Zalaegerszeg

Megdöbbent az MLSZ döntésén

Máté Péter fellebbezni fog az ötmeccses eltiltása miatt.
 
 

Zalaegerszeg

Megdöbbent az MLSZ döntésén

Máté Péter fellebbezni fog az ötmeccses eltiltása miatt.
 
 
 

Zalaegerszeg

Megdöbbent az MLSZ döntésén

Máté Péter fellebbezni fog az ötmeccses eltiltása miatt.

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Kedden súlyos büntetést rótt ki az MLSZ fegyelmi bizottsága a Zalaegerszeg két játékosára, Máté I Péterre és Kovács Gergőre. Előbbit öt, utóbbit négy bajnoki találkozóról tiltották el. Mindkét labdarúgót a Gyirmót elleni 2-1-es vereség alkalmával állította ki a játékvezető. Máté tavaly novemberben ötödik sárga után már kapott egymeccses, automatikus eltiltást, de piros lapja a jelenlegi szezonban még nem volt, tehát nem tekinthető visszaesőnek. Mivel a győri meccsen nem azonnali pirossal, hanem második sárgával állították ki, kirívó szabálytalanságról vagy sportszerűtlenségről sem beszélhetünk. A 32 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, fellebbezni fog a szigorú döntés ellen.

– Feltételezem, nem repesett az örömtől, amikor megtudta az MLSZ határozatát...

– Az nem kifejezés, én inkább azt mondanám, hogy teljesen megdöbbentem a döntésen – kezdte Máté I Péter. – Számítottam az eltiltásra, két-, vagy maximum hárommeccses kihagyást saccoltam, de az öt mérkőzést erős túlzásnak érzem. Fellebbezni fogok, ez egészen biztos.

– Hogy történt a kiállítása? Súlyos eset történt?

– Második sárga lap után kaptam pirosat, semmi olyan kirívó eset nem történt, ami miatt ilyen súlyos következményeknek kellene lennie. De bővebben nem is kívánnám kommentálni az eseményeket, megvárnám a fellebbezést.

– Milyen volt maga a találkozó?

– Egy nagyon jó csapattal találkoztunk, az első félidő végéig győzelemre álltunk, de a szünet előtt kaptunk egy gólt. Aztán a második félidőben is sikerült gólt szerezniük a hazaiaknak, mi pedig kinyíltunk, és az ellenfél több helyzetet is kidolgozott a mérkőzés végén. Mondjuk, sikerült gólt szereznünk, de azt les címén érvénytelenítette a játékvezető.

– Milyen formában érzi a csapatot?

– Jól felkészültünk a tavaszi szezonra, az első fordulóban a Győr ellen rengeteg ziccert kialakítottunk, igaz, ezeket nagyrészt kihagytuk. Gyirmóton is úgy léptünk pályára, hogy nyerni akarunk, de megbeszéltük a dolgot, készülünk az Ajka elleni következő mérkőzésünkre. Bízunk benne, hogy jól alakul a folytatás!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.