Karrier

Nagy lépés lenne Líbia...

Nebil Gahwaginak két csapatban is helyt kell állnia.
 
 

Karrier

Nagy lépés lenne Líbia...

Nebil Gahwaginak két csapatban is helyt kell állnia.
 
 
 

Karrier

Nagy lépés lenne Líbia...

Nebil Gahwaginak két csapatban is helyt kell állnia.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar-líbiai kettős állampolgárságú Nebil Gahwagi korábban megfordult már a Diósgyőrben, a Lombard Pápában és a Szeged 2011-ben is, jelenleg pedig az NB III-as Mórahalom labdarúgója. Mindemellett az Újszegedi TC élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatának is tagja. A 23 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt eddigi pályafutásáról, családja származásáról és a jövőképéről is.

– Nagypályán és teremben is játszik. Összeegyeztethető a kettő?

– A két csapatnak nagyon jó a kapcsolata, a futsalcsapatból többen is játszanak nagypályán, Mórahalmon. Kicsit nehéz helytállni, mivel vasárnap és hétfőn vannak a mérkőzések, és azért ez néha kimerítő tud lenni. Egyszer volt is olyan, hogy meghúzódtam, amiből azért apróbb incidens és konfliktus támadt a két klub között, de elsimítottuk, és most már beálltam erre az ütemre én magam is. Az UTC-vel eddig nagyon jó szezont futunk, minden dicséretet megérdemel a csapat. A Mórahalommal már annyira nem teljesítünk jól, de tavasszal még javíthatunk.

– Korábban szerepelt az első- és a másodosztályban is. Milyen okai vannak, hogy nem sikerült megragadnia?

– Amikor a Lombardnál szerepeltem, akkor keresztszalag-szakadást szenvedtem, ami miatt háromnegyed évet ki kellett hagynom. Miután felépültem, úgy láttam jónak, hogy alacsonyabb osztályba igazolok, hiszen a karrierem szempontjából fontos volt, hogy sok időt töltsek a pályán. A Szegedhez kerültem, amellyel kiharcoltuk a feljutást a másodosztályba. Az utolsó idényem azonban eléggé felemásra sikerült, közös megegyezéssel távoztam... A lényeg, hogy Mórahalmon kötöttem ki, de nem csüggedek emiatt, s így játszhatok teremben is, amit nagyon élvezek.

– Azért gondolom a jövőben szeretne még magasabb szinten is futballozni.

– Természetesen, hiszen még csak huszonhárom éves vagyok. Vannak céljaim, amiket nem adtam fel.

– Mesélne arról, hogy a családja hogyan került Magyarországra?

– Édesapám líbiai. Tizennyolc évesen jött tanulni Magyarországra. Szombathely mellett lakott, édesanyám pedig szombathelyi, ott ismerkedtek meg. Persze ezután jött az esküvő, majd én is megszülettem. A családom fele Líbiában él, a másik fele pedig Magyarországon, tehát elég vegyes a kép.

– Gyakran utazik a rokonokhoz Líbiába?

– A foci miatt elég kevés a szabadidőm, pár napra kiutazni meg nem sok értelme van. Pár éve voltam úgy, hogy két-három hetet el tudtam tölteni, az nagyszerű volt. Igazából van egy lehetőség is, hogy Líbiában folytatom majd a labdarúgást, de ez azért elég nagy változás lenne az életemben. Más ország, más kultúra. Habár anyagilag jóval kedvezőbb a helyzet ott. Ez a gondolat még érlelődik bennem, de mindenesetre még a jelenlegi dolgaimra akarok koncentrálni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.