Rába ETO

Sikeres évet zártak

Lódi Tamás jövőre is az UEFA Futsal Cup elitkörében bizonyítana.
 
 

Rába ETO

Sikeres évet zártak

Lódi Tamás jövőre is az UEFA Futsal Cup elitkörében bizonyítana.
 
 
 

Rába ETO

Sikeres évet zártak

Lódi Tamás jövőre is az UEFA Futsal Cup elitkörében bizonyítana.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly eredményeket ért el a Rába ETO csapata a 2012-es esztendőben is. A győri teremlabdarúgók megnyerték a bajnokságot, majd ősszel az UEFA Futsal Cup elitkörébe jutva alig maradtak le a nemzetközi sorozat négyes döntőjéről. A sikeres szezon végén a győri játékosok megérdemelt pihenőjüket töltik, legközelebb január harmadikán találkozik majd a keret, ekkor kezdi meg a felkészülést az együttes. A Rangadó.hu Lódi Tamást kérte meg, hogy értékelje az idei évet.

– Bár a Magyar Kupát nem sikerült elhódítaniuk, a többi sorozatban remekül szerepeltek. Sikeresnek mondható az idei év?

– Mindenképpen sikeresnek mondható az idei szezonunk – értékelte a 2012-es évet Lódi Tamás, a Rába ETO válogatott játékosa. – A Magyar Kupát ugyan nem sikerült elhódítanunk, de a bajnoki címet igen, a nemzetközi porondon pedig nem találtunk legyőzőre. Sikeres évet zártunk, úgy érzem.

– Nem múlt sokon a nagy bravúr az UEFA Futsal Kupában sem...

– Hetedikek lettünk a BL-ben, ez önmagáért beszél. Nemes ellenfelekkel mérkőzhettünk meg, és nem vallottunk szégyent. Úgy érzem, jó úton halad a csapat, mindenképpen szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Ismét bajnokuk akarunk lenni, hogy újra az elitkörben bizonyíthassunk, és akár még az ideinél is jobb eredményt érjünk el!

– Mennyire lesz nehéz dolguk a bajnokságban? Erősödött az előző évekhez képest az NB I?

– Azt mondanám, hogy most több az ugyanolyan képességű csapat, mint korábban. Rajtunk kívül a Szeged emelkedik ki a mezőnyből, illetve a Berettyóújfalut is mindenképpen ide kell sorolni. Az élmezőnyt követi a Haladás és az Aramis csapata, a többiek viszont közel azonos szintet képviselnek, játéktudást tekintve.

– Mit vár a válogatottól a jövő évi EB-selejtezőkön?

– Még nem tudjuk, ki lesz a negyedik ellenfelünk a csoportban, így nehéz előre jóslatokba bocsátkozni. Velünk lesz egy négyesben a finn válogatott, akik azért elég szívós, nehéz ellenfélnek számítanak. Az olaszok a világbajnokságon bronzérmet szereztek, favoritnak számítanak a csoportunkban. Úgy érzem, ha megfelelő körülmények között tudunk készülni, sikerülhet a továbbjutás a csoportból. Ha nem is sikerülne megszereznünk az első helyet, a második pozícióba odaérhetünk, ami még pótselejtezős helyet érhet az Európa-bajnokságra.

– December elején pihenőre vonultak. Mikor kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra?

– Január harmadikáig kaptunk pihenőt, de ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen leállnánk. Mindenki megkapta a saját feladatát a szünetre, futunk, kerékpározunk, megfelelő kondícióban tartjuk magunkat, hogy ne a nulláról kelljen elkezdeni a januári felkészülést.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.