Haladás

Szeretne többet játszani

Karácsonyi találós kérdés: ki a szombathelyiek házi gólkirálya? Kenesei Krisztián vagy Andorka Péter?
 
 

Haladás

Szeretne többet játszani

Karácsonyi találós kérdés: ki a szombathelyiek házi gólkirálya? Kenesei Krisztián vagy Andorka Péter?
 
 
 

Haladás

Szeretne többet játszani

Karácsonyi találós kérdés: ki a szombathelyiek házi gólkirálya? Kenesei Krisztián vagy Andorka Péter?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mivel a Haladás-játékosok közül Kenesei lőtte a legtöbb bajnoki gólt ősszel (6), hajlamosak lennénk gondolkodás nélkül rávágni a 35 éves csatár nevét, pedig Magyar Kupa és Ligakupa is van a világon! És ha mindhárom sorozatot figyelembe vesszük, akkor bizony a 11 találatig jutó kollégáját kell gólkirállyá koronáznunk a téli szünetben. A Diósgyőr honlapján megjelent az őszi összesített góllövőlista, amelyből kiderül, hogy ezzel a teljesítménnyel Andorka holtversenyben a negyedik helyen áll. A dolog érdekessége, hogy a bajnokságban csupán öt meccsen volt a kezdőcsapat tagja, további 11 alkalommal csupán csereként jutott szóhoz.

A 28 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nyáron megbeszélték Artner Tamás vezetőedzővel, hogy ez a fél szezon arra is jó lesz, hogy újra felépítse magát, és fokozatosan egyre többet játsszon.

– Sejtette, hogy ön a Haladás őszi gólkirálya?

– Nagyjából tisztában voltam vele. A legfontosabbak a bajnoki gólok, de a Magyar Kupában, a Ferencváros otthonában szerzett találatomra is szívesen emlékszem. Minden gól fontos, de tisztában van vele az ember, hogy a Ligakupa kevésbé élvez prioritást – vélekedett Andorka Péter.

– Ahhoz képest, hogy a szombathelyi játékosok közül a legeredményesebbnek bizonyult, elég kevés időt töltött a pályán...

– Ötször voltam kezdő a bajnokságban, egy meccsen nem játszottam, amikor sérült voltam, de csereként mindig lehetőséget kaptam. Tavasszal azon leszek, hogy többször bekerüljek a csapatba, akkor talán még több gólt tudok szerezni. Artner Tamással úgy beszéltük meg nyáron, hogy ez a fél szezon arra is jó lesz, hogy újra felépítsem magam, és fokozatosan egyre többet játsszak. Persze, minden meccsen kezdő szeretnék lenni, de tiszteletben tartom az edző döntését és a csapatérdeket. Azért fogok dolgozni, hogy tavasszal még többet játszhassak.

– Hogy látta a Haladás őszi teljesítményét?

– Kicsit hullámzó volt, ezért vegyes a kép. Jól kezdtünk, de aztán nem úgy jöttek össze a dolgaink, kiállítások és sérülések is közbeszóltak. A szakemberek és szurkolók is mondják, hogy a játékkal kevésbé volt probléma, inkább az eredményekkel, és ezzel én is egyetértek. A végén ismét sikerült pontokat is szereznünk, úgyhogy bizakodó vagyok a következő fél szezont illetően. Jó rajttal és győzelmekkel felzárkózhatunk az élmezőny mögé.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.