BKV Előre

Egy húron pendülnek

Az újdonsült szakmai igazgató, Soós Imre, és Menczeles Iván vezetőedző kiváló barátságot ápolnak.
 
 

BKV Előre

Egy húron pendülnek

Az újdonsült szakmai igazgató, Soós Imre, és Menczeles Iván vezetőedző kiváló barátságot ápolnak.
 
 
 

BKV Előre

Egy húron pendülnek

Az újdonsült szakmai igazgató, Soós Imre, és Menczeles Iván vezetőedző kiváló barátságot ápolnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő BKV Előre csapatának edzői stábja szerdán új taggal bővült, ugyanis az ősz folyamán Sopronban dolgozó Soós Imrét kinevezték szakmai igazgatónak. Már korábban is dolgozott a fővárosi klubnál a szakember, aki a vezetőedzővel, Menczeles Ivánnal irányítja mától a közlekedésiek szakmai munkáját. A Rangadó.hu megkereste az érintetteket, akik leszögezték, minden erejükkel azon lesznek, hogy megmentsék a kieséstől a BKV Előre együttesét.

– Azt várom ettől az új felállástól, hogy bennmaradjunk a csapattal a másodosztályban – kezdte a Rangadó érdeklődésére Menczeles Iván. – Minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a célunkat. Az új szakmai igazgatóval, Soós Imrével jó barátságot ápolunk, teljes mértékben egy húron pendülünk, ami a futballt illeti. Az ő segítségével szeretnénk elkerülni a kiesést, és jövőre is a másodosztályban szerepelni, hiszen ez élet-halál kérdés a BKV Előre számára. Ezért a célért fogunk közösen küzdeni a tavasz folyamán. A munkamegosztás abszolút közösen zajlik majd, mindketten ott leszünk a tréningeken, ott ülünk a kispadon, az utolsó szó, a végső döntések azonban a szakmai igazgató kezében lesznek. Új igazolásokról sajnos egyelőre nem tudok beszámolni, most kezdjük a melót, a következő két-három hétben lesznek remélhetőleg fejlemények.

A nyugalom szigete

A Rangadó megszólaltatta az újdonsült szakmai igazgatót, Soós Imrét is. A korábban Cegléden, Gyirmóton és Sopronban is edzősködő szakember elárulta, hogy örömmel tér vissza korábbi sikerei helyszínére.

– Sokat köszönhetek a klubnak, korábban sikeres időszakot töltöttem a Sport utcában, hiszen az elmúlt tizenkét év legjobb eredményét velem érte el az egyesület – magyarázta a tréner. – Már október végén, november elején beszélgettünk egy esetleges szerepvállalásról Mátyás Tibor elnök úrral, így most örömmel tértem vissza a klubhoz.

– Voltak esetleg ajánlatai máshonnan is?

– Voltak más megkereséseim is, de úgy éreztem, hogy az elmúlt évek csalódottságai miatt mindenképpen arra a bizalomra és nyugodtságra van szükségem, ami itt körül vesz.

– A BKV Előre új szakmai igazgatójaként mit vár ettől az új felállástól?

– Az új felállástól mindenképpen sikeres időszakot várok, biztos vagyok benne, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni.

– Milyen lesz a munkamegosztás kettejük közt?

– Szakmai igazgatóként én felelek a csapat munkájáért, így természetesen a felelősség is az enyém.

– Biztosan felvetődtek már nevek a keret megerősítését illetően...

– Az érkezőkről még korai lenne beszélni, természetesen megvannak a kiszemeltjeink, folynak az egyeztetések, de jelen pillanatban semmi konkrétumot nem tudok mondani. Távozók vannak, az ő munkájukat azonban még az előző szakmai vezetés köszönte meg.

– Mit vár a tavaszi szezontól?

– Kétezer-tízben a tizenötödik helyen vettem át a csapatot mindössze nyolc ponttal, aztán a szezon végén tavaszi bajnokként pontazonossággal a hetedik-nyolcadik helyen végeztünk. Hasonló eredménnyel most is elégedett lennék, de azzal is tisztában vagyok, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. Én biztos, hogy mindent megteszek, hogy sikerüljön megismételni a megismételhetetlent, és ha a játékosaim is így gondolják, akkor biztosan sikerülni is fog – mondta Soós Imre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.