Magyar Kupa

Behavazott meccsek jönnek?

Egyelőre úgy tűnik, az intenzív havazás ellenére mindhárom szombati mérkőzést meg tudják rendezni.
 
 

Magyar Kupa

Behavazott meccsek jönnek?

Egyelőre úgy tűnik, az intenzív havazás ellenére mindhárom szombati mérkőzést meg tudják rendezni.
 
 
 

Magyar Kupa

Behavazott meccsek jönnek?

Egyelőre úgy tűnik, az intenzív havazás ellenére mindhárom szombati mérkőzést meg tudják rendezni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három párharcban szombaton rendezik a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzéseit. A Debrecen, és harmadosztályú fiókcsapata, a Létavértes már korábban lejátszotta mindkét találkozót, kettős győzelemmel, 10-0-s gólkülönbséggel a címvédő DVSC jutott tovább. Az első találkozó ott is majdnem elmaradt, hiszen a heves esőzések miatt játékra alkalmatlan volt a pálya. Végül úgy voltak vele a csapatok és a játékvezető is, hogy jobb mihamarabb túlesni a kötelezőn, és szerencsére sérülés nélkül véget ért a meccs.

Szombaton következne a további három párharc első felvonása, de a szakadó hóesés országszerte belepte a pályákat. A Rangadó.hu annak járt utána, vajon hol lehet, és hol nem lehet meccset rendezni egy nap múlva?

– Állunk elébe! – mondta Töttösi Attila, a Vasas FC technikai igazgatója. A másodosztályú angyalföldiek ellenfele az élvonalban sereghajtó Siófok, a maga nemében tehát ez is szoros csatának ígérkezik. A klub munkatársa hozzátette, műfüvön is megrendezhetnék az összecsapást, de már nekiláttak a füves centerpálya letakarításának. A magunk részéről erős kétségeink vannak azzal kapcsolatban, hogy a munkások sikerrel járnak-e. Persze, nem az ő képességeiket kérdőjelezzük meg, de valószínűleg az éjszaka óta kövér pelyhekben, kérlelhetetlenül szakadó hóeséssel ők sem fogják tudni felvenni a versenyt.

Pénteken, déli 12 óra után néhány perccel készítettük ezeket a mobiltelefonos felvételeket a Fáy utcai stadion centerpályájáról. A képek minősége meglehetősen távol áll a tökéletestől, de az talán látszik, hogy itt aligha rendeznek meccset szombaton 14 órától... Ha mégis, akkor ígérjük, hogy kalapot (illetve kötött sapkát) emelünk az angyalföldiek előtt!

A negyeddöntő legnagyobb rangadója a Honvéd–Győr párosítás, de ebben az esetben még kacifántosabb a helyzet, hiszen szombat délután két órától a Sport Televízió élőben közvetítené a mérkőzést. Elvileg Kispesten is játszhatnak a csapatok a műfüvön, de ez a szurkolók és a tévéstáb elhelyezése miatt meglehetősen aggályos megoldás lenne.

– A mérkőzést mindenképpen megrendezzük, vagy a stadionban, vagy a műfüves pályán. Azt viszont még nem tudjuk, hogy lesz-e így közvetítés – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére George F. Hemingway, a klub tulajdonosa.

Ami a Dunakanyar-Vác és a Videoton találkozóját illeti, szintén zűrzavaros a helyzet, hiszen a váci önkormányzat részéről Pető Tibor alpolgármester a közelmúltban egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Héger József és John P. Marshall között zajló háttérharcokkal összefüggésben az angol mellé állnak, s amennyiben a magyar tulajdonos marad birtokon belül, visszavonják a stadionra vonatkozó pályahasználati engedélyt. A váci esetben tehát nem csupán a havazás miatt kellett érdeklődnünk a szombati mérkőzés helyszínével kapcsolatban...

– Csak részben tudok válaszolni a kérdésre. Szervezés alatt van a dolog, az MLSZ-szel folyik az egyeztetés. Eddig úgy tudom, hogy lesz mérkőzés, méghozzá Vácon, de azt nem tudom, hogy ez változik-e még – mondta Marczi Tibor ügyvezető.

John Marshall kommunikációs megbízottja, Féderer Andrea is megerősítette, hogy a szombati meccs Vácon lesz, de azzal kapcsolatban ő sem tudott biztosat mondani, hogy képesek lesznek-e megtisztítani, és játékra alkalmas állapotba hozni a pályát a munkások.

Természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről megkerestük Csiki Károly versenyigazgatót, aki közölte, a három közül még egyetlen klubtól sem jelezték, hogy biztosan nem tudják játékra alkalmas állapotba hozni a pályát. A Honvéd és a Győri ETO képviselői például személyesen erősítették meg a pénteki nap folyamán a szövetségben, hogy úgy készülnek, csapataik pályára lépnek egymás ellen a holnapi nap folyamán.

– A játékvezetők a mérkőzés időpontjában döntik el, alkalmas-e a pálya a játékra. Amennyiben nem, úgy műfüvön is meg lehet rendezni a meccseket – magyarázta Csiki Károly.

Délutáni fejlemények

„A Budapest Honvéd – Győri ETO mérkőzést a Sport Televízió korábban közvetítésre jelölte ki, ennek technikai feltételei azonban a kispestiek műfüves pályáján nem adottak, ezért a mérkőzést nem tűzi műsorra a csatorna” – áll az MLSZ közleményében, amely ide kattintva olvasható.

Időjárás-előrejelzés

Péntek délutánig, estig még az ország nagy részén lehet havazás, majd rövid idő alatt több újabb nedves léghullám éri el az országot – írja az MTI. A délutáni óráktól délnyugat felől észak felé haladva lassan szűnik a csapadék, addig azonban az ország nagy részén még havazás várható, míg a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat. A péntek esti, éjszakai órákban délnyugat felől egy újabb nagyobb nedvességtartalmú léghullám érkezik; ebből nyugaton havazásra, míg keleten esőre lehet számítani, a középső országrészben pedig eső, havas eső és hó is egyaránt lehet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.