Tulajdonosváltás után edzőcsere

Az Egri FC angol befektetője, John P. Marshall kirúgta Simon Antal vezetőedzőt.
 
 

Tulajdonosváltás után edzőcsere

Az Egri FC angol befektetője, John P. Marshall kirúgta Simon Antal vezetőedzőt.
 
 
 

Tulajdonosváltás után edzőcsere

Az Egri FC angol befektetője, John P. Marshall kirúgta Simon Antal vezetőedzőt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másfél éve érkezett Egerben főtámogatóként Jámbor János, illetve segítője, Vancsa Miklós. Ők a szakmai stáb élére Simon Antalt kérték fel, aki az első szezonban NB II-es bajnokcsapatot csinált a másodosztályban újonc egri együttesből. Az élvonalban 17 forduló után az utolsó előtti, 15. helyen áll a csapat, amely nagyon nehéz helyzetben van a bennmaradást illetően.

Jámbornak és Vancsának egy héttel ezelőtt menniük kellett, mert Kocsis Zoltán tulajdonos a továbbiakban nem tartott igényt a segítségükre, a pénzükre. Helyettük érkezett az angol John Marshall, aki korábban a Vác csapatát próbálta felvirágoztatni. Egerben többségi tulajdonos lett, és úgy döntött, a tavaszi szezonnak már nem Simon Antal irányításával fut neki az együttes...

A menesztett edző utódjáról még nincs hivatalos döntés.

Elbocsátó nem szép üzenet

Az élvonalbeli Egri FC labdarúgócsapata csütörtökön bizonytalan időre felmentette a további munkavégzés alól Simon Antal vezetőedzőt, Vojtekovszki Csaba segédedzőt és Kövesfalvi István kapusedzőt.

A hét eleje óta tartó átadás-átvételi folyamat kapcsán a tulajdonosok a szakmai stábbal egyeztettek, a megbeszélésen pedig egyértelművé vált, hogy a felek másként képzelik el a klub jövőjét, ezért bizonytalan időre és további egyeztetésekre sort kerítve felmentették a három edzőt a munkavégzés alól. A tulajdonosok úgy látják, más kezében talán erősödne a jelenleg nehéz helyzetben lévő csapat és egy másik stratégiát követve lehetne az NB I-ben tartani a klubot.

A szakmai stáb tagjaival pénteken folytatódnak az egyeztetések, de az Egri FC-t eddig irányító Simon Antal a folytatásban is szorít a csapatnak.

– Most még nagyon friss minden, le kell ülepednie bennem a történteknek, fel kell dolgozni az elmúlt időszakot – jelentette ki a klub honlapján Simon Antal. – Egerhez sok minden köt, hiszen itt játszottam tíz évig, kétszer voltam NB I-be jutott csapat játékosa, edzőként pedig huszonöt év után sikerült az NB II-ből az élvonalba vezényelni az együttest. Azt gondolom, hogy emiatt aligha kellene szégyenkeznem. Sajnálom, hogy hazai pályán nem sikerült bizonyítani a közönségnek, amely negyedszázadot várt arra, hogy ismét NB I-es csapat legyen a városnak. A jövővel kapcsolatban egyelőre még semmit nem tudok mondani. Az bizonyos, hogy szorítok a csapatnak, hogy ne csak tiszavirág életű legyen az NB I-es szereplés. Fontos lenne, hogy Egerben, ebben a csodaszép turisztikai központban élvonalbeli csapat működjön. Immár azonban nélkülünk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.