Berettyóújfalu

Jó átlagra törekszik

Szécsi Barna bizonyítaná, hogy nem csak a véletlen műve volt a szeptemberi, győri győzelmük.
 
 

Berettyóújfalu

Jó átlagra törekszik

Szécsi Barna bizonyítaná, hogy nem csak a véletlen műve volt a szeptemberi, győri győzelmük.
 
 
 

Berettyóújfalu

Jó átlagra törekszik

Szécsi Barna bizonyítaná, hogy nem csak a véletlen műve volt a szeptemberi, győri győzelmük.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szűk kéthetes szabadságot kaptak az ünnepek időszakában a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu teremlabdarúgói. Ezt kihasználva Szécsi Barna hazautazott Székelyudvarhelyre, hogy családi, illetve baráti körben pihenjen. Az előző évet remek teljesítménnyel zárta, hiszen a DEAC Armada otthonában 6-2-re megnyert meccsen egymaga öt gólt lőtt! A történet további érdekessége, hogy a góllövőlista negyedik helyén álló 27 éves játékos papíron a debreceniek kötelékébe tartozik, csak kölcsönben játszik az MVFC-nél.

– Amelyik csapatban éppen játszom, arra koncentrálok, tehát ez a helyzet egyáltalán nem megterhelő számomra mentálisan – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Szécsi Barna, aki éppen két évvel ezelőtt, 2011 januárjában igazolt Magyarországra. – A DEAC kerete egyébként is kicserélődött a közelmúltban, csak egy-két játékos maradt a korábbi csapattársaim közül.

– Már egy éve van kölcsönben a Berettyónál. Miért nem igazolják le végleg?

– Mert a debreceniek számítanak rám, és azt mondták, ha megfelelő körülményeket tudnak teremteni, vissza nem akarnak vinni, nem szeretnének elveszíteni.

– Listavezetőként telelnek! Eredményes őszt zártak...

– Ha elénk toltak volna egy papírt, és azt mondják, írjuk alá, hogy ennyi győzelem és ennyi vereség áll majd a nevünk mellett télen, aláírtuk volna. Persze, van bennünk némi keserűség, mert három olyan meccsen vesztettünk pontot, amely hozható lett volna, mert az ellenfél (Gödöllő, Veszprém), nem számít a legerősebb kategóriába.

– A saját teljesítményével is elégedett?

– Jó lenne, ha minden meccsen, folyamatosan tudnék hozni egy jó átlagot, ehelyett egyszer kiemelkedően, máskor gyengébben teljesítek...

– Egyszer már sikerült legyőzniük a Győrt. Két hét múlva is ez a cél?

– Ezek a tervek, igen, bár továbbra is a Rába ETO számít esélyesebbnek, de bennünk van a győzelem lehetősége, és bízunk benne, hogy sikerül bizonyítanunk, nem csak a véletlen műve volt az őszi, idegenbeli teljesítményünk.

Kacskaringós úton érkezett

A székelyudvarhelyi Szécsi Barna ötévesen kezdte a nagypályás focit, és a Vaslui színeiben megnyerte a román másodosztályt, az élvonalban azonban nem mutatkozhatott be, mert a feljutás után teljesen kicserélték a csapatot. Az FC Brassóhoz került, de pénzt nem kapott, és mivel mindig is nagyon szerette a futsalt, az udvarhelyi teremfoci pedig akkoriban volt a csúcson, ráadásul sokat győzködték, hogy térjen vissza, végül a teremlabdarúgás mellett döntött. Egy évnek kellett eltelnie, hogy beleszokjon az új játékformába, majd Kolozsvárra ment. Később visszatért Udvarhelyre, ezután hívták Nyíradonyba, ahol Kozma Mihály volt az edző. Fél évet játszott a Nyíradonyi Huszároknál, majd a csapatot átnevezték Armadára, és átköltözött Debrecenbe. Ezután kereste meg a Berettyóújfalu, amelynek színeiben Magyar Kupát és bajnoki ezüstérmet nyert, és bekerült a magyar válogatott keretébe.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.