Vasárnapi tutitár

Egy vendég, egy hazai...

Ma egy holland és egy spanyol bajnokit vettünk górcső alá. Egy vendégsikerrel és egy hazai győzelemmel számolunk...
 
 

Vasárnapi tutitár

Egy vendég, egy hazai...

Ma egy holland és egy spanyol bajnokit vettünk górcső alá. Egy vendégsikerrel és egy hazai győzelemmel számolunk...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Egy vendég, egy hazai...

Ma egy holland és egy spanyol bajnokit vettünk górcső alá. Egy vendégsikerrel és egy hazai győzelemmel számolunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Venlo-Ajax (1-0) 2!

Kettővel veri a kiscsapatot a bajnok! Az amszterdamiak kiköszörülik a múlt heti csorbát, és ragadnak az éllovasra!

A Seacon Stadion De Koel-ba a bajnok látogat ma délután a bajnokság 21. fordulójában. A sárgák menekülnek a kiesés elől, jelenleg az utolsó előtti 17. pozíciót foglalják el. 15 pontjuk van, kettővel több, mint az egyenesen kizuhanó Willemnek, és 4-gyel kevesebb, mint a bennmaradó helyen álló Zwollénak.

Ton Lokhoff alakulata borzalmas szezont fut, 3-6-11-es összmérlege van, hazai pályán pedig 2-2-7-es sort tud felmutatni. Sikereit a tillburgiak és a Vitesse ellen érték el, pontot pedig NEC-től és a Heerenveentől csíptek el. 11 mérkőzése közül 10-szer jött a +2,5-ös opció, és csak a PSV-nek nem lőttek gólt. Gólarányuk otthon 19-33, tehát eseménydús mérkőzéseket játszanak Nwoforék.

December közepe óta négy találkozón mindössze egy pontot hozott össze a VVV, az idei két fellépésén pedig pont nélkül maradtak a sárgák. Két hete Bredában balszerencsés körülmények között maradtak alul a fiúk, legutóbb pedig az AZ gurított egy négyest Venloban (1-4). Nincsenek épp biztató passzban a srácok...

Az Ajax a címvédésre tör, ám a forduló előtt hárompontos hátránya volt a gárdának a PSV-vel szemben, és a Twente is kettővel ment előttük. Most 40 pontja van de Boor mester tanítványainak, 4-5-1-es idegenbeli mérlegüket épp a múlt vasárnap sikerült lerontani: Vitesse-ben 3-2-re kapta ki a piros-fehérek. Az amszterdamiak ennek ellenére nem veszítették el a lendületüket: kupameccsen visszavágtak vasárnapi legyőzőjüknek, és simán továbbléptek a sárga-feketék ellen (0-4).

Eriksenék pedig nagyon jó formát mutattak az elmúlt hónapokban, sorra nyerték a meccseiket, és szép számmal hintették a gólokat is. Poulsenék a Vitesse-i zakó előtt a Feyenoordot látták vendégül, és simán nyertek 3-0-ra.

Az elmúlt években lejátszott meccseik nyomasztó Ajax-fölényt mutatnak: 0-2-9 a mérlegük. A legtöbb esetben a VVV még csak gólt sem szerzett... Az a meggyőződésünk, hogy ezúttal is a vendégek húzzák be a három pontot, ráadásul a végén kettő is lesz közte!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Real Sociedad-Mallorca 1!

San Sebastianba látogatnak a kiesés elől menekülő szigetlakók. Caparros mester vélhetően búcsúmeccsére készül...

21. fordulót követően 30 pontjával a 9. helyen állt a játéknap előtt a Real Sociedad. A San Sebastian-i alakulat elsősorban remek hazai mutatójának köszönheti előkelő pozícióját. Az Anoétában 6-3-2-es mérleget tud felmutatni, elverte például a Barcelonát is, de fejet hajtott a csíkosaknak a Sevilla és a Bilbao is. Philippe Montanier legénysége remek formában van, az elmúlt 11 meccséből csak egyet veszítette el (4-3-ra a Bernabeuban), és ebben a periódusban begyűjtöttek 20 egységet a kék-fehérek! A múlt héten Vigóban jártak Veláék, és ha már ott jártak, pontot is hoztak az újonctól (1-1). Még egy érdekes adat: az Anoetában 17-8 a csíkosak gólaránya, tehát egyáltalán nem egyszerű betalálni a fiúknak Baszkföldön!

De La Bella és Zurutuza sérült, Bergara sárga lapjai miatt nem lehet ott a pályán.

Caparros mester ultimátumot kapott a Malagától elszenvedett vereség után: ha nem sikerül ponttal, pontokkal távoznia a Mallorcának San Sebastiánból, akkor a szakembernek távoznia kell a kispadról. Azt kell, hogy mondjuk, hogy nagyon türelmes volt a szigetlakók menedzsmentje, hiszen a piros-feketék ámokfutása nem az elmúlt hetekben kezdődött...

Casadeusék kieső helyről várják a folytatást: a 19. pozícióban állnak 17 ponttal, gyenge, 1-3-7-es idegenbeli mutatóval. Csak a Betisnél tudtak nyerni (decemberben), azóta viszont már két túrájukat is elbukták: előbb a Valladolidnál, majd az Espanyolnál sem jártak sikerrel - s mi több, kaptak három gólt mindkét helyszínen... És, hogy még tetézzük a bajt, legutóbb a malaga is egy hármast rúgott Hemedéknek a szigeten (2-3).

Nincsenek reménytelen helyzetben a piros-feketék, ugyanis a bennmaradást érő pozíciótól mindössze 2 egység a lemaradásuk. Ám, ha így folytatják a fiúk, akkor meleg lehet a pite.. A Sociedad elleni meccset követően az Osasuna látogat majd hozzájuk, és nem lepődnénk meg, ha akkor már új tréner irányítaná a gárdát a kiesési rangadón...

Az egymás elleni mérlegük kiegyensúlyozott (12-3-12), ám 2003 óta nem nyert a Mallorca az Anoetában. Sőt, az elmúlt hét meccsüket ebben a felállásban a baszkok nyerték! És most sem szakad meg a sorozat! Szerintünk a kék-fehérek otthon tartják a három pontot, Caparros pedig búcsúzhat a szigettől...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.