Pécs

Tudatos támadójátékra törekednek

Márton Gábor minden játékostól elvárja, hogy gólt szerezzen, ha olyan helyzetbe kerül.
 
 

Pécs

Tudatos támadójátékra törekednek

Márton Gábor minden játékostól elvárja, hogy gólt szerezzen, ha olyan helyzetbe kerül.
 
 
 

Pécs

Tudatos támadójátékra törekednek

Márton Gábor minden játékostól elvárja, hogy gólt szerezzen, ha olyan helyzetbe kerül.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ősszel még az NB II-es Kozármisleny szakmai munkáját irányította, tavasszal pedig visszatérhet a PMFC kispadján, korábbi válogatottbeli csapattársa, Lőrincz Emil oldalán. A 46 éves Márton Gábor a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nincs nagy különbség egy első- és egy másodosztályú klub felkészítése között, hiszen a futball nyelve mindenütt azonos.

– Milyen ismét a PMFC edzőjének lenni? Más módszerekkel történik egy NB I-es klubnál a téli felkészülés, mint korábban Kozármislenyben?

– Más érzés, hiszen nagyobb rajtam a nyomás, jóval nagyobb a tét, de igazából itt is, ott is futballozni kell, tehát a nyelv ugyanaz – magyarázta Márton Gábor. – Az edzésekben sincs nagy különbség, csak esetleg bizonyos gyakorlatokból gyorsabbat, vagy többet kell elvégeztetnünk. Az NB II-nél azért lényegesen gyorsabb a játék itt, jobb játékosok és csapatok vannak, így ez meg is követeli. Túlzott differencia tehát nincs, megvan az elképzelésünk a játékról, amit szeretnénk megvalósítani.

– Pécsett viszonylag nagy volt a mozgás a játékoskeretben. Terveznek még erősítést, vagy véglegesnek mondható a csapat?

– A nyárhoz, vagy az előző időszakhoz képest nem volt nagy mozgás. Öt játékost akartunk igazolni, négyet sikerült is. Megvoltak a konkrét kiszemeltek, akikkel próbálunk hosszabb távra tervezni. Leginkább magyar játékosokban gondolkodtunk, és nem azért, mert problémánk van a külföldiekkel, hiszen szerintem kétféle játékos létezik: jó és rossz. Azonban csak olyan külföldiekre számítunk, akik mentálisan is hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez.

– Korábbi válogatott játékosok is távoztak a csapatból. Milyen okai voltak ennek?

– Én inkább arról beszélnék, hogy volt válogatott játékosok érkeztek hozzánk...

– Hogy osztják meg a munkát Lőrincz Emillel?

– Mindenkinek megvan a maga feladata az edzéseken is, a részletekre most nem térnék ki. Ahhoz képest, hogy ez egy új helyzet, elég jól működik eddig. Nincsen semmi probléma, jól megértjük egymást.

– Sok szurkoló kritizálta ősszel a gyenge pécsi támadójátékot, Kozármislenyben viszont sokszor voltak eredményesek a játékosok. Azon dolgoznak, hogy tavaszra a PMFC-nél is megerősítsék ezt a szekciót?

– Kicsikét más a helyzet. Attól függetlenül, hogy sűrűn cserélődött a játékoskeret, Kozármislenyben két-két és féléves munkáról beszélhetünk. Természetesen a PMFC-nél is törekszünk arra, hogy tudatosabb legyen a támadójáték, és több helyzetünk legyen. Nem ad hoc helyzetekre gondolok, hanem kidolgozott, tudatosan felépített támadásokról. A támadófutball csak akkor lehet eredményes, ha minden csapatrész együtt mozog, és a hátsó alakzat is besegít, és a védekezés is ugyanígy néz ki, csak pepitában. Tehát ez azért egy nehezebb feladat, mert megvannak a megfelelő támadójátékosok, de a csapat együtt mozgása még nem megy annyira olajozottan, mint Kozármislenyben ment. Nem számít, hogy csatár vagy védő, én mindenkitől elvárom, hogy gólt rúgjon, ha odakerül a kapu elé.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.