A Rangadó.hu szakértője

Egy félidő is elég volt

A házigazda MTK 3-1-re legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Egy félidő is elég volt

A házigazda MTK 3-1-re legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Egy félidő is elég volt

A házigazda MTK 3-1-re legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzés előtti utolsó edzésen, egymás közötti játék során arcsérülést szenvedett Nikházi Márk. Az MTK középpályását agyrázkódás miatt szállították kórházba, de lehet, hogy az arccsontja is eltört.

A nagy téli hidegben kezdődő mérkőzés első negyedórája rögtön MTK-fölényt hozott, sőt a 11. percben Csiki Norbert révén a vezetést is megszerezték a hazaiak. Wolfe beadása után rosszul szabadítottak fel a védők, és Tischler Patrik lecsúszott lövését helyezte okosan a hálóba Csiki (1-0). A harmincadik percben aztán kettőre növelte előnyét a fővárosi alakulat, ismét Csiki volt a gólszerző, a fiatal középpályás gondolt egy merészet, és 25 méterről a kinn álló Borszéki Csaba felett a léc alá bombázott (2-0). Tíz perc elteltével ismét változott az eredmény, Vass Patrik első lövését még blokkolta egy vendégvédő, de a kipattanó ismét a támadó elé került, aki másodjára már a hálóba lőtt. Vendégoldalról egy-egy távoli Litsingi-, illetve Salami-lövést lehet csak említeni, lélektelenül és gyengén futballozott az első félidőben a Kecskemét csapata.

A fordulás után sokáig eseménytelenül telt az összecsapás, az iram és a színvonal is csökkent az első félidőhöz képest. A hazaiak kissé visszaálltak, kontrákra próbáltak alapozni a kitámadó alföldi együttes ellen. A vendégek egy távoli Pekár-kapufával veszélyeztettek, de továbbra is az MTK kontrái bizonyultak veszélyesebbnek, Borszékinek kellett többször is bravúrral védenie. A 72. percben aztán Litsingi szépített, és őrizte meg csapata becsületét (3-1).

Az MTK nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, sorra dolgozta ki a helyzeteket, amelyekből hármat ki is használt, így tulajdonképpen már a szünetre eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban a Kecskemét erejéből már csak szépítésre futotta.

– Úgy gondolom, hogy elég sima mérkőzés volt, amelyet már az első félidőben eldöntött a hazai gárda – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Tímár Krisztián, a Ferencváros egykori védője, aki Angliában és Vietnamban is légióskodott. – Taktikusabban és stílusosabban futballozott az MTK. Ráerőltették a Kecskemétre a kispasszos játékukat, amivel a vendégek nem tudtak mit kezdeni. Az első játékrészben rúgott három gól pedig önmagáért beszél. A félidő után kicsit visszaesett a színvonal, a hazaiak visszaálltak, és kontrákra rendezkedtek be. Igaz, hogy sikerült szépítenie a Kecskemétnek, de életveszélyes kontrákat vezettek a kék-fehérek, akár több gólt is rúghattak volna. A vendégek ma gyenge ellenfélnek bizonyultak a jól játszó fiatal MTK ellen.

A fővárosiak sikerükkel hat pontra csökkentették hátrányukat a listavezető Győrrel szemben, amely délután döntetlent ért el Szombathelyen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.