zoltán buktatta a válogatott újoncát, de a nyilvánvaló szabálytalanságot nem fújta le a bíró, majd ismét Kovács került a földre, amit Vad sárga lappal büntetett, színészkedésért. A félidő hajrájában is többet volt a labda a hazaiaknál, több lehetőségük is volt, de gól nem született.

A szünet után sem változott a játék képe, egészen a hatvanadik percig, amikor Kovács István ugratta ki Nikolicsot, aki az őrizetlenül berobbanó Mitrovicshoz passzolt, ő pedig Deák lábai mellett a kapuba lőtt (1-0). A 66. percben Kovács került földre Tímár Krisztián szorításában, a játékvezető tizenegyest adott a hazaiaknak, és második sárgával kiállította a siófokiak védőjét. A büntetőt Nikolics értékesítette (2-0). A 76. percben – öt perccel a beállása után – Gyurcsó Ádám lőtt távolról a hálóba. Kurucz Péter lábbal próbált védeni, de nem járt sikerrel (3-0). Ekkor felsejlett az előző szezon hétgólos meccse...

A magabiztos vezetés tudatában szórakozásra is volt lehetősége a Videotonnak: Kovács István helyett Caneira lépett pályára, és innentől kezdve Juhász Roland támadóposzton játszott! A 84. percben Mitrovics remek ütemű passza üresen találta Nikolicsot, aki higgadtan lőtt a hálóba (4-0). A kilencvenedik percben Hector Sanchez beadása után Kurucz kapus ütközött Torghellével, ezért nem tudta megkaparintani a labdát, ami Juhász elé pattant, ő pedig az üresen tátongó hálóba lőtt (5-0). A 93. percben Juhásztól elpattant a labda egy beívelést követően, de éppen Oliveira elé került, aki 18 méterről a kapuba bombázott (6-0).

A Videoton egy órán keresztül lagymatag, felemás játékot produkált, de a végeredményt látva ez is simán belefért...

– Az első félidő alapján mindenre lehetett számítani, csak arra nem, hogy hat gólt lő a Videoton. A fordulópont a második félidőben mutatott felfogás volt – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa. – Másképpen értelmezték a játékot a hazaiak, már a labdakihozatal fázisában igyekeztek megzavarni a siófoki játékosokat, rengeteg labdát szereztek, nagyobb sebességi fokozaton játszottak, hibázásra kényszerítették a vendégeket. A tizenegyes és a kiállítás volt a döntő, utána már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége. Negyvenöt perc alatt egy helyzet hazai pályán a kiesőjelölt ellen, ez nagyon kevés! Nyilván a szünetben megbeszélték mindezt, mert lehetett látni, hogy a második felvonásban följebb tolták a védekezésüket, gyakrabban voltak a Siófok kapuja előtt, és jöttek a gólok is.

Állandó szakértőnk hozzátette: az első félidőben bátran és veszélyesen kontrázott a Siófok, amelynek teljesítménye hasonlított a Győr elleni játékára.

– Ott is megvoltak a lehetőségeik, és adott esetben most is gólt rúghattak volna, de ehhez kellett a Videoton ötlettelen játéka. Nagyon sajnáltam a Siófokot, mert bátran kezdtek, bár más lehetőségük nincs is. Horváth Károly jó taktikát választott, zárt védekezésből próbáltak kontrázni, és ez az első félidőben ült is, de utána kidomborodott a tudáskülönbség – magyarázta a Videoton tehetségkutató-edzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.