Pécs

„Nem technikailag vagyunk lemaradva...”

2005 után az elmúlt hétvégén újra magyar bajnokin lépett pályára Gaál Miklós.
 
 

Pécs

„Nem technikailag vagyunk lemaradva...”

2005 után az elmúlt hétvégén újra magyar bajnokin lépett pályára Gaál Miklós.
 
 
 

Pécs

„Nem technikailag vagyunk lemaradva...”

2005 után az elmúlt hétvégén újra magyar bajnokin lépett pályára Gaál Miklós.

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Lejátszotta idei első bajnoki mérkőzését a PMFC színeiben a többéves légióskodás után hazatérő Gaál Miklós. A Pécs a Debrecen vendégeként kapott ki 4-1-re, de a baranyaiak kettős emberhátrányban fejezték be a találkozót. A Portugáliát, Horvátországot, Oroszországot és Bulgáriát is megjárt 31 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, úgy érzi, fejlődött a magyar labdarúgás, amióta nem játszott itthon.

– Miért húzódott el ilyen sokáig a leigazolása?

– Igazából nem volt semmi különös – kezdte Gaál Miklós. – A szerződésemben volt néhány apróság, amely egyébként akaratlanul megváltozott, ezt kellett kijavítani, valamint a játékengedélyem sem érkezett meg.

– Miért éppen Pécs?

– Habár Szombathelyen nevelkedtem, Pécs volt az első profi klubom, itt mutatkoztam be felnőtt labdarúgóként. Itt végeztem el az egyetemet is, a párom és az ő szülei is pécsiek, szóval sok minden köt a városhoz. Ezen felül Márton Gábor korábban csapattársam is volt, igaz, én akkor még ifjú felnőtt voltam, de ő is jelezte, hogy számítana rám, így ez is nyomott a latba.

– Túl van az első bajnokiján. Milyen volt Debrecenben játszani?

– A meccs végeredménye nem tükrözi a játék képét. Szerintem semmivel nem volt jobb a Debrecen nálunk. Rögzített helyzetekből kaptunk gólokat, csakúgy, mint a Honvéd ellen a Ligakupában. Ezekre sokkal jobban figyelnünk kell a jövőben! Amúgy ezt leszámítva nem voltak nagy problémák. Ami engem illet, eléggé kimerültem, sokat kivett belőlem ez a két találkozó, féltem is kicsit, hogy meghúzódok. Szeptemberben megműtöttek, azóta eléggé össze-vissza edzésmunkákat végeztem, több csapatnál készülhettem, de mindenhol más ütemben zajlott az aktuális munka. Itt Pécsett kaptam először folyamatos terhelést, egy bizonyos koncepció alapján.

– Hogy látja, változott a magyar bajnokság színvonala, azalatt, amíg légióskodott?

– Egy bajnoki alapján nehéz komoly következtetéseket leszűrnöm. Úgy gondolom, fejlődött a magyar foci, a játék lendületesebbé vált, talán valamelyest gyorsabban kell döntést hozni egy adott szituációban. Oroszországgal összehasonlítva talán ez az a dolog, ami leginkább feltűnt, mert szerintem nem technikailag vagyunk lemaradva. Fizikálisabban is történt talán előrelépés, a hazai bajnokságban is több a testkontaktus. Szóval igen, úgy gondolom, előrébb tart a magyar labdarúgás.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.