Hét próbajátékossal nyert a Szeged

A Szeged idei első felkészülési mérkőzésén magabiztos játékkal győzte le a szintén NB II-es Baja csapatát.
 
 

Hét próbajátékossal nyert a Szeged

A Szeged idei első felkészülési mérkőzésén magabiztos játékkal győzte le a szintén NB II-es Baja csapatát.
 
 
 

Hét próbajátékossal nyert a Szeged

A Szeged idei első felkészülési mérkőzésén magabiztos játékkal győzte le a szintén NB II-es Baja csapatát.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az új vezetőedző, Gálhidi György bemutatkozását a találkozó elején kisebb szurkolói közjáték zavarta meg! Mintegy harminc szegedi szurkoló bevonult a pályára, és a kezdőkörben számon kérte az együttes néhány játékosát egy szegedi szórakozóhelyen, a két ünnep között mutatott viselkedésük miatt. A drukkerek a négy labdarúgó „Hajrá Fradizását” kifogásolták, s közölték, ők a szegedi focistáknak szurkolnak itthon és idegenben, s nem ilyen viselkedést várnak el egy szegedi mezben futballozó játékostól. A két-háromperces közjáték komolyabb incidens nélkül ért véget, miután Gálhidi György megkérte a szurkolókat, hadd kezdődhessen a játék – tudósít a szegedma.hu.

Gálhidi mester hét új játékost tesztelt az NB II Nyugati-csoportjában sereghajtó Baja ellen az algyői műfüves pályán. A Nyíregyháza korábbi játékosa, Farkas Márton jelenleg a harmadosztályú Kisvárda csapatát erősíti, Rompos János pedig Paksról érkezett. A második félidőben pályára lépett Farkas Márk (Tisza Volán SC Szeged), Gémes Bence (Sándorfalva), valamint lehetőséget kapott a szegedi Szvoboda Szabolcs, aki legutóbb a szombathelyi Illés Akadémián szerepelt, a vajdasági Szalai Áron, aki a német ötödosztályban is megfordult, továbbá a szerb Slavisa Sztipancsevics, aki a svéd harmadosztályt is megjárta.

Az első félidő nem hozott gólt, a szünetben pedig kis túlzással sort cserélt a Szeged, és a Ferencvárostól ősszel érkezett támadó, Varga Bence kétszer is betalált.

Gálhidi György a találkozó után elmondta, kevés volt az eddig eltelt idő a csapat megfelelő felkészülésére, ám a látottak jobbak voltak, mint amire számított. A próbajátékosok kapcsán elmondta, elégedett a tesztelt focisták játékával, ám Farkas Márkot külön kiemelte. A többieket illetően úgy nyilatkozott, lesz, aki további tesztmeccsekre is marad, és lesz, akinek megköszönik a részvételt.

– Az időszakhoz, és az elvégzett munkához képest meglepően jól játszott a csapat, bár egy új edző esetén természetes, hogy mindenki meg akarja mutatni, mit tud, szeretne bekerülni a kezdőcsapatba – magyarázta Gálhidi György. – Nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Mindkét félidőben domináltunk, sokat birtokoltuk a labdát, türelmesen és viszonylag pontosan játszottunk. Az első félidei csapatnál a helyzetkialakításon van javítanivaló, de hozzá kell tennem, az első héten még a munka fizikai részét végeztük, így a taktikákat nem gyakoroltuk. A teljesítményt nézve összességében többet kaptam, mint vártam. A próbajátékosok közül Farkas Márk teljesítményét emelném ki különösen, de a többiekkel is elégedett vagyok.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.