Szombati tutitár

Wolfsburg, QPR: hazai esélyek...

Szép búcsúra készülnek a zöld-fehérek, és végre megszereznék második hazai sikerüket. A QPR az első győzelmére gyúr...
 
 

Szombati tutitár

Wolfsburg, QPR: hazai esélyek...

Szép búcsúra készülnek a zöld-fehérek, és végre megszereznék második hazai sikerüket. A QPR az első győzelmére gyúr...
 
 
 

Szombati tutitár

Wolfsburg, QPR: hazai esélyek...

Szép búcsúra készülnek a zöld-fehérek, és végre megszereznék második hazai sikerüket. A QPR az első győzelmére gyúr...

Sztártipp rovatunkban Majka mondja a tutit. Ha kíváncsi vagy mire fogad a rapper, műsorvezető klikk ide!

Wolfsburg-Frankfurt 1(x)!

Hét hazai meccse közül eddig csak egyet nyert meg a zöld-fehér együttes. Ma jó esély van arra, hogy a drukkerek végre boldogan térhessenek haza...

Az utolsó idei mérkőzésre készülnek a csapatok a német élvonalban: a hétvégén véget ér az őszi szezon. Az elmúlt 16 forduló alatt nem sok örömük volt a Wolfsburg-drukkereknek: hiába a jó erősítés, a zöldek sokáig a kieső helyek környékén tanyáztak. És, ha nem rúgják ki Magath-mestert, akkor most vélhetően a vonal alatt telelne az alakulat..

De a trénernek mennie kellett, és érkezett helyette Lorenz Gunther Kostner, aki egy kicsit felrázta a farkasokat. A kifejezetten erős kerettel rendelkező együttes el is kezdte gyűjtögetni a pontokat, ám továbbra is el vannak átkozva a Volkswagen Arenában! 1-3-3 a hazai mérlege Diegóéknak, egyetlen sikerüket a Leverkusen ellen aratták a zöldek.

Így 16 fordulót követően a 14. pozíciót foglalják el Dosték, nevük mellett 19 egység szerepel. Előnyük a veszélyes zónával szemben most mát megnyugtató (7 pont), ám azért a klub vezetősége nem lenne felhőtlenül boldog, ha Kjaerék a biztos bennmaradást abszolválná a szezon végén...

Naldoék igencsak szeszélyesen szerepelnek tehát, bár azért összességében inkább pozitív a közelmúlt mérlege. Az elmúlt hetekben, hónapokban két vereség rontja az összképet: Nürnbergben és a Gladbachnál nem kellett volna feltétlenül kikapni. Ugyanakkor voltak briliáns győzelmek is ebben a periódusban, a legnagyobb diadalnak mindenképpen a dortmundi siker tekinthető!

Az ellenfél az ősz egyik üde színfoltja lesz: a Frankfurt az előkelő 4. helyről várja a zárófordulót, a piros-feketék 27 egységig jutottak. Idegenben ugyan gyengébben megy a piros-feketéknek (2-1-4), csak a Hoffenheimnél és a Nürnbergnél nyertek, de ezen sikereknek is már jó ideje! E két ellenfél szerepelt az első két túrájuk célpontjaként... Azóta egy iksz (Schalke) és mégy zakó zsinórban. Még szerencse, hogy Armin Veh brigádja hazai környezetben felettébb eredményes (6-2-1).

Inuiék egy gyengébb szériát zártak le a múlt héten a Bremen hazai kiütésével (4-1): a korábbi három játéknapon csak egy pontra futotta a társulat erejéből, így a zöld-fehérek elleni siker a legjobbkor jött. Aignerék így tapadnak az élmezőnyhöz, bár nagyon szoros a tabella: a 11. Mainznak csak négy ponttal volt kevesebb a játéknap előtt.

Az elmúlt esztendőkben sokszor leikszeltek a felek; az Eintracht nagyon régen nem győzött a farkasodúban. És ma sem teszi ezt. Elnézve a korábbi eredményeket, könnyen jöhet a mindkét fél betalál opció! Azonban azt gondoljuk, hogy a hazai együttes végre megtöri az átkot, és behúzza a három pontot. Tippünk 1(x), és mindkét fél betalál!

QPR-Fulham 1(x)!

Ragaszkodunk alaptézisünkhöz: Minden sorozat megszakad egyszer! És továbbra is töretlenül bízunk Redknapp mesterben, a nagy stratégában!

Nem ragozzuk túl a dolgokat: a QPR lassan-lassan kilátástalan helyzetbe kerül. Utolsók, nyeretlenül, 16 meccsen mindössze 7 pontig jutottak a csőszök. A Loftus Roadon négy döntetlen mellett három vereség rontja az összképet. A klub menedzsmentje meg is unta a sikertelenséget, és megnyerte a kispadra Herry Redknapp-et, aki annyit legalább már elért Cisséékkel, hogy nem kapnak ki feltétlenül. A stratéga érkezte óta három ikszet játszottak a kék-fehérek, bár a Sunderland-Wigan-Aston Villa trió ellen - mivel közvetlen riválisokról van szó - illett volna legalább 5 pontot behúzni...

A gárda keretét sokkal erősebbnek tartjuk annál, minthogy a tökultosó legyen a Premier League-ben. Ám, ha nem kapják össze magukat Greenék, úgy bizony a szezon végén búcsúzni kényszerülnek. A bennmaradást érő pozíciótól immár 8 pont a gárda hátránya, tehát most már tényleg muszáj lesz elkezdeni nyerni...

A londoni rivális helyzete sokkal kedvezőbb: a 13. helyen állnak, 16 találkozón 20 pontig jutva. Martin Jol alakulata 1-4-3-as vendégsorral rendelkezik (a Wigant verték idegenben), tehát azért egy ikszre általában jók Bairdék.

A fehér-feketék a jó rajt után hullámvölgybe kerültek, amelynek eredményeként lecsúsztak a tabellán. A helyzet már-már kritikussá fordult, amikor elérkezett a hétfő, és a gárda legyőzte a szarkákat (2-1)! És a siker mellé jó játék is párosult, Duffék tehát pontot tettek egy borzalmas, hét nyeretlen ütközetből álló szériának.

De akkor miért is várunk hazai sikert? Mert vélhetően motiváltabbak lesznek Wright-Phillips-ék! Bár az elmúlt évtizedben nem verte el a QPR a Fulhamet, sőt, még gólt sem szereztek a csíkosak, most megtörik a jég, és szerintünk a három pont a Loftus Road-on marad! Tippünk tehát 1(x)!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.